Цикъл и генеколози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Цикъл и генеколози
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1761 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 14 години и още нямам цикъл. Проблемът е, че често ме болят яйчниците. Това ме накара да се замисля дали ми има нещо, но реших да почакам 2 гоини и ако тогава още нямам да взема мерки. Все пак се консултирах се с приятелка и тя каза, че трябва да отида на генеколог, тъй като имала позната със същия проблем и след като се прегледала и предписали някакви хапчета и и дошло. Също ми каза, е не трябва да чакам, защото ако имам проблем е по-добре от рано да се разбере, за да може да се предотвърти, а и че трябва да говоря с майка ми. Лошото е, че мен ужасно много ме е срам да говоря с мама по тази тема. А и не бих се съгласила да отида на генеколог поне в близките години, но също така много ме е страх да не остана без деца!
Моля да ми дадете съвети и да ми обясните как по-точно протича един преглед при генеколог. Мога ли да си взема някакви хапчета и без тези ненужни прегледи? А и ако може да ми обясните малко повече за бялото течение тъй като аз имам от доста дълго.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: b7bc59606d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ГИнеколог.
Няма от какво да те е срам да говориш с майка си. Тя е човекът, който трябва да чувстваш достатъчно близък, за да споделяш и такива притеснения. Говори и отиди на гинеколог, за да си спокойна.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1ff22cf26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаш никакви болести! Още си малка, за да мислиш за деца, но съм сигурна че няма да имаш проблем със забременяването! Хората сме различни и различно се развиваме, това че те болят яйчниците е явен знак че ще ти дойде скоро! Няма такива хапчета, за предизвикване на менструация при момичета не навършили 16 години или 18 години! На гинеколог се ходи евентуално, ако до 16 години не ти е дошъл цикъла за първи път, а не за щяло и нещяло! Имай търпение и ти ще станеш "жена". А за бялото течение е нормално, да имаш!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b3ceaeeca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По-добре веднага отивай при генеколога! Можеш да имаш проблем. Но преди това поговори с майка ти. Трябва да споделяш с нея

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 61703165a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма нищо лошо в това да идеш на гинеколог. По-добре да отидеш, от колкото да не отидеш! Не се знае-може да е нормално, може и да имаш проблем, някакъв. Ако, още си девствена дори няма да ти правят истински преглед, аз трябваше да ходя заради нередовен цикъл, когато бях по-малка и ме гледаха на видеозон. Не е страшно дори да си разтвориш краката и да те погледнат отдолу-това му е работата на човека-виждал е стотици жени и въобще няма да те гледа или съди. Нормалното е да ти дойде цикъла до 15-тата ти година, след това вече може да е сериозен проблем.
Бялото течение е нормално в малки количества и с нормална структура на течността! Засилването може да е нормално, ако се дължи на фактори като климат и болести, но може да е признак за инфекция или друго заболяване.
Майка ти е жена и ще те разбере, че се притесняваш, вероятно тя също е започнала да се чуди кога ще ти дойде, защото е време вече. Обясни и, че се притесняваш и искаш да отидеш на гинеколог и тя ще те разбере. Наистина не вярвам да те гледат през вагината, защото, ако не си отворена няма да се види кой знае колко.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e875487ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защо ти трябва да говориш с майка ти, тя къде е. Тя трябва да те наблюдава. За срама още от сега си го избий, срама е само твой комплекс, този доктор е виждал хиляди жени, ти ли ще го впечатлиш? Ида детски гинеколози, няма да те преглеждат само на ехограф, така че срама отпада, нали? Такъв кабинет има в Майчин дом на първият етаж. Добре е да поговориш с майка ти все пак. Освен това можеш да имаш проблеми с хормоните и да имаш нужда от консултация с ендокринолог. Няма нищо страшно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 08f58d3ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди ако искаш, но не ти препоръчвам да пиеш хапчета. Това са хормони и само ще ти навредят на организма още повече. Колко тежиш, гърдите болят ли те? Може още да не си зряла физически за менструация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c0320d0e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Вие нормално ли сте? ! Още е много малка, за да ходи при гинеколог!!! Аз уча медицина и знам как стоят нещата... Ако иде на гинеколог, ще я питат има ли някакви симптоми и в какво се изразяват. Когато тя им отговори ми "ячници" следващият въпрос ще е имаш ли менструация? Когато им отговори отрицателно следва лекция, която майка и трябва да е запозната и следователно да я предупреждава и да я напъдства в пътя на жената. Като я прегледат на видеозон и какво? ! Вие тук сте много знаещи, а всъщност и грам не разбирате ама да напишете коментар нищо че е безполезнен! Хапчета и каквито и да е медикаменти, в които задържат хормони изрично е забранено, да се взимат от малки момичета, а още по-малко от момичета, които все още нямат менструация!!!



МОРСКИ ПОЛЪХ

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e5e2320159
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Спокойно! Ще ти дойде!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 32e062453a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най- доброто решение е да поговориш с майка си и да отидеш на лекар. Колкото и да ти е трудно преглътни срама си. За всяко нещо първия път е... първи пър. Ще се почувстваш много по- добре когато отидеш на лекар и няма повече да се тормозиш за това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 52162d38fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не слушай тъпите хора, които ти казват да ходиш на лекар! Още си твърде малка, за да се притесняваш... имаш признаци, че ще ти идва и няма такива хапчета за идване на цикъл има обаче ги ползват жените в кратическа възраст (40–60) годишни, за да им идва защото от кратическата започват най-големите проблеми за една жена! Когато имаш силни, нетърпими болки в ячниците това е явен знак че ще ти идва и трябва да посетиш личния ти лекар, за да ти даде обезболяващо, което ще накара болката да стане търпима или изобщо да я няма... поне при мен така беше дойде ми за първи път на 13 години трябваше да съм втора смяна на даскало обаче не можах, да отида заради силни болки, толкова много се прививах даже съм и плакала отидохме с майка ми при личния ми лекар и ми предписа но шпа, след като изпих едно хапче успокои ме и след 3 часа макс ми дойде, като първо ти тече розово след това се засилва в червено.



Ж 18

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 32e062453a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мога да разбера защо почвате с "Вие нормално ли сте? ! Още е много малка, за да ходи при гинеколог!!! " или "Не слушай тъпите хора, които ти казват да ходиш на лекар! " няма нужда от обиди.
Не мога да разбера какво означава твърде малка за гинеколог? Момичето има болки! И един разговор с професионалист не би и навредил. Гинеколога ще и обясни подробно каква важна промяна скоро ще стане с нейното тяло. Колкото по- подготвена и информирана е, толкова по добре за нея.
Хората, който учат медицина не би трябвало да мислят по този начин... жалко и трагично е ако се дипломират такива "лекари"

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ce058dbe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защото в този анонимен сайт, не дават каква да е информация до номер 12! И да на 14години е твърде малка, да ходи при гинеколози, ако води полов живот да разбирам.
Всички не знаещи пускат коментари все на гинеколози те карат, а може дори и в гроба да те вкарат и номер 8 си е напълно права евала и правя и ще стане добър лекар, ако се развие в тази насока.
Пак се отправям към номер 12 така е като майките ви не водят разговори, за секса, за равитието, за болестите предавани по полов път... търсите гинеколози, да ви обясняват елементарни неща, а те така са се затичали лекарите, че ще ви се изсмеят в лицето... Подрастващото поколение нищо не разбира, ама иначе от цъкане в интернет и на игрички са спецове!
Трагично е че хората за такива неща питат някакви хора в сайт!!!


– Destiny

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5444bafb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Въобще не е малка, защото на една приятелка цикъла е от 09 годишна след лечение на пиелонефрит с антибиотици - бялото течение е признак на инфекция и до осми клас трябва да има цикъл, освен при диети, недохранване, заболяване, физическо натоварване, планински климат - изследвания са необходими и преглед!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ce058dbe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До номер 14 хвърли се от някой мост, защото говориш пишеш глупости! На 9 години е ненормално да ти дойде цикъла.
Ако ти дойде прекалено рано в рамките 7-10 годишна възраст това е аномалия и трябва да се лекува проблема предизвикал твърде ранната менструация.
Ако ти дойде прекалено късно 18-20 годишна възраст отново е признак за аномалия и има някакъв проблем, който трябва да бъде разрешен.
И аз потвърждавам, че авторката е малка за гинеколози или да се притеснява.
Така като те чета номер 14 все едно някой мой приятел момче говори за женските неща, без грам да е слушал по време на урок по Биология!
Бялото течение не е инфекция появява се при момичета, които все още не им е дошла менструацията за първи път! ЗАПОМНЕТЕ ГО
Бялото течение, може да се появи и при момичета, които имат мензис, но са пипнали грип, като са ходили с голи пъпове и са сядали на студени повърхности!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker