Проблеми с изхождането - запек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми с изхождането - запек
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3539 пъти
Здравейте на всички! Моля редакторите да побликуват историята ми защото наистина е сериозна! На 14 години съм и имам огромен проблем с ходенето по голяма нужда.... със запечен стомах съм и не ходя до тоалетна по 3-4 дена дори понякога и повече, "рекорда" ми досега е една седмица. Пия по много вода, ям супи, също така и много плодове и зеленчуци, но ефект никакъв. Заради това може би сега имам корем... мн го мразя ужасно грозно е неведнъж съм плакала заради този гнусен "бирен" корем, но няма какво да направя. Дохожда ми се и ако има някого от семейството ми във тоалетната или не мога да ида веднага а след 3 минути и стоя във тоалетната по над половин час. Например онзи ден отидох веднага и се изходих (след четиридневно чакане) после на другия ден пак ми се доходи, но сестра ми беше в тоалетната и неможах веднага, а след 2-3 минути да ида и висях в тоалетната повече от 45 минути и нищо не стана. Напъвах дори очите ми щяха да изкочат, но нищо.... вчера пак същото висене в тоалетната. Но през нощта леко ме сви корема, но не станах да ида до тоалетната помислих че сънувам или незнам след няколко часа се събудих и отидох в тоалетната.... буквално щях да припадна там- стана ми лошо, гадеше ми се, корема ме болеше ужасно много, имах диария незнам как издържах дори, а това става всеки път когато съм се опитвала да ходя до тоалетната не се е получавало и после когато е трябвало не отида.... много ви се моля помогнете ми.... дайте ми някакъв съвет какво да ям, какво да не ям или незнам и аз вече.... също така да ви питам корема ми от това ли е? И ако да как да се отърва от него? Благодаря ви много!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 63b1d00741
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   И аз имам този проблем от малка, често го имаме това жените, но и е понякога генетичен проблем.
При мен много помогна, когато заради диета спря хляба, пшеничените продукти като цяло, включително пълнозърнести продукти. Също не ям боб и грах. Веднага почувствах подобрение, но и сега ми се случва понякога, най-вече преди менструация да имам този проблем. Зеленчуци много помагат, но без картофи - те също запичат, така както и бананите.
Помага ми много чай срещу запичане в краен случай, защото и боли. Освен това ми помага сутрин на гладно чаша прясно мляко. Това помага много.
Като цяло обаче мога да кажа, че най-много ми помогна да спра да ям хляб, сладко, тестено и картофи. След това помага да пия прясно мляко на гладно сутрин и чай имам срещу запичане за краен случай

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 17092fe328
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здрасти, проблема е в храненето не ядеш правилните храни, затова се получава този запек. Нормалното е да ходиш до тоалетната по-голяма нужда толкова брой пъти на ден колкото пъти се храниш, това да не ходиш с дни е сериозен признак за хранителен проблем. Най-важното е да започнеш да се храниш с храни богати на белтъчини/протеин и мазнини от животински произход - яйца, сметана, масло, сирене, кашкавал, месо заедно със зеленчуци. Мазнината е тази която осигурява гладкото преминаване на храната през червата и лесното и изхвърляне от тялото. Ако ти се храниш със суха, лишена от животински мазнини храна особено храна която е с много ниски хранителни качества или е вредна като такива направени с брашно, захар и растителни мазнини се получава този вреден запек. Този т. н. бирен корем най-вероятно се получава от липсата на белтъчини от месо, яйца и сирене и твърде многото въглехидрати които консумираш от супи, плодове и зеленчуци. Основната храна трябва да е тази съдържаща достатъчно белтъчини от животински произход а плодове, зеленчуци, ядки са само допълнение. Ако ти се храниш предимно с плодове и зеленчуци тогава е твърде вероятно да се развият проблеми като твоя със запека. Белтъчините/протеина от месо, яйца, и ферментирали млечни продукти като сирене и кашкавал са най-важните за поддържане здравето на тялото. Думата "протеин" идва от думата "протеос" означаващо първостепенен/най-важен. Много е важно да се храниш с богати на животински белтъчини и мазнини храни, защото от една страна белтъка осигурява градивните елементи на тялото ти - аминокиселините а от друга животинските мазнини участват също в устройството на клетките и снабдяват тялото с мастноразтворими витамини А и Д които са много важни за поддържане на здравето и силната имунна система. Храненето с млечноферментирали продукти като кисело мляко, сирене, кисело зеле също е много добро за здравето и за отделителната система, защото съдържат много полезните пробиотици. Ако започнеш да се храниш както ти казвам, проблемите ти със запека най-вероятно ще изчезнат за ден-два и все едно никога не ги е имало а ти ще се чудиш как толкова време си се мъчила а решението е било толкова просто и лесно. Това е истинското лечение - проблемите да изчезнат все едно не ги е имало.

Джон

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 68fda6e2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пробвай с ленено семе. От слабителни бягай че влошават нещата. Но ако не си ходила няколко дни до тоалетна трябват слабителни, може да си натровиш кръвта. Пробвай да закусваш с Активия и включи в менюто си нещо люто. Но според мен най-важното е гастроентеролог. Запекът е сериозен проблем, а ние тук нямаме компетенцията да го решаваме.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 26752ca5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Със сигурност не слушай номер 2 за кашкавала. Аз се запичам ужасно от кашкавал и сирене, въобще от млечните продукти. Имал съм запек по 2 седмици преди да разбера каква е причината. Така че нещата са много индивидуални. Някои хора се запичат от много фибри, други от глутена в пшеничните продукти, трети - от млечните. Някои имат липса на витамини и минерали и ензимите в стомаха, които трябва да разградят храната, не работят както трябва и в тънкото, а после и в дебелото черво, постъпва неразградена храна.

Иначе за зелето - зелето наистина е много полезно за очистване на червата, защото хем стимулира перисталтиката хем има много неразтворими фибри. Обаче както казах някои хора се запичат от прекалено много фибри.

Има едно нещо обаче което със сигурност помага: физическите упражнения, въобще движението. Всъщност червата се движат (перисталтика) най-много когато и ние се движим. Клековете със сигурност ще ти помогнат, но най-добре е бягане с достатъчно вода. Аз лично като се запека се оправям със сок от круши и движение (дори не е нужно да бягам, просто да изкачавам стапалата например, вместо да ползвам асансьора).

МНОГО важно нещо е и каква вода пиеш: Ако пиеш нискоминерализирана минерална/изводна вода, съответно тази вода не остава дълго в организма (особено виж ако ходиш по малка нужда често със сигурност се дехидратираш). Ако пиеш много кола. кафе и др. напитки, които те карат да ходиш по малка нужда често, пак се дехидратираш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1403b2a11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Честотата на дефекация не зависи толкова от количеството течности. Ако си чела за "нормата" 2 литра вода на ден, имай предвид, че нуждите зависят от състоянието на тялото, околната среда и дейността през деня. Освен това в тази измислена норма трябва да се прибави водата от храната - ако човек е изял едно кило диня и половин литър супа, дали ще му са нужни още два литра вода, без да се поти на слънце и без усилена физическа дейност? Някой е написал по горе, че било нормалното да ходиш до тоалетната по-голяма нужда толкова брой пъти на ден колкото пъти се храниш. Това е вярно за кокошките и за някои трениращи фитнес, които преяждат, особено с мазна храна, и организмът им изхвърля повече неусвоена храна. Идеята на тяхното хранене е да си набавят повече от необходимото количество протеин, за да може евентуално да се усвои достатъчно за максимален мускулен растеж. Но обикновения човек не гони такива цели и няма нужда от излишно претоварване на храносмилателната си система и ходене по голяма нужда 2-3 пъти на ден.
Нещо, което благоприятства перисталтиката на червата и изхождането, са баластните вещества в храната. Мазнините стимулират по-бързото изхвърляне, но приемът им трябва да е с мярка, защото по-големи дози водят до диария. Баластни вечества се съдържат и в зърнените култури, даже и в белия хляб и картофите, но в по-малки количества. С фибрите също не трябва да се прекалява, както и с другите съставки вхраните.

Преизчисли си нуждата от течности, като вземеш предвид теглото, активността, температурата на околната среда, съдържанието на вода в храната. Няма нужда да се наливаш излишно с вода, защото се натоварва сърдечно-съдовата система и се ускорява деминерализацията на организма. Намери си комфортната доза за твоето тяло при твоето настояще ежедневие, не робувай на норми.
Консумирай достатъчно храни с фибри, но няма нужда да са само от една и съща храна, разнообразявай - различните храни съдържат и различни други вещества. Храната не е само белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерали и витамини. Има и други нужни вещества в нея.
Добавяй и мазнини в храната, но виж до колко можеш, без да ти предизвиква разтройство.
Много фактори влияят на честотата на дефекация, специално при теб ми се срува, че е по-добре ще ти се отрази повишаване на физическата активност. Застоялият начин на живот предразполага към по-ленива храносмилателна система. А биреният ти корем, може да не е корем, а мазнина около талията. Виж дали е подут или самата мазнина го прави да излгежда така. Когато тоалетната е заета, прави упражнения и пий малко вода, за да стимулираш дефекацията. Друго важно нещо е да запомняш какви храни и какъв вид хранене как ти влияят на храносмилателната система, и да избягваш тези, които предизвикват проблеми.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5757590861
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Овесените ядки и ябълките ми помагат най-много, когато не съм ходил до тоалетната няколко дни.
Примерно не съм ходил 3 дни. На четвъртия хапвам на закуска овесени ядки с мляко или с вода или една цяла ябълка, преди другата част от закуската. На петия ден пак така и този път гарантирано ми се дохожда. Важното е да си кажеш, че този път ще успееш и по възможност гледай да не се напъваш, защото ще си прецакаш органите. Вместо това вдишвай и издишвай с диафрагмата.

Мисля, че проблема ни се казва "мудно дебело черво" и ако не свикнем да се храним правилно и да не получаваме запек, след време може да умрем от рак на това дебело черво.

Другото - не яж по повече от 1 вафла или каквото и да е било сладко на два-три дни, защото от него, освен, че се получава запек, се появяват и хемороиди. Каквито си искаш плодове можеш да ядеш.

Аз си хапвам всичко, което поискам, но гледам да не прекалявам. Особено с "батаците", както ги наричам аз, т. е полуфабрикатите като кроасани, чипсове, вафли, соленки и т. н... Май само шоколада не пречи, но по-добре не експериментирай със здравето си.

М28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a14dff8599
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За да се отървеш, трябва да пиеш много вода, да ядеш пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, сурови овесени ядки, варива. Друго много важно - движение! Ключът е в постоянния начин на живот. Имах преди този проблем, но вече е в миналото.
Ж30

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a14dff8599
гласове:
1 2 3 4 5
  (51 гласа)

8.   И не е вярно - бобът не запича. Точно обратното!
А овесени ядки с топло и подсладено мляко много разкарват. Понякога веднага. Понякога е нужно време, но с постоянство се улегулираш и после вече си добре.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 16bb5ad5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Като човек, с подобен проблем, мога да ти кажа, че животинската храна (особено месото) затруднява нещата (противно на това, което някой беше написал в предходен коментар)..
Храни се балансирано, опитвай различни неща и виж кое ще ти подейства на ТЕБ. Води си даже дневник какво си яла.
Много голям фактор е стресът обаче. Ти явно се притесняваш от този проблем и това влошава нещата.
Отпусни се, не го мисли толкова, живей си живота. Движи си повече, може да пробваш различни упражниния за по-лесно изхождане (има от йогата например, виж в интернет). Пий адски много вода, чай от мента, по-малко хляб, картофи и банани...
Но както го описваш, най-вече спокойствие.
Коремът е възможно да е от това, но като се успокоиш, ще намалее и той.
Опитай се също всяка сутрин по едно и също време да отиваш в тоалетната и да се настойваш на тази вълна. С времето ще придобиеш условен рефлекс. ;)
И още нещо: не се напъвай много - като не става, пробвай по-късно.
Успех :) дано по-бързо се реши проблема.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 949852d5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Иди на доктор, бе. Не си ли говориш с родителите ти? Ненормална работа. И при стане не се напъва. Буквално може да ти изпадне част от задника навънка. Не ти трябват хемороиди.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e78bedc586
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Kupuva6 si Colon C ot aptekata!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a5c8c71069
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: Благодаря ви много на всички :)
Преди 4-5 години имах гастрит не знам дали е важно но трябваше да ви го кажа. Ще пробвам всичко и дано нещо помогне

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f97e2b1f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз ще умра, ако имам подобен проблем... аз ходя по 3/4 пъти дневно, нямам си и на представа дали е нормално, но се чувствам прекрасно... ако не ходя седмица то ще избухна... посети лекар.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e430e0fbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз имам същият проблем само че при мен е доста по сериозно има моменти когато и месец време не ходя. Опитах какво ли не единственото което ми помага са лютиви пържени чушки. Започнах да хапвам всеки ден по 1-2 чушки и на другия ден съм в тоалетната :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 39abb46273
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   И при мен беше така. Има едно вълшебно лекарство за нашия проблем. БиоГая се казва. Хранителна добавка за добро чревно здраве. Много ми помогна, а другото е да вземаш витамини от онези разтворимите или на хапове, които съдържад магнезии, цинк, калции, желязо и тн. които също разхлабват. даже на мен ми беше прекалено разхлабено с тях ама то си е и до организъм сигурно. Ама биогаята е вълшебно просто. Нито супи нито тренировки помагат. Единствено се сещам за домати и чесъм, лук от натуралните неща. И мляко. Дано съм ти помогнал. Пробвай аз имам дългогодишен опит.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7720f5479c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Виж, тук ще ти дадат хиляди съвети за храненето, но никой няма да ти каже най-важното: В КАКВА ПОЗА ДА СЕ ИЗХОЖДАШ.
Има само една поза, която ни е определила природата и тя е КЛЕКНАЛАТА. Защо? ЗАЩОТО КОГАТО СИ СЕДНАЛА НА ТОАЛЕТНАТА ПРОХОДЪТ ОТДОЛУ Е БЛОКИРАН И НЕ МОЖЕШ ДА ИЗПРАЗНИШ ЧЕРВАТА СИ НАПЪЛНО. Eто ти пълната информация, прочети внимателно!!: https://goo.gl/edBLf7

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker