Искам да отслабна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам да отслабна!
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 3460 пъти
Здравейте,

аз съм момиче на 15 и имам проблем с теглото. От малка съм така. Не съм дебела, но съм пълничка и се дразня. Миналата година ми стана нещо и свалих 9 килограма, но от 2 месеца не мога да спра да ям и качих 3-4 кг. Липсва ми и мотивация. Не знам как да достигна онова мотивиране, което имах миналата година. Гледам се в огледалото всяка сутрин и вечер и не мога да се понасям-имам корем, паласки, дебели крака и целулит по задните части (не е много, но го има).

Напълнях и това ми се отразява на самочувствието-не се харесвам, депресирам се..просто не се чувствам добре. Когато съм с приятелки ми е криво, защото в сравнение с тях..според мен, изглеждам като прасенце. Срамувам се да ходя да пазарувам с тях някъде, защото не знам как ще реагират, когато видят, че размерът на дънките ми е 30-31.
Когато съм на плаж с приятели умирам от срам заради тялото си...Знам, че никой от тях няма да ми каже нищо, но не е нужно-аз и сама го виждам и осъзнавам.
Моля ви за помощ..Ако можете да ми кажете някакъв режим на хранене (по възможност без йо-йо ефект) или някаква диета..нещо, което смятате, че би могло да ми помогне. И ако може да не ми предлагате разделното хранене - опитвала съм, не мога да комбинирам храните, не се справям добре с това :D.

Благодаря предварително на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 463f9a321e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да правиш упражнения, но в никакъв случай не гладувай. Движи се повече, може също така и да намалиш хляба, чипсовете и сладкото.
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: dabbe047d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мога да ти кажа да не се комплексираш,но щом това ти влияе толкова силно на живота ще ти кажа моето мнение. Според мен няма никакви ефикастни диети, гладът си му е майката, но това не означава да се вманячиш и нищо да не хапваш, защото ще се разболееш сериозно. Яж плодове и зеленчуци, кисело мляко и избягваи сладките неща, мазните и тестени. Отдели си време за спорт, тичаи по един час на ден и вкъщи прави коремни преси и върти обръч. Ако правиш това стриктно ще има добър резултат, но пак ти казвам внимавай с гладът, защото не е шега работа, гледай всичко което ядеш да е полезно и с витамини. Успех !!! :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ed688e56fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спортувай. Не разчитай на диети, а на редовно хранене и спорт..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b425894f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Теглото на човек се определя спрямо ръста му. Ако споделиш колко си висока и колко тежиш, ще ти кажа дали наистина си дебела или просто си залитнала в една крайност, на която са подвластни днешните тийнеджърки, а именно жена тип закачалка за дрехи.
Дънки 30 размер нося и аз при ръст 170 см. и в никакъв случай не се смятам за дебела.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 96715603f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мила, дай точно височина и тегло.
Да, размерът на дънките ти не е малък, но не е и огромен. Спокойно. В твоята възраст не може да правиш диети, защото ръстеш. Тук ще намериш обаче диети и диетки http://www.tialoto.bg/forum/viewforum.php?f=15&topicdays=0&start=0.
Аз гладувах лечебно без йо-йо ефект, но това е пак само за възрастни. Съветвам те да се движиш повече, да си забраниш сладкото, чипса и мазното, отказвай безалкохолните (имат много захар), никакъв фастфуд, само готвено ядене! Един път в седмицата може да си правиш ден на ябълките, на киселото мляко. Не пий и уж натурални сокове, дори прясно изтискани само до 200 мл., защото е важно да ядеш баластни вещества.
Дай конктретно тегло и височина да изчислим БМИ.
Хера

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 07aa4f22c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Яж грейпфрути-действат отслабващо!И повече плодове и течности!Намали хляба и тестените храни.И ходене пеша!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d619588312
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравеийте, аз съм авторката.
Благодаря на всички. Висока съм 166 см. и колкото и да ме е срам да кажа, тежа 62-63кг. Ако не мога да стана 55кг, то поне да мина 60..много ще се радвам!:D
Попринцип се движа - тренирам MTV Dance, гледам да ходя повече.когато е по-топло слизам 4 спирки преди моята и се прибирам пеша вкъщи, всяка вечер правя разни упражнения (не много, но правя), но си признавам, че си хапвам сладичко и мазно отвреме навреме. В училище не мога да избегна сблъсъка с бързите храни, то друго за ядене няма за съжаление :(
Отново благодаря на всички!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 88a1bc5b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   да не сме голословни. Данните ми трябваха, за да изчисля твоя Боди Мас Индекс БМИ - това е теглото ти разделено на квадрата на височината ти. Значи 63 делено на квадрата на1,66...аз използвах готов немски калкулатор, който сложно взима под предвид и пол и възраст и ето какво изплю

Ihr BMI-Wert: 22,86

Ihr Gewicht: Normalgewicht

Знаеш ли малко немски - пише БМИ 22,86 и долу НОРМАЛНО ТЕГЛО. Аз не те лъжа - вкарах си данните, машинката не лъже.
И при 55 кг. би била нормална. Просто спко първо, не си затлъстяла медицински погледнато. Теглото ти не е вредно за здравето ти!!!
Но, разбирам, че като момиче искаш да бъдеш финна. Аз съм 175 висока жена и тежа колкото теб и пак не се чувствам добре.
Но на твоята възраст не бива да правиш диети, иначе рискуваш да спреш растежа си и да си останеш 166 см., сега ти растат и закрепват костите, мозакът образува окончания (може да станеш тъпа при диети, доказано научно при гладуващи в Африка спада коефицента за интелигентност НЕОБРАТИМО), имаш нужда от калции и др. минерали и витамини и една диета може да те разболее. (гледа ли Карбовски за анорексията).
И тъй като медицински погледнато имаш нормално тегло, бих ти казала просто да внимаваш. Ако се храниш здравословно, ти сама ще си отслабнеш БЕЗ ДИЕТИ, ЗАЩОТО ТЯЛОТО Е В РАСТЕЖ И МУ ТРЯБВАТ ЗАПАСИТЕ ТИ!!!
Важно е, че се движиш.

Аз съм била винаги до поне 15 часа в гимназията, после в университета цял ден, знам колко е трудно да се храниш там здравословно.

Прости съвети за студенти и ученици -
1. Винаги носи в себе си бутилка с вода от половин литър. Тялото ти дава често сигнали за глад, а е жадно! В училище от стрес и лош въздух често трябва повече течности. Пии 2 литра минимум на ден и глад няма да чувстваш толкова. Това е и полезно. В западния ми университет си беше просто навик на всички студенти да си носим вода, пълнихме си бутилките в тоалетната, цяла опашка ставаше, защото нямахе парички за минерална вода.(тя не е и полезна непрекъснато!!!) И в България в повечето случаи водата от чешмата става за пиене. Пии вода!!!! Най-важното правило!!!! Ти си 75% вода!
2. Винаги си взимай с теб 1-2 ябълки. Те лесно се транспортират, не миришат и не се развалят и е голям кеф да си ги намериш, когато си гладен. Ако все пак се наложи да вземеш закуска, не яж сандвичи с мазнотии вътре. Взимай или вегетариански или друга закуска. Сега са задължени да има плодове в училищата. Ако се връщаш към 15 часа от училище е достатачно - може да ядеш здравословно вкъщи.
Или просто такъв режим - закуска сутрин вкъщи (важно!!!), към 10 ябълка, наобяд пак плодове, докато се прибереш. Хем може да спестиш парички и може да се глезиш. Това е допълнителен стимул. Аз така винаги имах парички в мен за глупости. (сутиенчета тайни от майка, гримчета, химикалчета и др. неядливи хе хе)
3. Движение - но ти си се движиш, това не е проблемът.
4. Не увесвай нос, имай самочувствие и обичай тялото си. НЕ СИ ЗАТЛЪСТЯЛА, А ИМАШ НОРМАЛНО ТЕГЛО!!!Ако спазваш съветите ми, тялото само ще си отслабне, защото му трябват калории, за да расте. Не прави до 17 г. поне диети. Намали обаче бял хляб, никакво сладко и чиспове! Не отказвай хляба изобщо, защото на една моя съученичка и окапа така косата (липса на витамин Е).
Бъди трендсетър и наложи като мода водата! Яж плодове! Избягвай фастфуд като дявола! Не прави иначе диети - Йо-Йо ефект, анорексия, болимия, ЗАТЪПЯВАНЕ НЕОБРАТИМО!!!
Мари

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 206ca3199b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никакви диети. За мен това е мързелив и нездравословен начин да отслабнеш. Плуване ( ще израснеш на височина и ще се вталиш ), каране на колело ( ще ти стегне бедрата ) и коремните преси ще ти махнат корема и паласките, НО трябва постоянство. А относно храна, без чипсове, снаксове, зрънцовци и газирани напитки. Шоколадът е приятно нещо, не се отказвай от него, но да речем 1 шоколад на 2 седмици. Дано ти помогна :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker