Мисля, че ми има нещо ( Спешно) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисля, че ми има нещо ( Спешно)
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2349 пъти
На 18 съм, момиче. Имам чувството, че става нещо с мен. Започвам така-от малка имам страх от смърт, духове, гробища, тъмното и прочие. Но напоследък всичко се засилва. Ще кажа, че вуйчо ми преди 2г. почина, от тогава може би съм по-зле, като на погребението не съм ходила. До сега не съм стъпвала на погребение, защото знам, че психиката ми е слаба. Преди няколко дни се случи зверска катастрофа с момчета, които познавах, не искам да давам подробности, защото най-вероятно се сещате. Миналата седмица разбрах, че дядо ми има рак на бъбрека в последен стадий. Преди години мъж уби бившата си жена и новия й, живееха до нас. Младо момиче от селото ми го блъсна влак, а момче, което учеше в село, почина, беше 6-ти кл, а аз седми. Изпитвам страх от тъмното, от отражения и огледала, изпитвам страх да остана сама и спя на включена лампа.
От кажи-речи 3 години плъзнаха здравословните ми проблеми.
Вися по болници и кабинети. Синузит, разтегнат мускул, окей, нормално. Но миналата година нямах ден, в който да не ме пръска главата от болки, с повръщане ми минаваше. Казвах на личния, каза било от синузита. След главоболието имах месеци наред цистити, песъчинки в бъбреците. Миналата година, последната седмица от училище не ходих, бях в болница за бронхопневмония. Спрях да се старая в училище, всеки ден ми имаше нещо. Тази година от лятото започнах с ваг. гъбички, салпингит и оофорит, раничка на шийката на матката с някакви вируси, чакам изследванията от биопсията ( тва нещо беше ужасно, не знам за другите, но мен ме боля, а и да допълня имам постоянен партньор от над 2г и половина, вирусите най-веро1тно са от предишните му връзки и тук не говорете за изневери, защото не пиша за това). С приятеля ми също имаме много проблеми, караници по-точно, от нерви бих по стената и кокалчето ми се изду, сега се оказа, че било за операция. Имам възпалени лимфни възли, сливици уголемени. Яйчника ми е кистозен, след месец имам изследване за хормоните. Имам ниско кръвно -80/60. Вече не мога да се возя в автобус, кола, за капак и в тролей-става ми лошо, като последно време всичко се обостри, никога преди в тролей не ми е ставало зле. Не знам вече какво да правя. Килограмите са ми под нормата и от стреса не мога да кача повече от 42кг, никога не съм била повече, а в най-стресовите ситуации съм на 38. Нямам анорексия, храня се с каквото когато поискам. На моменти нямам апетит дори, на моменти имам, но се насилвам да ям. Други проблеми не знам дали имам, страх ме е да ида на цялостен преглед.
Ако има значение, родителите ми се разведоха когато бях на 10.
Не пуша, дори вече като излизам пия малко или изобщо не пия ако съм на антибиотик(за последния месец изпих 3 вида). Трева съм пушила няколко пъти, като в първите пъти всичко беше ок, но Предпоследния път припадах, имах кръвотечение въпреки, че бях последен ден на менструацията, когато обикновено няма нищо.
Последния път ме беше страх да не стане кАкто предния път. Като цяло тревата не е за мен (въпреки, че не съм дръпвала повече от 3 пъти). Когато ми правеха биопсия, с часове не можех да се съвзема, трудно ходех, причерняваше ми и ми се виеше свят, беше ми супер отмАляло, сякаш бях тичала. Напоследък се замислям дали не ми има нещо, урока ли, не знам. Миналата учебна година мен и една приятелка ни спря циганка и без да пита, нито ние нея, започна да говори и всичко позна, а за мен каза, че момиче с тъмна коса и светли очи ме е урочасала. Възможно ли е това? Иска ми се който знае нещо дори малко да е, да ми споделите, защото вече мисля за психолози и врачки, пък лекарите си ги посещавам поне веднъж в седмицата с някакво ново заболяване, така че....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: d67862a194
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен трябва да намериш циганката и да я помолиш да махне проклятието. Ако не стане отивай в лудница и в болница. Само за там ставаш

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3ec7b1a23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Типичен случай на хипохондрик си. Млад човек, живееш в 21 век, а вярваш на бабини девитинини като урочасвания и врачки. Иди на психолог. Какво параноясваш. Хората непрекъсното умират. Всички ще умрем някога. Вземи мерки и си засили имунната система. Излизай навън като всеки млад човек и престани да мислиш за глупости. Приятелят ти те бил заразил. Не си ли чувала за презервативи? Карали сте се били. Ами нормално. В една връзка всичко не е цветя и рози. Ако наистина ти действа зле, го разкарай. Не е единственият мъж на тоя свят.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6408043e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Според мен здравословните ти проблеми ги имат доста хора, защото като цяло са често срещани, но понеже си със слаба психика по някакъв начин успяваш да ги усилиш в главата си и това води до усложнения. Според мен най-доброто решение е да посетиш терапевт, но ако нямаш финансовата възможност мога да ти дам друг съвет. Замисли се, че погледнато глобално около нас постоянно умират хора, това е естествения ред на нещата. Опитай се да го приемаш като част от Вселената, която ние не можем да променим. Най-добрият начин да се почувстваш по-добре е ако си вземеш домашен любимец-котка или куче. Те са много обичливи и ще си заета с грижите за тях, като цяло ще се чувстваш добре. Можеш да се запишеш на групов спорт, на разни клубове, в БЧК. Там ще срещнеш позитивни хора, с които да общуваш. Успех и пиши в коментарите, за да ти помагаме по пътя към справянето с проблема ти . :3

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: df573d936a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Според мен трябва да идеш при психиатър. Моето мнение е че имаш ОКР- страхова невроза. Страх от всякакви такива неща, които си изброила. Човек я развива към различни неща- лечимо е, но трябва да се посъветваш с лекар.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0decd8dc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Може да отидеш на гледачка

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2fa4fc01a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намери някой пастор не ходи по врачки и гледачки. Пасторът ще се помоли за теб. Животът ти се е обърнал наопаки но вярвай че за всеки проблем има решение

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9c82960d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Реалността ни е отражение на самите нас (херметичният принцип - каквото вътре, такова и отвън и каквото горе, такова и долу). Ако имаш дълбок страх от смърт и гробища, реалността ще те среща със смърт и гробища. Решението е да изкорениш този страх като приемеш смъртта, погребенията и гробищата като част от реалността. Независимо дали се страхуваш или не, те са си там и не можеш да направиш нищо, затова е по-добре да не се страхуваш. Запълни си живота с по-интересни неща и насочи вниманието си към ползотворни и приятни дейности, излизания с хора, общуване, любов, четене, работа, учене и тн. И същевременно трябва да помниш, че всички ние сме временни гости в тази реалност - дошли сме от източника, съществуваме и преживяваме, и после пак се връщаме в източника.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 16c16c56d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всичко е в главите ни и болестите са отражение на страховете ни. Като начало те съветвам да прочетеш повече за смъртта, защото в нея няма болка и това е просто един край и според мен ново начало. За цитира прочети за лечението с хомеопатия, защото иначе ще се отровил от антибиотици. Прочети съветите на д-р Михайлов. Освен това прочети наистина те моля книгата на Луизиана Хей или просто я и изслуша от ютюб ще разбереш кое заболяване от какво е причинено. Ако не си промениш мисленето и възприятията, ще се съсипе физически, ще пиеш шепа ненужни лекарства и ще съсипе живота си. Обърни се към книги за личностно израстване и психология, намери себе си. Проблемът ти не е физически, минах през подобни състояния в резултат на свръх натоварване и липса на подкрепа от семейството ми. Болки, стягане постъпих в болница с тотално срината имунна система, антибиотик след антибиотик и поредната инфекция. Докторите безсилни, проблемът аз. Промених всичко и днес виждам как при високи нива на стреса цитатът се обажда веднаха, характерно за слабите и рани ми хора, а не толкова на твърденията на лекарите и съветите които са ти давали.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 714117638e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Донякъде съм в подобно положение и те разбирам. В историята ти откривам два подхранващи се един друг проблема. Единият е свързан със здравето ти, а другият със страх за здравето ти. По-трудният за овладяване е страхът. Обикновенно зад него стои страхът от смъртта, който е преодолим чрез развитие и обогатяване на светогледа.
Страхът обаче е негативно чувство и поражда нещастие. Един нещастен човек се разболява много по-лесно. А като боледуваш, се стряскаш и притесняваш още повече.
Ето какво мога да те посъветвам:
1. Намери си приятно и ангажиращо хоби, което да те измъкне от негативните ти мисли и страхове. Това ще даде възможност на тялото и съзнанието ти да си починат от този страх.
2. Започни да четеш духовно насочена литература, за да можеш да преосмислиш светогледа си (това ще отнеме време, но си заслужава).
3. Говори с хората около теб. Ще видиш, че и те имат здравословни проблеми и че няма нищо изключително в твоите собствени проблеми. (Това действа много успокоително)
4. Ако видиш, че не успяваш да се справиш сама, не се притеснявай да идеш при психолог. Има доста хора с такива проблеми, но преодоляването им не е много лесно и не е срамно да поискаме помощ.
Пожелавам ти успех :)
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ff9d1f72a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Какви съвети давате не момичето да чете книжки и да си мисли позитвно? Тя е 38 кг, с какъв акъл я пращате книжки да четяла? Мило момиче, никой не те е урочасал! Циганките на всеки говорят едно и също, подминавай ги. Съжалявам много, че в си станала свидетел на лоши работи и си имала проблеми в семейството. Вероятно си била и преди със слаба психика и преживяното е отключило в теб хипохондрия. В това няма нищо срамно! Много хора страдат от нея и доста по-големи от теб, а ти си дете още на 18. Абсолютно нормално е да се страхуваш от биопсия, всеки би се страхувал! Не си внушавай, че си ненормална. Най-добрият съвт който мога да ти дам е ПЪРВО да излекуваш проблемите които са наистина от органичо естество. Ако имаш главоболие и повръщане е добре да отидеш при невролог. Не се оставяй да те пратят вкъщи с диагноза стрес и преумора. Настоявай за всякакви изследвания- кръвни е важно да си направиш От там нататък вярвай на лекарите- като ти кажат, че си здрава значи си здрава. Не прави грешката да ровиш в гугъл симптоми, това е най-лошата услуга, която може да си направиш. Тревата я избягвай, от нея ще получиш още по-голяма параноя, а както знаеш на 18 мозъкът все още се развива. Концентрирай се над живота си, работата, ученето, приятеля, намери си ново хоби. Ако имаш занимание няма да мислиш толкова за болести. И най-последно ако нищо не помогне не се срамувай да потърсиш психолог. Само не прави грешката да залиташ в разни религиозни езотерики, гурута, чакри, хомеопатии и прочие глупости дето от всякъде ни зарибяват и ни взимат парите. Модерната медицина е на много високо ниво и ще ти помогне със сигурност по добре от врачки и книги с бабини деветини. И един последен съвет от бивш хипохондрик-не споделяй с близки и приятели. Вероятността да не те разберат и да почнат да ти се подиграват е голяма. По-добре пиши във форуми, ако потърсиш ще видиш, че има много сродни души.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b071b26036
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хора, много Ви благодаря за съветите, благодаря, че не ме сметнахте за луда (както онези, които ме пращаха в лудницата и ме изкараха хипохондрик ;д ) Може би и проблемите ми идват от там, че прекалено много мисля над всяко едно случило се нещо, като мисля и за лошите и за добрите страни. Просто в някои моменти имам чувството, че съм в дупка и няма измъкване и просто чакам тоя момент да отмине, но после съм окей. Но и не е приятно да имаш толкова болести на тези години, вкъщи имам дори повече лекарства от баба ми и дядо ми общо :Д Нагоре прочетох коментар, че повечето хора имат такива проблеми, да, ама при мен се трупат и то не постепенно, а изведнъж, и само който е минал през това знае какъв стрес е през няколко дни да имаш нови и нови диагнози и кабинетите да станат посещавани повече от дома или училището.. Не е никак приятно и просто исках да споделя, за да видя дали има хора като мен, а не да ме пращате в лудницата. Благодаря ви, че прочетохте историята ми, ще се радвам ако хора в моето положение споделят техните проблеми и дали са се избавили от тях, защото честно казано положителните коментари ме накараха да се почувствам сякаш ми подавате ръка :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker