Противозачатъчно не когато трябва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Противозачатъчно не когато трябва
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1000 пъти
Здравейте на всички! Имам следният въпрос и дано да намеря хора с моят проблем, които могат да ми отговорят! На 39 години съм и имам ендометриоза, която е много болезнена. Месеци наред пих противозачатъчни, като месец юли бях на преглед на гърдата. Правя си профилактични прегледи, защото от противозачатъчните има риск жената да се разболее от рак на гърдата. Един месец след прегледа обаче започна да ме боли дясната гърда, около зърното. И аз започнах да се чудя от какво може да ме боли-бучка не напипвам, някаква по особена по структура тъкан не напипвам, рак ли е или е от противозачатъчните. Пих си противозачатъчните до миналиат месец и реших да не ги пия един месец, за да си прочистя организма от натрупаните в него хормони, защото според мен от това ме болеше гърдата. За това си решение не се консултирах с лекар, защото съм на временна работа в чужбина до Коледа. Обаче вече минаха 20 дни, откакто не взимам хапчетата и болката се върна. А вярвайте ми... боли много. Срязва ме от кръста надолу... полудявах... реших, че трябва да започна отново да взимам противозачатъчни като ми дойде мензиса, обаче аз не се стърпях и си взех едно хапченце още снощи, защото се въртях два часа в леглото и не можах да мигна от болка, въпреки че пих два спазмалгона. След два часа болката ми поутихна и заспах. Въпросът ми е дали да продължа да пия хапчетата още шест дена, докато настъпи предполагаемата дата на мензис или просто да стискам зъби до мензиса и това е... оставаше ми още една седмица, докато ми дойде мензиса, но не издържах на болката и започнах една седмица предварително да взимам противозачатъчни. Тоест до сега съм взела само едно хапче и мога повече да не взимам и да си чакам менструацията или мога да спра и да чакам и да започна да взимам противозачатъчни, но тогава ще ми се объркат дати, мензис може да не ми дойде и т. н. и т. н. Моля, ако има някой сред вас със същият проблем като моят да ми даде съвет. И момичета, раждайте от 20 до 30, защото след 30 вече химията в женското тяло се променя и става по-трудно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0cfcf2fed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За приема на противозачатачните в твоето положение ще трябва да се консултираш с лекаря си. Взимай удърни дози парацетамол за болката, но като цяло според мен трябва да мислиш за по-трайно лечение, защото не виждай противозачатачните да са ти помогнали. Има ли възможност за операция?
Ако си приключила с децата, мислила ли си направо за премахване на матката?
Всъщност матката ти прави само проблеми и на твое място не бих се притеснявала от рак на гърдата, а по-скоро от рак на матката при подобно заболяване. Милиони жени навън взимат противозачатачни с години и ако се хващаше рак на гърдата от това толкова лесно.... а бучки може да напипа всяка жена преди цикъл и самата гърда е жлеза, която си има структура - не е еднородна тъкан да кажем...
Ти като си изкараш матката ще си здрава. Няма да почувстваш никакви проблеми, защото ще си имаш яйчници, които ще си произвеждат женските хормони.
Точно жена с твоя проблем не познавам, но моя близка имаше полипи по матката и не можеше да забременее. Излекува се с изчистване като след аборт.
Аз самата имах хормонални проблеми, но не съм се лекувала с хапчета, а с промяна на начина на живот, на диетата. Ако си пушачка примерно не знам дали са ти казали, но не можеш да взимаш притивозачатачни заради риска от тромбози. Всъщност риск от рак на гърдата е миниминиминимален, но големият проблем на противозачатачните от най-новото поколение са тромбозите, които водят до смърт и до загуба на крайници. Спри цигарите или противозачатачните, отделно е важно да се храниш много строго ниско въглехидратно - без хляб, сладко, картофи, ориз и то дълго време. Ядат се още много зелеви култури като броколи, брюкселско зеле, зеле като цяло, които действат анти естрогенно. Спанак, зелено зеле също действат така, както и повечето зелени и цветни зеленчуци. Яж значи за хормонални проблеми зеленчуци на корем и си провери задължително и щитовидната жлеза, особено ако си с наднормено тегло или си качила тегло без причина наскоро, ако си отпаднала, задържаш течности, меланхолична си и като цяло не ти се прави нищо.
Естрогенът блокира хормоните Т3, Т4 на щитовидната жлеза, което пък ти прецаква дългосрочно вътрешните органи бъбреци, черен дроб, жлъчка, храносмирателна система, нервна система, та чак до мозъчната функция, отделно метаболизмът се скапва и качваш тегло без причина, а това води до следващите болести....

С две думи лекувай се на по-сериозно ниво, консултирай се с лекари вътрешни болести, ендокринолог, не само с гинеколог, защото тялото е свързана система, не отделни органи.

Успех

П.П. И между временно, рак на гърдата не се образува около зърното, а обикновено в областта под мишниците. От зърното излиза бяла течност ако нещо има. Има в интернет смислени текстове, снимки, видео как да се напипваш сама за рак на гърдата, не се вкарвай във филми...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 53435e55c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бегом към доктора! Противозачатъчните НЕ са обезболяващи и не можеш да ги пиеш така когато ти хрумне. Не случайно винаги се почва с първото хапче, в първия ден на цикъла, а не когато ми хрумне. Дали ти е повлияло на болката не знам, ама като нищо ще си разбъркаш нивото на хормоните. И друг път не прави глупости. Като те боли взимаш обезболяващо и отиваш на лекар, а не пиеш хормони на своя глава.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b120654bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви много за мненията!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker