Моля, помогнете ми да се справя с това заболяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля, помогнете ми да се справя с това заболяване
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1423 пъти
Здравейте, уважаеми читатели! Първо, много ще съм благодарна на редакцията, ако публикува историята ми, защото дискомфортът от това заболяване наистина ме тормози!
Аз съм момиче на 14 години. Когато бях на 8 г. косата ми постепенно започна да се променя. С други думи, от нормално мазна за няколко месеца стана много суха, но заедно с това и скалпът ми стана по-сух. Всъщност проблемът ми беше следният: именно тогава, когато кожата на главата ми стана по-суха, един ден започна много да ме сърби и, когато помолих майка си да погледне на мястото- отзад, малко над врата, като разгърна косата ми, видя люспеста рана, която от чешането беше се разкървавила. Не си спомням много добре дали сме предприели някакви мерки или не, но около месец след това целият ми скалп и въобще кожата на главата се покри с люспести сухи рани, които постоянно ми причиняваха непоносим сърбеж. Тогава отидох на кожен лекар- дерматолог и жената ми беше предписала едни като мехлеми, но от онези много течните, приличащи буквално на вода. В продължение на 6 месеца състоянието ми ту се подобряваше, ту се влошаваше. Но едно е сигурно- сърбежът ми причиняваше непрекъснат дискомфорт или по-точно често ме сърбеше кожата на главата дотолкова, че бях свикнала да се чеша до разкървавяване на раните. Това не можеше да продължава така, затова при поредната консултация при лекарката и се оплаках и тя ме посъветва да си подстрижа косата. Така и направих. После продължих лечението си с най-различни лекарства- катранени сапуни, , известно време използвах нещо с екстракт от сярна киселина и какво ли още не, но така и не се излекувах напълно. Диагнозата първоначално беше себорея, а после се промени на себореен дерматит. Честно да ви кажа и аз самата не знам от каква болест страда кожата на главата ми. Моля да дочетете тази дълга статия докрай, защото наистина ми трябва съвет. Все някой има подобен проблем и може да ми препоръча нещо. Много ще съм ви благодарна. Когато станах на 11, лятото ми се случи нещо ужасно- разбрах, че съм пълна с въшки! Това беше към края на август, малко преди училище, преди да започна 6. клас. Пробвах какво ли не, но заради дългата ми коса, нищо не помогна. Дори се бях мазала с газ, олио и оцет. Но нищо. Два дни преди училище аз си отрязах косата много късо- до врата и за около седмица нямаше и следа от въшки. Сякаш си отидоха с отрязаната коса. През това време, разбира се, състоянието ми имаше периоди на затишие, но също и понякога остри периоди, изразяващи се със силен сърбеж. И така вече 6 години се боря със сухите люспи по главата си и със сърбежа, който все още ужасно ме побърква. Ползвам различни етерични масла, специален шампоан и също един спрей "Джин Джира" и въпреки временното облекчение искам да премахна това състояние завинаги. Може би нямам особено подобрение, защото от около
година третирах косата си постоянно с преса, но вече спрях (косата ми е много гъста и чуплива). Така че, ако някой има подобен проблем моля да ме посъветва как да облекча състоянието си или поне да премахна сърбежа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: da5d6a38fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помогна ми Petrole Hahn-шампоан, от вида против себорея и пърхут. Не знам колко сериозно е при теб, но и аз се чешех до разкървяване. Скалпът ми беше на срупове. Излизаше и на лицето. За лицето-дипрогента-понякога. Шампоанът е проф. козметика. Има го в нета, но не и в широката търговска мрежа. Струва 6 лв в нета. Подобри състоянието ми за едно измиване. Успех, пиши да кажеш, ако пробваш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 155f2841cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Доколкото мога да предположа има вероятност да става въпрос за липса на витамини, най-вероятно от групата В, но е възможно и да са други като А и С. Подобни липси водят до проблеми с кожата и косата. Препоръчвам ти да взимаш автолизирана бирена мая и да ядеш пилешки или телешки дробчета както и повече плодове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker