Ниско кръвно налягане и причината за него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ниско кръвно налягане и причината за него
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1236 пъти
Здравейте. Искам да споделя с вас моя проблем. Става въпрос за това, че имам ниско кръвно. Момиче на 20 години съм. Проблемите с моето кръвно започнаха преди около 5 години, когато бях 9 клас. Преди това не мога да кажа, че съм се оплаквала от нещо такова, напротив всичко си беше наред. По това време живота ми напълно се промени. По принцип съм от едно село там живеехме с баща ми и майка ми. Въпросното лято след като бях завършила 8 клас, те се разделиха, ние се изнесохме от онази къща и заживяхме в града на квартира. Тогава започнах и в ново училище 9 клас. Всичко беше различно, ново за мен. Нов град, нов дом, ново училище, нови хора, нови запознанства. Както казах за едно 15-16 годишно момиче това си е направо преобръщане на живота й на 360 градуса. Но аз всъщност не мога да кажа, е съм изживяла стрес или нещо подобно, за да отдам проблемите си с кръвното на това. Напротив приемах нещата доста добре, дори се радвах, че се случи така, отдавна бях разбрала, че брака на родителите ми няма бъдеще. И единственото което правеха, бе да се карат постоянно, така че това за мен бе един вид спокойствие. Да не говорим, че аз обичам промените и всичко, което ми се случваше беше толкова вълнуващо за мен. При условие, че съм израснала и живяла цял живот на село. Споделих с приятелката ми проблема си и тя каза, че може би не съм го изживявала външно и не съм усещала стрес, но всичко това ми е повлияло на някакво подсъзнателно ниво и оттам и проблемите ми. Първо искам да попитам на какво може да се дължи ниското кръвно, какви причини има за възникването му. А след това, и моя проблем, дали това ми е повлияло или може би нещо съвсем друго. Не мисля, че е нормално момиче на моята възраст да има кръвно 110/70 и това ми е нормалното, в най-добрия случай. Преди около месец една вечер кръвното ми беше 90/60. И не мога да твърдя със сигурност, но може би имам и анемия. Постоянно ми е студено, да не говорим за краката и ръцете ми. Аз без чорапи не мога да спя. Когато стана или се изправя рязко веднага ми причернява. В началото когато започна всичко, първо ме изследваха за диабет, установиха, че нямам. На следващата година лежах на една седмица в болница за пълни изследвания. Знам, че това е проблем, който няма решение, знам, че цял живот ще си живея с него, но поне искам да се опитам да разбера на какво се дължи. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0ca03dbb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен се притесняваш за глупости. Причината за ниското кръвно налягане е генетична. Аз идвам от такова семейство и точно като теб в пуберитета припадах и като цяло имах проблеми с това нещо (главоболие, отпадналост), но с течение на времето се напаснах и вече на 30 г. се чувствам по-добре от всякога. Кръвното ми е 100/70, 90/60 някъде. Така е цялото ми семейство и забележи-идвам от семейство на дълголетници, в последните 4 поколения жена не е умирала под 95 г. възраст, мъжете също ако не са умирали при инцидент или не са били алкохолици или нещо такова.
Чудя се изобщо кой лекар те в болница те е слагал заради това нещо, но факт - няма медикаменти за това, а каквито има са с такива странични ефекти, че просто няма смисъл да се взимат - говоря за странични ефекти като рак и желание за семоубийство.

Хубавото на ниското кръвно е, че като остарееш и другите хора умират от удъри и проблеми, свързани с високото кръвно, ти ще си с кръвно 120/80. Баба ми е на 93 г. и живее сама, има си градинка и до скоро животни, докато хората с нормално кръвно на младини, във втората половина на живота си се борят с високо кръвно

На мен лично ми помогна да се чувствам по-добре умереният спорт, пиенето на минерална вода, но ако пиеш много не забравяй да приемаш сол и магнезии, за да не се обезводниш, защото водата отмива тези минерали и може с много пиене на вода да си навредиш ако не приемаш достатачно соли.

Друго няма.
Ако ти стане лошо е важно да пийнеш вода и да поседиш.
На мен не ми е ставало лошо от 7-8 години вече, но наскоро ми се случи при много дълъг презокеански полет със самолет, но бързо се съвзех.
С възрастта ще се напаснеш и ще се чувстваш все по-добре. Важно е и да правиш спорт, за да имаш по-добра кондиция.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: df7495f4fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първият фaктор е промянaтa от чистият селки въздух в зaмърсеният грaдски. A после и хрaнaтa и т. н.
Обaче, може дa имa и друго, aко си отрицaтелен резус фaктор ( зaрaди студените ръце и крaкa, a и aко ти е по- нискa темперaтурaтa от "нормaлното") почети, виж клипове в you tube от учени, генетици и ще рaзбереш по- добре себе си.
Aко е тaкa- НЕ ПОЗВОЛЯВAЙ никaкво вaксини НИКОГA.
Орицaтелният резус нямa този протеин, който имaт положителните, aчрез вaксините aктивирaт именно него зa дa обрaзувa aнтителa и се бори с болести.
При отрицaтелните по друг нaчин функионирa. Произходa, съответно генетикaтa е другa, нямa положителен/ моно резус.
Почети и ще рaзбереш.
Мен гдини ме рaзболявaхa и поддържaхa болнa просто зaщото нямaше толковa инфо зa товa. Отрицaтелен резус съм и вече знaм кaкво ми е нужно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 13b3001433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Споко, аз съм на 28 и също имам ниско кръвно. Няма нищо страшно, с възрастта ще се регулира и ще се вдигне. Гледай да не оставаш гладна, закусвай винаги. Пий много вода и се движи.
Съвсем нормално е, дори да нямаш ниско кръвно, като се изправиш рязко да ти причернее.
Така че не се притеснявай и си живей живота.
Колкото до стреса, определено количество е даже полезен. Дори и проблемите с кръвното да са в последвие на изживян стрес, не виждам с какво тази информация ще ти помогне. :)
Както и да, не смятам, че имаш причини да се тревожиш. Още повече, че са те изследвали и са ти казали, че си ок.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 820128ff59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко ти си е наред. И аз имах кръвно 90/60 и си бях ОК. И на мен ми е прилошавало при рязко ставане. Аз винаги се стараех около 10-11 часа преди обяд да хапвам нещо малко сладко. Така е много по-добре, отколкото да имаш високо кръвно. Няма нужд ада си правиш изследвания и още повече да стоиш в болница. Повечето жени имат ниско кръвно. Това е генетично и е нормално. Радвай се, че не е високо. И изобщо спри да мислиш за това.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a83d029b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имам познати, които от години живеят добре с кръвно 90/60, но ако преди това ти е било по-високо е нормално да се чувстваш зле. Аз до скоро бях с кръвно 120/80, в момента ми е 90/60, а вечер дори ми е 90/80. Днес си правих изследвания, защото определено не се чувствам добре с това кръвно. Постоянно имам световъртеж и усещам слабост в тялото.
Една от причините за ниското кръвно е недостатъчния прием на течности.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker