Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 4285 пъти
Здравейте, реших и аз да споделя нещичко в този форум. От известно време и аз се чувствам доста с понижено и подтснаото настроение.

Съвсем наскоро загубих и работата си. Семейството ми изживявя ифинансови затруднения. Постепенно загубих и кръга си от приятели. Започнах да живея в голяма изолация. Като цяло се чувствам страшно нереализирана личнаст, сякаш дори вече изпитвам стрха а започна някаква нова работа. Страх от това че и там отново нещо ще се случи и ще я загубя отново. Незнам как да пэостъпя за да изляза от този омагьосан кръг в който успях да вляза. Най вече много тежко изживявам загубата на работа. И това сякаш с времето започна да ме обезкуражава все повече. И така дайте някакъв адекватен съвет как да постъпя в тази ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: a15b494d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Депресията е наистина гадно нещо. Всичко е сиво, уажсно и отива от зле на по-зле. Няма излекуване. Има измъкване, но оставяш нещо от себе си там, на тъмното и студеното... така за спомен. Да знаеш къде си бил.

Борбата започва в момента в който осъзнаеш, че лошите неща в живота просто се случват. Приемаш го и продължаваш. Приемаш също че грешките са основен източник на безценен опит. Приемаш, че самотата и студа просто са част от света днес. Приемаш, че няма нищо по-важно от днешния ден и човека, който те обича, ако го има. Ако го няма, споко, ще се появи.

Депресията е резултат от емоции, а човек се научава да ги контролира.

Не става за ден. Нито за два... Приготви се за дълъг път. Нека силата бъде с теб ;-)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: bb039a5879
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни работа!Не може предварително да знаеш какво ще се случи!Поне ще имаш социални контакти и ще избегнеш самоизолацията!И след най-тъмната нощ идва ден!Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: b57820cf87
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Въоръжи се със сила и търпение. Мисли позитивно, колкото и да е трудно. Винаги може да бъде и по-лошо. Живота за всичики ни е едно изпитание. След лошото идва и хубаво. Вярвай в себе си! И аз съм изпадала в депресия, знам какво е, дори е била доста дълбока. Но все пак успях да изляза. Успех и на теб!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4f3c3b2e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Искаш съвет, но не е ясно каква е квалификацията ти, каква работа търсиш и би ли работил всичко поне временно. Къде живееш също е от значение. Ако е София или друг голям град е едно, ако е малък град или село - друго. Но човек трябва да не се отказва и да не смята, че само с връзки се намира работа и че държавата примерно е длъжна да се грижи за нас. Всеки трябва да се напрегне, да помисли. Прецени какво умееш, какви са шансовете ти там, където живееш и направи план как да придобиеш доходи - от временна работа ли, ако в момента няма постоянна, от селско стопанство ли или ако щеш от една сергия на пазара. Не се страхувай да опитваш и не живей с мисълта, че това е за цял живот. Опитай и с познати и роднини - вси някой може да ти помогне или да те ориентира. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 5cee4f7aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И аз сам като нещо в депресия. Преди месец започнах работа като готвач, но ме освободиха защото не се спраям а вината е в това че 2 години стоях пред компа по 15 часа на ден, и станах асоциален и поттиснат и се провалих на работното място защото бях прекалено отнесен. Като взема заплатата си веднага отивам на психолог.

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 90c68be376
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, говорим зо депресията , но никой не споделя как се бори с нея. Незнам аз лично не желая да прибягвам до медикаменти, мисля че няма полза от тях. Доли лекар специалист миго е казвал. КАЖЕТЕ КАКВО ВИЕ ПРАВИТЕ ЗА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. МАКАР , ЧЕ НА МЕН МИ Е ТВЪРДЕ ЯСНО ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМ ПО ТОЗИ НАЧИН , БЕЗРАБОТИЦА , БЕЗПАРИЧИЕ И Т.НИ ЗА МЕН ЗНАМ ЧЕ ПРИЧИНИТЕ СА В РЕЗУЛТАТ НА СВИТИЯ МИ БЮДЖЕТ , ОТТАМ ЧОВЕК НЯМАНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ПРАВИ НЕЩО КОЙ ЗНАЕ КАКВО.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0a6cd4c555
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен трябва да започнеш работа. Може и да не те уволнят. Знам колко е гадно като си в депресия, нали и аз съм в такава...
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: f3ee50f294
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз се чувствам по същият начин откакто загубих работата си. Единствено вяратами в Бога е това, което ме крепи да не сложа край на живота си или да не избягам вчужбинев неизвестност от семействто ми. Никога не съм си представял, че ще изпадна в такава гадна ситуация през живота си. Причината за това ми състояние не толкоз загубата на последната ми работа, която много си я харесвах, колкото едно интервю в една фирма, където много исках да започна работа., след като бях съкратен. Шефа там едва ли не не ме изправи на подсъдимата скамейка, заради това, че съм бил сменил шест предпрятия преди това. какво съм виновен, че попадах все на идиоти, които ме тормозеха и ми пречеха да се реализирам. Когато накрая открих работата, която ми допадна и хареса фирмата беше ударена от кризата и се наложи да ме съкратят, понеже се чистеха от по-новите. Не мога да разбера що за общество е това, в което миналото на човек трябва да му определя бъдещето? Веднъж като човек е открил себе си и е поискал да започне на чисто, защо трябва да бъде тъпкан отново. както ви казах, дълбоко вярващ съм и вярвам в силата на прошката, но това скапано българско общество може най-добре само да мачка хората и да им пречи. За това започнах да изпадам в депресии и единственото нещо, което може да ми върне самочувствието като на мъж това е, свястна работа, където искам да израствам, да нося отговорност, да уважавам и да ме уважават, и да нося все повече отговорности. Има един жив Бог, който рано или късно ще отмъсти на всички злосторници и рано или късно ще изляза от тази идиотска ситуация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker