На 17 пиеща противозачатъчни. Вредно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На 17 пиеща противозачатъчни. Вредно ли е?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1333 пъти
Здравейте...
Наскоро бях на гинеколог, тъй като исках да разпитам жената по-подробно за половия живот и начини за предпазване от бременност, тъй като приятелят ми настоява да водим полов живот. Съответно гинеколожката се отнесе с мен подигравателно, може би защото и аз самата започнах с елементарни въпроси, но смятам, че по тази тема всеки въпрос е основателен, дори да звучи глупаво... Както и да е, тя ме прегледа на ултразвук и ми откри киста, предписание ми "най-леките " противозачатъчни, но мен лично ме притеднява да ги взимам.. Много момичета получават странични проблеми от противозачатъчните, качват килограми и така на татък... Въпроса ми е - заслужава ли си да ги пия, малка ли съм да пия и какви странични ефекти бих могла да имам от тях?
Съжелявам за евентуални правописни и пунктуационни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: edba0ab907
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, смени гинеколожката - може и с мъж дори, но това отношение не е нормално. Избери младо, ново лице. Често лекарите с големите имена са станали отвратителни и вече не им пука за пациента. Да, компетентни са, но това не е достатачно. Освен това младите лекари са по-информирани за новите неща
Компетентна е иначе лекарктата ти и ако имаш киста, ТРЯБВА да пиеш противозачатачни. Не са противопоказни, но НЕ ТРЯБВА ДА ПУШИШ. От новите противозачатачни не се пълнее, но има по-голяма вероятност от тромбоза, особено при пушачките. Пий много течности

За сексуалния живот ми направи лошо впечатление мнението ти, че приятелят ти настоявал да има секс. На 17 г. секусалността е нормална между двама влюбени, но явно ти не изпитваш удоволствие от секса. Защо имаш приятел тогава? Или може би е грешният човек?

При кисти ти препоръчвам да намалиш въглехидратите, особено простите - ИЗКЛЮЧИ захар, сладко, хляб, временно изключи картофи и ориз също. Единствените въглехидрати в менюто ти да са плодове и зеленчуци без картофи, грозде и банани с внимание консумирай
Аз на твое място бих взимала противозачатачните, но пак казвам САМО ЗА НЕПУШАЧКИ! И пий поне в началото 3 литра вода, защото има опастност от тромбози!

Също включи 2 лъжички зехтин в менюто си като дресинг или просто така, яж масло. Проблемите с хормоните често се дължат на нисък холестерол, а той е градивния елемент за производството на хормони. Лекувай си кистата!!! Това е притеснителното в момента и слушай лекарите!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3e8d88317e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво означава, че приятелят ти НАСТОЯВАЛ да правите секс? Ако ти не искаш, никой не може да настоява. После няма той да ражда. Моля те, като момиче на твоята възраст, не го прави, ако не си напълно убедена, че го искаш и че човека до теб си заслужава, защото, повярвай ми, в началото всички момчета са милички и добрички, отдадеш им се, а после ти изневерят и те оставят използвана като ностна кърпичка... Относно противозачатъчните - да, можеш да получиш много нежелани реакции като окосмяване или опадване на коса, напълняване, болки, и т. н., все пак това са хормони, а и те НЕ предпазват от венерически болести. А и си наистина малка още да пиеш хормони, после стават големи бели.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 799397aa3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Смали до минимум воденето на полов живот.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1f7c452bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 15 години се боря с кистите и на мен първата ми я откриха там някъде на 16-17 и ми изписаха противозачатъчни. Няма нищо страшно, защото ще ги пиеш само определено време, аз май ги пих 6 месеца докато кистата се махне. Много странно, че лекарката се е отнесла така. На мен ми обясниха всичко подробно и съответно нямаше тази паника, че ще ми стане нещо. Не се притеснявай, толкова, хората пият такива хапчета с години (с цел предпазване от бременност) ти се притесняваш защото трябва да ги пиеш 6 месеца или година. Така, че пий си ги, защото ако не го направиш кистите стават големи, цикълът ти спира и накрая можеш да стигнеш и до операция. Аз веднъж се отървах на косъм. Бях си спряла хапчетата с цел да забременея. Е, не забременях, но се сдобих с 8 см киста! Така, че не си прави шега с тези неща, че после става лошо! Ако толкова се притесняваш, потърси и друг лекар, но съм сигурна, че и той ще ти препоръча същите хапчета, най-много да са друга марка, но пак ще са си противозачатъчни. Спокойно! Пила съм такива много повече от 6 месеца, нито съм напълняла, нито имам други странични проблеми.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d583340ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От поста ти личи, че си много объркана и очевидно с консервативно възпитание. тъй като приятелят ми настоява да водим полов живот...
Сексът е здраве и необходимост. Лично аз съм, не си падам по противозачатъчните, независимо, че съм взимала някакъв период от време. Не смятам, че са опасни, дори регулират хормоните, но аз не се чувствам добре от тях. Все пак е минало достатъчно време и са достатъчно пречистени. Това, което можеш да направиш е правите секс и да слагате презерватив когато свършва, разбира се спазване на отлична хигиена и т. н. Запознай се и с други методи на предпазване, прочети повече за овулацията и въобще, като цяло повиши знанията. Особено внимателни трябва да бъдете няколко дни преди и след овулацията, когато вероятността да заченеш е най-голямо, но да се ограничаваш да не правиш секс, заради страха от забременяване в 21 век не е реално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker