Запек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Запек
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1292 пъти
Здравейте, малко ми е неудобно да споделя подобен проблем, но положението е много тежко.
От няколко месеца насам редовно страдам от тежък запек, не се изхождам по седмица че и повече. Забелязала съм, че се случва най-често преди цикъл, но едва ли има общо.
Та, опитала съм много методи - свещички, хапчета, капки, всевъзможни медикаменти, но организмът привиква и след 2-3та употреба вече не са ефикасни. Храня се редовно, пия течности и не водя застоял начин на живот. Приемам и витамини за имунната система. Не знам на какво се дължи, но състоянието ми е изключително неприятно, с болки в корема(който е и подут), липса на апетит, често гадене. Не съм се обръщала към лекари поради простата причина, че им нямам доверие, а и не желая повече хапчета и подобни.
Ако някой знае нещо ефикасно, лесно и достъпно, моля да сподели, имам нужда.
Благодаря предварително!

П. п. Изчела съм доста форуми и блогове, та очаквам нещо различно въпреки че съм достатъчно отчаяна да опитам всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: e1d43514fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Яж сини сливи, бобени култури или овесени ядки. Избягвай храни които запичат (като шоколада например). Има обаче едни леки разхлабителни шоколадчета ''Комфорт'', продават ги в супермаркетите. И все пак правиш една голяма грешка и тя е да пишеш тук вместо да идеш на лекар. Не жали средства и иди при добър лекар, ако от предишните не си доволна. Здравето е най-важното и никой тук не може да знае каква точно е причината да си в това състояние. Аз лично съм ходила на лекар, защото се притеснявах да не би да съм болна. След като ми казаха, че ми няма нищо започнах сама да си изготвям диети, тъй като аз най-добре знам кое как ми се отразява. Може би трябва да се примириш, че организмът ти е чувствителен и се нуждае от строги хранителни режими. Диетолог също може да ти помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 60e28ee757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Студени ли са крайниците ти? Въжможно е да имаш кофти кръвообращение (породено от неправилно дишане) и съответно лоша перисталтика. Допълнително, естествената поза за дефекация е клекналата поза, а не стоенето на "порцеланов трон". Естествената поза на мен лично ми е много по-приятна и да си призная няколко пъти вече го правя в тоалетната на земята и после го изчиствам ръчно.

А по отношение на кръвообращението, пробвай следното:

Поемаш въздух докрай, задържаш малко и издишаш докрай. След това задържаш носа си с ръка да не можеш да поемаш въздух и затваряш устата. Спираш да дишаш за 20-30 секунди. Това ще вдигне концентрацията на СО2 (въглероден диоксид) в кръвта ти, а СО2 е най-силният васолидатор - т. е. разширител на кръвоносните съдове. Трябва да усетиш леко затопляне по цялото тяло, защото кръвоносните съдове веднага се разширяват и в тях нахлува повече кръв.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a50792ade2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Запекът е част от предменструалния синдром на жената, аз също полупавам такъв преди мензис. На мен ми помага дулколакс, пия го вечер преди лягане по 20 капки, действа чак на сутринта, после цял ден се изчиствам, на мен поне ми действа :) Но при мен запекът е 2-3 дни, после се оправя и винаги преди цикъл, ако твоят проблем е постоянен по-добре потърси лекарска помощ. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker