Бета стрептокок в уретрата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бета стрептокок в уретрата
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1646 пъти
Здравейте! Момче на 20 години съм. От известно време имам проблем, а именно, откриха в уретрата ми бактерия от вида "бета стрептокок". Водя полов живот и предполагам, че това е причината за заразата, въпреки че в интернет има доста различни версии за заразяването. Всичко започна с леко парене при уриниране и изтичане на малко прозрачен секрет, особено сутрин. Също така усещах и чести позиви за уриниране. В началото мислех, че симптомите ще отшумят, тъй като не всеки ден ги усещах. Изчаках известно време, може би около 20 дена, но симптомите зачестиха и реших да отида при моята лична лекарка.

След като й разказах какво чувствам, тя ме изпрати на уролог. Веднага отидох и започнах да правя изследвания. Взеха ми урина и кръв за изследване, както и уретрален секрет. Всичко това се случи в различни дни. Резултатите показваха, че в урината не се изолират бактерии, а резултатите с кръвта бяха нормални. Уретралният секрет обаче показа, че в уретрата имам бактерии - "бета стрептокок", които бяха в количество десет на четвърта степен, каквото и да значи това. Веднага започнах лечение. Уроложката ми предписа антибиотик "Аугументин" 1000 милиграма за една седмица, както и едно хапче "Микомакс", което е против развитие на гъбички. Пиех всичко, както ми беше предписано, но симптомите не изчезнаха. След като отидох пак при уроложката ми, тя ми каза да продължа още три дена с антибиотика и да взема още едно хапче от "Микомакс". И тези три дена минаха, но аз продължавам да усещам парене, а и сега отново има и изтичащ прозрачен секрет, който беше изчезнал за известно време.

След няколко дена трябва да отида, за да ми вземат пак уретрален секрет, и да видят какво е положението. Аз обаче се съмнявам да има някакви промени, тъй като симптомите си ги има. Лекувам се вече от две седмици, но няма ефект.

Бих помолил, ако някой случайно се е сблъсквал с всичко това, и се е излекувал, а и дори да не е, да даде съвет или мнение. Трудно ли се лекува? Може ли да има някакви усложнения? Ако сте се излекували, по какъв начин? Искам да знам, защото вече започвам да се отчайвам...

Благодаря на всички, които ще прочетат историята ми, и може би ще дадат някой полезен коментар!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c091a36c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Около една трета от жените имат бета стрептококи във вагината си, без това да им създава проблеми. Проблеми може да има при раждането за бебето, т. н. сепсис.
Терапията, която ти е предписана е по принцип правилна. Аугментинът е един широкоспектърен антибиотик, използван за много неща, вкл. и за възпаление на уретрата причинено от стрептококи.
За съжаление все по-често се срещат резистентни щамове, неповлияващи се особено от често използваните антибиотици. Най-честата причина е преждевремменното спиране на антибиотика щом се подобри малко пациентът. Бактериите не биват избити напълно, но "привикват" към дадения антибиотик. В България, в сравнвние с други държави, антибиотици се предписват от десетилетия насам за щяло и нещяло и това спомага за развитието на такива резистентни щамове.
Щом ще ходиш пак на уролог, те ще видят наново концентрацията на бактерии в уретралния секрет и ще преценят доколо бактериите се повлияват от сегашния антибиотик. Може и да го сменят. Общо взето, не се притеснявай, не е болка за умиране. Ще живееш и ще радваш още много жени с малкия си приятел, който сега е малко болен:-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker