Как да намеря мир за душата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да намеря мир за душата си?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1671 пъти
Здравейте, пиша тази история тук защото съм сигурна, че тя ще бъде прочетена от много хора и дори може би такива които имат моя проблем. От няколко години съм много неспокойна, напрегната, притеснена, немога да намеря мир за душата си. Непрекъснато нещо ме тревожи, дори и най малкия проблем вече ме изправя на тръни. Отчаяна съм от живота.. безпаричие, безработица, фалшиво приятелство, фалшива любов, предателства, нещастия сполетели близките ми, нещастия сполетели мен. Чувствам се изморена, немога да спя от страх какво би могло да стане дакато спя или като се сабудя. Често оставам неразбрана, пренебрегната сякаш аз се грижа за всички а никой за мен, рядко ми се случва нещо хубаво и винаги ме е страх да се зарадвам за да не ме сполети нещо лошо след това. На 23 години съм а тежа едва 48кг, храня се макар и на сила. Някак немога да усетя подкрепа от никого, а имам нужда от такава. Понякога когато върна лентата назад виждам живота си като "поредица от злополучия". Вярвяща съм, не заспивам без молитва и не искам много а само здраве и щастие за мен и за близките ми. Понякога се чувствам много различна от хората сякаш съм избрана да бъда измъчвана и нещастна. Опитвам се да се забавлявам но веднага след това изскача някакъв проблем който да сломи духът ми. Пиша тук защото се надявам да бъда разбрана поне от някого. Нещата които споделям с вас, съм споделяла не веднъж с близките си, но сякаш никой не ме разбира. Не искам много само съвет от приятел та дори и непознат!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5130bd4e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако Исус не слуша, пробвай Сатаната.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2a2cffdf7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш дълги депресивни състояния и безпокойство. Не си сама, пълно е с такива като нас, даже прекалено. И аз съм така. Не мисля, че има голямо решенид, но поне намери нвщо което те прави щастлива (хоби) и го прави когато и колкото можеш. Не се занимаваи със антидепресанти. Прочети и книги за позитивно мислене, може да ти се отразят добре. Живота не е розов. И не всичко зависи от нас, понякога не може всичко да е шест. Това е.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f0bc15118d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не може живата на хората около теб да е само положителен. Съсредоточи се около себе си, това не е егоизъм. Не дълбок в чов. отношения. Всеки има право на мнение и гл. точка, не можеш да го накара да мисли и действа, като теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2ba52f0378
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от Джон

Здравей авторке и аз съм вярващ християнин като теб. Никога не бива да се отчайваш и да падаш духом, чети Светите Писания и вярвай в Бога. Това което изпитваш ми прилича на демонична подтисничество. Бог в голямата си милост понякога допуска подобни изпитания в живота на вярващия за да му покаже, че този свят тъне в злото и е развален и така човек да започне да се уповава твърдо на Бога а не на нещата от този свят. Укрепи се и имай твърда вяра. Знай, че всичко което Бог допуска в живота на вярващите е в крайна сметка за тяхно добро, ако Той допуска известни мъчнотии то е за да ги спаси от много по-големи злини. Ще ти кажа и сигурен начин по който можеш да изгониш лошите настроения и тягостни мисли които ти се внушават без никакво съмнение от нечисти духове. Сутрин като простри ръцете си нагоре към небето и кажи молитвата Отче Наш а после прочети гласно и уверено следните Псалми - 1, 10, 14, 18, 22, 29, 31, 33 и 90. Ако го направиш с вяра и упование в Бога без да се съмняваш ще усетиш осезаемо как атмосферата, пространството около теб ще се промени радикално ще усетиш радост и спокойствие, ще усетиш покой и доброта, ще се почувстваш сякаш си малко дете на гърдите на майка си, ще бъдеш под Божия закрила. Всичко може да се промени ако изпълниш това което ти казвам. Опитай се да вършиш и трите неща всеки ден - моли се, казвай Псалмите и чети по малко от Светите Писания и всичко ще бъде наред. После сподели как си се почувствала.

До номер 1

Ти си нечестивец, покай се преди Божият гняв да те погълне.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ae5b467fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм същия. Решението не ми е известно - аз се надявам да намеря това, което ми липсва и да стана по-спокоен, но нещата на всички фронтове, за които става дума, са трудни и сякаш са застинали в едно положение. Дали ще е пари, постоянна работа (в момента имам такава, но май няма да ме оставят за постоянно) или създаване на семейство, все същата безнадеждност и изнервящо постоянство.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c5a2a62543
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, здравей. Искам да ти кажа, че най-важното е да не губиш вяра. Аз също нямах бял ден, буквално. Но наскоро започнах да виждам светлина в тунела. На 29 год. съм, чаках доста. Депресията ми е толкова позната... не ме е пускала цял живот ;) Но пък имах надежда. Все казвах, че докато сме живи и здрави, шанс винаги има! И наистина е така. За всеки се отнася.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 48b3ca1103
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами спри да се тревожиш и започни да се забелязваш! Трябва да мислиш положително, в началото е трудно, но с постоянство и упражнения ще се справиш. Опознавай хората около себе си, така няма как да попаднеш на "фалшива любив" и "фалшиво приятелство". Един огромен проблем на повечето хора е, че виждат, но не забелязват. Страхът е безсмислена и първична емоция, напълно ненужна е и очевидно ти пречи, затова бъди смела и след време той сам ще си отиде.
Същото се отнася и за неприятните мисли, просто мисли за нещо хубаво и ги игнорирай напълно и така те ще спрат да съществуват. Човече, ако ума ти вярва, че рядко му се случва нещо хубаво и постоянно се страхува от нещо лошо, то няма как да забележи и хубави неща, защото винаги ще гледа на тях от лошата страна. Не можеш да продължаваш да живееш така. Всъщност, понякога се оказва, че лошите неща са били за добро.
Връщането с лентата назад е трик на ума, понеже той до толкова е свикнал да се занимава с разни "неразрешими" проблеми и да те държи в депресия, че това му е станало нещо като хоби. Ако обаче се се замислиш, няма как да не си спомниш поне едно хубаво нещо.
Няма лошо в молитвите, но внимавай, защото понякога могат да ти изиграя много лоша шега. Трябва сама да носиш отговорност за действията си, защото всяко действие или бездействие оставя своя отпечатък, или с други думи, от теб зависи по кои път поемаш, къде отиваш, как го правиш и в какво се превръщаш. Ако вярваш в себе си и в собствените си сили, няма как да се провалиш.
Освен това е добре да избягваш депресиращата музика и да слушаш нещо надъхващо, успокояващо или весело.
Вероятно имам да кажа още нещо по въпроса, но в момента мислите ми са доста разпилени и вероятно ще те объркам повече, отколкото ще помогна, затова ще го оставя така. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 60ea62abeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Живота е поредица от добри и лоши неща. Опитай се да отдаваш по- голямо значение на хубавите моменти. Във всеки един ден може да намериш нещо прекрасно, стига да се вгледаш в него. Понякога и чуждото щастие може да бъде и твое. :) Не бъди черногледа, мисли положително и вярвай. Аз също съм имала поредица от лоши дни изпълнени с нещастия, но винаги след това идва и нещо хубаво. Сигурна съм, че скоро и на теб ще ти се случи нещо положително

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 172fbb4654
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Опитай да се отдалечиш от хората, с които нямате човешки и нормални отношения. Сигурна съм, че обичаш да правиш нещо повече от други неща, намери си хоби и го практикувай често. Ако обичаш танците се запиши на танци, ако обичаш да пееш пей често. Спортувай. Добър метод за успокоение е и медитацията. Общувай с приятни за теб хора, обикни себе си с всичките си несъвършенства, чети интересни книги, оценявай малките неща, прави си всеки ден малки изненади като например красива закуска или час отделен само и единствено за теб. Разхождай се в парка сама или с близки. Добра идея е и да си вземеш домашен любимец, ако обичаш животните. Със сигурност ще те разсее и развесели. Създавай красиви неща, посади цветя и се грижи за тях, грижи се за себе си. Поставяй себе си на първо място. Не прави неща, които са ти неприятни само защото трябва. Гледай на проблемите си като нови възможности, опитай се да мислиш максимално позитивно и ще видиш как всичко ще се подобри. Знай, че животът изправя най-силните хора пред най-тежките изпитания. Не забравяй също и, че след всеки порой, слънцето изгрява. Сигурна съм, че можеш да се справиш с всичко с много сила, търпение и желание. Препоръчвам ти да гледаш филма ''Тайната''. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 340f7a1bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   проблемът на религията е фатализма, с който зарежда.
имаш нужда както от вяра, така и от обективния път на изразяване на волята си за живот.
няма значение колко пъти ще се провалиш, важното е да имаш проект за себе си.
винаги трябва да си свързана с нещата, които обичаш, доставят ти радост, с дейностите, които ти носят наслаждение,
даже когато не можеш да си ги позволиш - да останат важни за теб.
Вярата не отменя борбата за утвърждаване на личности си.
ако имаш Бог, имаш сили.
мъченичеството е извратеност, Исус никога не е проповядвал мъченичество. той е искал да отнесе със себе си страданията за да се радваме ние.
идеята ''аз съм добър, затова и смачкан'', не е божествена идея.
проектирай мечтите си и на 100 години да станеш!
ако не изразяваме себе си, още по-малко и връзката с Бога.
махни раздела мъченичество от вярата си, което стои подсъзнателно понякога - българските жени, които не са чалга проститутки, са на другия полюс мъченици -
''аз страдам за да са другите добре. '' и вси са зле.
-
помни, ако сме близки и ти си добре, това е добре за мен, прави добро и на мен! ако някой те изяжда за да е добре, това не е добродетел

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker