Хранително разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хранително разстройство
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2221 пъти
Здравейте! Първо искам да кажа, че се радвам, че съществува Spodeli. net и че всичко тук е анонимно, тъй като много се притеснявам да споделям проблемите си пред хора, които знаят името ми, а още по-малко пред такиви, които ме познават.
Преминавам към проблема. Мисля, че имам някакво хранително разстройство. До това заключение ме доведоха признаци като: преяждане(тъпча се дори да не съм гладна), притеснение за теглото и ужасното внушение, че съм дебела и често физическо пренатоварване, породено най-вероятно от притеснението и внушението за теглото. Не мисля, че е булимия, понеже го няма характерното повръщане, а по-скоро хиперфагия. Наистина не знам. Чувала съм, че тези разстройства са на психическа основа и това най-много ме стряска. Чувствам се ужасно. Имам нещо като зависимост към храната. Дори да се опитвам да не ям мисля само за нея и това не ми позволява да върша нищо. След като се натъпча започвам да плача и да се деприсирам. Чувала съм също, че това е емоционално хранене, но точно когато се чувствам най-разстроена не ми се случва да се тъпча. Имам емоционални проблеми и чести депресивни състояния, но не мисля, че е от тях. Мина ми и през ума, че съм се превърнала в жалък чревоугодник, но не е възможно да изядеш 400 грама шоколад наведнъж след като ти е прилошало просто от лакомия и то толкова често (400 грама са повече калории от нужния дневен прием). Наистина не знам какво да правя. Моля ви за съвет! Не издържам! Ще полудея! Към кого да се обърна. Не съм сигурна, че в града в който живея има диетолог. Да посетя ли училищтния психолог. Много се притеснявам да му споделя проблема си.
Пропуснах да кажа, че съм на 16, а съм чувала, че в тази възраст тийнейджърите най-често страдат от подобни разстройства, особенно момичетата.
Благодаря предварително за съветите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: dc91bf94ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Депресиите и всичко останало са свързани. Да, имаш проблем на психическа/емоционална основа. И аз съм минала през същото и психолога много ми помогна. Пробвай първо при училищния психолог, а оттам нататък той може да те пренасочи и другаде. Ще трябва да споделиш и на вашите. Вземи мерки сега, защото после става по-зле (от личен опит ти казвам). Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ff8c4e4b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно същото преживях наскоро. Постоянно ядеш, независимо дали си гладен или не.. Явно организма се настройва към времето. Няма смисъл да се притесняваш.

ssp

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9cb0322fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хах, яла много. Да ви имам проблемите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c5f2704342
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2 напротив има смисъл да се притеснява, защото това е сериозно. Поведението ти авторке е същото като при булимия, само че без юовръщане. Сериозно е защото това е психично заболяване най-вече и трудно може човек да се излекува от него, особено ако е в напреднал стадий. Това че си осъзнала, че имаш проблем е твой плюс, просто трябва да започнеш да помагаш на себе и да се справиш с проблема ти. Спри да поглъщаш толкова храна, започни режим на хранене. Сподели на родителите си, те ще ти помогнат, но не оставяй така нещата. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cf7e65d153
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чети за здравословното хранене за са осъзнаем какво ядеш и до какво води. Особено гледайки. Ти започваш как се притесняваш, има други проблеми които те карат това да правиш навика да ядеш. Разгледай снимки на хора вманиачени в пл. операции. Виж те как не могат да спрат и все иска още и още и прецени кога са били по-хубави и дали имат реална преценка. Същото е с теб. Не разбрах за какво физ. претоварване става въпрос, но баланса в спорта също е важен. Уплътняване си времето с курсове, неща които ти харесват и се забелужиш, че ако се увлечен по нещо, ще мислиш по-малко за храна. Издатина в нета как да спреш да се притесняваш и да се контролират в този момент. Със сигурност ще намериш нещо за себе си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 888352f978
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Медитация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 59c8aab54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хапвай по малко но по често и пий повече вода, аз примерно докато се храня пия вода но при мен е защото така съм свикнала.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e5b4bad564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не мога да повярвам все едно това съм аз. Постоянно се чудя с какво да се натъпча, винаги искам да ям, просто не спирам, На ден ям по 6-7 пъти и незнаеш за какви порции става въпрос. Има случаи тежко ми е от преяждане ще повърна и пак искам да ям. Много съм чела това е пристрастяване.. изпитваме голямо удоволствие.. И тв да гледаш и навън да си.. все искаш да ядеш дори да си яко претъптан.. Всеки ден искам да спра, да си ям нормално... о тогава още повече ми се яде.. И междодругоро много се радвам, че не ми личи на 17 съм и тежа 49 кг 165 висока.... При това ядене трябваше да съм 80-90 кила.. Ти колко си?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker