Нормално ли е - прекалено оскъдна и кратка менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нормално ли е - прекалено оскъдна и кратка менструация
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1435 пъти
Здравейте. Напоследък (последните 6-7 месеца) имам следния проблем - прекалено оскъдна и кратка менструация. Например днес ми дойде около обяд и ми приключи към 23ч. Нормално ли е? Хапчета не пия, освен за болката, доста разпространено лекарство за общи болки в корема, не специално за жени (не знам дали тук мога да споменавам имена, затова няма да го казвам). Иначе се чувствам добре през тези няколко месеца, нямам никакви здравословни опалквания, всичко ми е нормално, но дойде ли ми е така - 1-2 дни и ми приключва. Мога да вметна, че имам доста ниско кръвно, но пия хапчета за регулирането му, когато се наложи, не знам дали това оказва влияние, пия ги отскоро, а преди това положението беше същото. Дали да ида на лекар, има ли смисъл да се притеснявам според вас? Надявам се по-големи жени да споделят опита си с мен. Благодаря предварително.

Само да вметна - не съм много слаба, 60кг 167-8 съм висока, на 20 години съм, ако има значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7bdb90fe68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, спри всякакви билки и хапчета! Като човек с много ниско кръвно (90/60 до 100/70) ти гарантирам, че това състояние е нормално и генетично обосновано, а в последствие ще ти донесе дълъг живот! Пий повече вода.
Не съм чувала за хапчета за ниско кръвно! Спирай тези хапчета, защото си имат странични ефекти, спирай и билките, защото билките не са безобидни, особено взимани за дълъг период от време! Билките имат бойни вещества, с които се защитават от вредители - тези вещества могат да помогнат, но могат и да те убият. Тоест билките не са безобидни, много силни лекарства и отрови са извлечени от билки. Това, че нещо е билка и се среща в природата не значи, че е безобидно - коката, марихуаната и т. н. също са билки.

Спри лекарствата и се консултирай с гинеколог. Мисля, че имаш киста или множество малки кисти (поликистозни яйчници).
Помага до някъде хормонална терапия, но дългосрочно помага така наречената кето диета - диета, много бедна на въглехидрати, при която не се консумират повече от 20 до 50 гр. въглехидрати на ден и то само като заленчуци и салати, дори плодове не се консумират, хляб, тестени изделия, картофи и ориз също. Тази диета води до изчезване на всички кисти, не само в яйчници, но и на кистозно акне, кисти в колена и стави и така нататък и доказано действа, но първо трябва да видиш своя гинеколог, той ще ти предпише хормонална терапия, но аз бих опитала първо с диетата.
Tърси в Гугъл „ketogenic diet polycystic ovarian syndrome“
това вече е стандартна терапия за лечение на PCOS на Запад
Друг ефект е, че ще свалиш излишните килца.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f996f8bd8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тъй като №1 е специалист, професор по академична медицина, и казва че не е чувала за лекарства за ниско кръвно, то такива няма :). А това че някакви си смешни фармацевтични компании измислили Гутрон и какви ли не други видове лекарства е без значение. №1 не е чувала и това е правило!
Правило е също да я послушаш да се лекуваш от кисти, които тя от твоите две изречения смята, че имаш, нищо че специалисти гинеколози понякога трудно ги диагноситцират.
А сега сериозно, има лекарства за ниско кръвно, не си писала какви са стойностите ти, за да разберем дали нещата са притеснителни, но лекарство се пие под стойност 60/100 кръвно, това е притеснително ниско кръвно.
Около 20% от жените в света страдат от ниско кръвно налягане особено млади жени от 20 до 40годишна възраст. И ДА нормално е ако страдаш от ниско кръвно, да имаш оскъдна или проблемна менструация. Но не е нормално да питаш тук, а при такъв проблем с 10 часова менструация се ходи при лекар.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 46537a5382
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Като прочетох кратка, изобщо не очаквах да е в рамките на няколко часа. Определено е добре да посетиш лекар и да ти се назначат хормонални изследвания.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1d4b516bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се оплаквай. И моето течение е слабо и продължава 3 дни, чак забравям, че изобщо го имам, освен това никога нищо не ме боли. Много съм доволна и се надявам така да си остане и занапред.
Щом ти е 2 дни според мен е нормално. Този месец, когато ти е било само половин ден, сигурно е било изключение. Гледай занапред как ще е, но навсякъде пишат и казват между 2 и 8 дни, така че ако е повече от 1 би трябвало всичко да е наред. Всяко тяло е различно. Следи и ако имаш други притеснения, консултирай се с лекар, за да си спокойна.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 719a192aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да нормално е и аз съм така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker