Борба с дископатия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Борба с дископатия
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 11802 пъти
Здравейте, аз съм мъж на 23 г. и преди седмица и няколко дена започнах работа, която е свързана с голямо физическо натоварване. Отскоро усещам лека болка в кръста, когато се навеждам, както и при някои други случаи. Разчетох се в интернет за това и доколкото разбирам е възможно да имам дискова херния, но в ранен стадий и пишеше, че може да се оправи с почивки и мазила. Имах 4 дена почивка и в Понеделник пак съм на работа. Явно тези 4 дена не ми бяха напълно достатъчни, а изобщо не ми се дават пари за лекарства. Не мога и да напусна работа, защото ми трябват пари. Четох и за разни упражнения, които помагат за възстановяването и смятам да ги изпробвам. Въпросът ми е дали според вас може да изчезне тази болка, ако изпълнявам предложените физически упражнения вкъщи и ограничавам напрягането на работа доколкото е възможно? Ще се радвам да получа съвети, които не включват ходене при лекар и напускане на работата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: dacd1ec3c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш 2 опции :
1 - 6 месеца без работа => без дископатия
2 - дископатията се влошава, но си взимаш парите, които в крайна сметка ще похарчиш за болкоуспокояващи и лекари, понеже дисковата херния ще се е влошила и няма да се трае на болка.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cafb91e9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напиши в ютюб "кинезитерапевт Димитър Димитров", в канала му има няколко клипа, първият е "Упражнения за дискова херния в ранен период и заздравяване на лумбалната област". Случайно попаднах. Нямам такъв проблем и не съм ги пробвал. В коментарите са доволни хората.

И другото нещо вдигай тежко с краката(приклякане), а не с гърба. Като хванеш тежест гърбът вече трябва да е изправен и остава неподвижен до края на вдигането.

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c0ba89ddcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Може да нямаш дискова херния, а просто да ти се претоварва кръста. Но ако имаш трябва веднага да смениш работата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2825b1407e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лежане и всякакви движения по време на лежане, вкл. ходене на 4 крака. Може и да висиш на лост и да вдигаш крака ама бавно. Малкп да седиш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7bb0b81d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (65 гласа)

5.   Приятел, аз бях доста зле с дискова херния (сега съм на 32 г. ), лекарите не ми помогнаха (без да съм пробвал операция), пробвах народни лечители- чакръкчии - полза имаше, но не голяма, както и рехабилитатор на щангисти. Единственият, който ми помогна, е един пенсиониран невролог от Перник, казва се Алекси Хаджиев, разтърси се в нета, сигурно ще му намериш телефона. Взима по 20 лв, но наистина помага. Вече 2 г., да чукна на дърво, положението при мен е добре, периодично имам леки нервни усещания в кръста, разбира се, но също така внимавам много със заседяването и натоварванията (дори почнах отново да тренирам, като избягвам някои упражнения). Та, ако нещата са сериозни, намери този човек от Перник, да е жив и здрав. И внимавай с вдигането на чували или там каквото е - стреми се кръста ти да е изправен и напрежението да се поема от гръбните и бедрените мускули. Виж например в нета инфо за фитнес упражнения за гръб като гребане с щанга - как да пазиш кръста при тях - и го използвай. Успех.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c165c7416d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 донякъде е нацелил правилния път. Имах подобен проблем на твоите години. Ходих по какви ли не, то не беха игло терапии, не бе лечение с енергии( в интерес на истината, наистина усещах, че точно този човек прави нещо с ръката си върху кръста ми). Но в крайна сметка, ефекта почти нулев. Така ме болеше кръста, че не можех да ходя а бех на 24, мисля. В крайна сметка най големо подобрение имах след като се разболях и дигнах голяма температура. Една вечер бех загрял много здраво, вода течеше от мен. Но на сутринта кръста ме беше отпуснал. Знам, че звучи смешно но ти казвам как беше при мен. След това се пазих извествно време и започнах здрав фитнес. Много внимавах с кръста и от там се понаучих на това що е то правилна стойка, правилни упражнения и заздравяване на мускулите покрай гърба които вече по лесно държат кръста.

Само ще ти кажа, че впоследствия си направих пъпна херния от вдигане на тежко, но кръста не ме предаде. Гугълни за вдигане на кви тежести става дума, че да си докараш пъпна херния.

Но да спестя надеждите - при всичкото това не се оправяш напълно. Винаги ще ти остане слабо място и по рано ще се обажда. Идеята на всичко това е да отслабиш и отложиш неприятните последствия.

Успех. И се пази повечко. Никога не е излишно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker