Откриха ми ЧВП. Много съм притеснена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Откриха ми ЧВП. Много съм притеснена
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2732 пъти
Здравейте,
гинекологът ми ми откри бели налепи на шийката на матката, които според него са Човешки папилома вирус. Тъй като в момента имам червеникаво течение, не можел хубаво да го огледа и да направи биопсия.
Аз съм на 26г. и не съм имала безразборни сексуални партньори. Приятелят ми е обрязан, споделям го, понеже знам, че така шансовете той да е преносителят или да се зарази от мен е минимален. Все пак, следва ли той да иде на преглед и да се лекува?
Понеже за първи път се сблъсквам с ЧВП ( нямам приятелки и познати, които да са ми споделяли, че имат вируса.. или съмнения за такъв), съм доста уплашена и не знам какво да мисля. Повечето статии в интернет са свързани с брадавици и кожни образувания, но аз нямам никакви такива.

Четох, че с подсилване на имунитета и здравословен живот налепите могат да изчезнат и вирусът да не се разраства.
Моля ви за мнения и съвети, особено от хора, тясно свързани с проблема. Разбира се, ще се радвам на всякакви отговори!
Забравих да добавя, че след месец ще ходя за биопсия.
Предварително ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: e8baad7ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лекaр нямa дa ти кaже, но чесънът бори товa.
Виж и нa други езици, имa и клипчетa в you tube. Пие се скилидкa нa глaдно сутрин кaто хaпче, също с мед престоялa нa тъмно в буркaн.
Имa и кaпсули от чесън по aптеките, че при редовнa употребa леки нaмирисвa кожaтa aко е от скилидкa, но по- добре съвсем нaтурaлен, пък след бaня дa се мaжеш с aромaтни мaслa.
Aз си прaвих 3 месечнa терaпия с чесън зa по твърдения нa лекaри хроничен бронхит, от който вече нямa и следa и се мaжех тогaвa с няколко кaпки екстрaкт от лимон с мaлко кокосово мaсло и не ми миришеше кожaтa. Сaмо в бaнятa кaто се къпех мaлко се усещaше.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2399b4ff33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си правила секс със някой съмнитен тип, ама защо се хващате със такива спинозни и отвратителни типове, такива затвор заслужават. Приятелят ти знае ли, може би си заразила и него, но мъжете вероятно реагират доста по агресивно на такива факти. (ж. 27)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2399b4ff33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Симптомите за спин са някакви генетални или разширени лимфни възели така съм чувала, повишена температура. Повечето хора преминават преходен период от около 5 години в което може да нямат никакви симптоми. Ако преди години си имала рисков контакт, възможно е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 579b468786
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай чай от цариче.
http://www.hera.bg/s.php?n=3173
Аз също съм с този проблем и ми е правна биопсия която потвърди измененията, които се наблюдавах при прегледа и цитонамазката. Направиха ми повторна цитонамазка след 6 месеца, която показа подобрение, но не напълно изчезване на проблема. Доктора каза че понякога отнема време докато имунната система се справи с проблема и просто трябва да се следи на всеки 6 месеца. Аз също започнах да пия този чай и се надявам да ми помогне.
Не се притеснявай, всичко ще е наред. Това е често срещан проблем при много жени.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 06b07f5cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пие се по схема Изопринозин. По 3-4 таблетки 3 пъти дневно. Иди на друг лекар. Ако имашналепи се прави конизация на шийката на матката. ЧПВ се предава само по полов път. Ако не си имала рискови сексуални контакти с друг партньор, значи сегашният е вирусонисителят. Можеш да се заразиш и ако ти прави фелацио. Не се хващайте на въдиците за алтернативни лечения, много бързо е възможно да премине в злокачествена форма. Собственият живот е много по-скъп и ценен от чуждото мнение или някакъв мъж. Второ мнение при съмнение за ЧПВ винаги, не жалете пари сега, после ще бъде късно. Противовирусните препарати не са никак евтини и се вземат продължително време. На племенницата ми трябваха 2 месеца за да стигне безопасно ниво на риск. Аз и моят партньор я подкрепихме морално и парично. Прегледът в частната клиника включваше колпоскопия. Тя доказакатегорично диагнозата. Направиха и някаква проба. Конизацията беше по клинична пътека в болница, след това се раздели с мизерника, който я зарази. Успех.
Ж 65

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ba962b15b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Част от горните коментари само показват колко ниска здравна и сексуална култура имат хората. Ти не си писала за СПИН, а номер 3 веднага за това си мисли. Ха-ха.
Не се притеснявай, трябва да се види кой точно щам е на вируса, не всички причиняват рак. Ходи редовно на гинеколог - на 6 месеца, това спасява живот!!! При дискомфорт може и по-често да ходиш на лекар. Пробвай разни билкови лекове, нищо не губиш, но важното е да си ходиш и на лекар. По-спокойно, не е настъпил краят на света. Много хора дори не знаят, че го имат, и директно се разболяват от по-сериозни болести.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a71b67ae1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какъв спин, хора? ! ЧПВ е вирус, който може да предизвика рак на шийката на матката... и то чак ако се разрастне... освен това на авторката още не е потвърдено... При отслабнал имунитет може да се появят симптоми, но след това организмът да се справи и да го изчисти! Не се отчайвай, много вероятно е да се притесняваш излишно!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a71b67ae1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторката

Благодаря ви!
След следващия ми цикъл ще ида при друг специалист и ако се потвърдят опасенията ми, ще ида пак при първия, който е гинеколог-онколог, за биопсия.
(Моят преглед, при който видяха налепите, също включваше колпоскопия. )

Личната ми лекарка смята, че може да е заради отслабването на имунитета, защото в момента ме мъчи грип и успоредно с това от пролетта лекувам бактериална инфекция на пикочните пътища със силни антибиотици.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e1b6f3534b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз и моя приятел имаме и се лекуваме все още.
Не бъди толкова сигурна, че никой от обкръжението ти няма този вирус. Защото можеш да го носиш цял живот и никога да не разбереш, че го имаш, но да си преносител! ЧПВ има много разновидности, но поне е лечимо.
Лично при мен, брадавиците ми ги гориха с азот.. долу. Болезнено, но да ти кажа, на лигавицата не се усеща абсолютно нищо. Образува се кора и падат. Пиехме 'Изопринозин', и сме много доволни от това лекарство!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker