Бялото течение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бялото течение
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 9576 пъти
Много мои приятелки го имат, имат го дори девствени момичета...и всички го пренебрегват. Купуват си превръзки за ежедневна употреба и свикват дори с него...
но това не е за подценяване! Може да навлечете не себе си, на ПАРТНЪОРА си и дори на нероденото си дете огромни проблеми!

Ето ви малко инфо, но отидете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на лекар и си решете проблемите, вместо да си завирате главата в пясъка. В 21 век живеем, имаме лекари, медикаменти, защо да бъдем болни?

Смущенията при бялото течение са твърде характерни: замърсяване на бельото, усещане на мокрота в областта на външните полови органи и ануса, усет за нечистоплътност, топлота и пълнота във влагалището, неприятна сладникавогнилостна миризма или зловоние, сърбеж /понякога много мъчителен и упорит/ в областта на входа на влагалището и външните полови органи, болка при полово сношение, а понякога по-силно или по-слабо изразен оток на срамните устни.

Видът на бялото течение може да бъде твърде различен, така че най-често бялото течение може да не е бяло, а жълтеникаво, жълтозеленикаво, мръснокафеникаво, кръвенисто, а в отделни случаи наистина бяло, слузесто, гноевидно, пенесто, с вид на извара, без миризма или зловонно.

В някои случаи при вторично или едновременно инфектиране на пикочния канал и пикочния мехур /много често при трипер/ се появява болка и парене при уриниране.

При по-продължително влагалищно течение може да се развие възпаление на външните полови органи и областта около ануса с парене, болка, сърбеж, зачервяване на кожата, оток, повърхностно разраняване или поява на брадавицовидни образувания.

Бялото течение, особено когато е предизвикано от трихомонас вагиналис и кандида албиканс, може да предизвика след полови сношения възпаление на члена, пикочния канал, пикочния мехур и простатната жлеза на мъжа, понякога със сериозни смущения. Първите признаци са зачервяване, оток и повърхностно разязвяване на главичката на члена, бял или гноевиден налеп, парене и болка при уриниране, често уриниране и пр.

На бялото течение не трябва да се гледа с пренабрежение дори когато не е много обилно и не дава сериозни субективни оплаквания. Зад него може да се крие сериозно гинекологично или общо заболяване. Самото течение, от своя страна, може да предизвика усложнения; най-чести от тях са раничките на маточната шийка и инфекцията на матката и тръбите /особено след раждане или аборт/.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1ca69d9038
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Добре.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 9654fdcfdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И понеже живеем в 21 век, вземи прочети някоя по дебела книжка по анатомия, в частност жлези в женската полова система и научи разликата между бяло течение и нормално физиологично течение, че ми писна да чета лекции да недочело професори.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 704bbb1e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   2. Не съм измислила аз терминът „бяло течение„. Като жена знам какво е физиологичното течение. Лекарите ми казват, че отдавна не са виждали толкова здраво момиче, нямам нито бяло течение, нито други проблеми. Проблемът е обаче масов и според мен е добре една жена да си отиде на лекар за сигурност.
Според мен, ако имаш нужда от ежедневни дамски превръзки, не може да се говори за физиологично течение. Имала съм за кратко бяло течение от настинка и знам каква е разликата.
Познавам обаче и жени, които от игнориране се събуждат един ден със запушени тръби... ами тогава?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a8798f156a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз съм пила хапчета и ампулки съм си слагала във влагалището и продължавам да имам.. даже се чудя дали има лечение

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 704bbb1e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Значи, пак се порових в чуждата литература и това намерих

1. Действително много жени се паникъосват от ежедневното бяло петно по белъото си, но това е нормална влага, която си идва от цервикса (шийката на матката) и от самото влагалище
2. Тази течност не винаги е еднакво количество, а непосредствено преди времето на оволация (14 дни горе-долу след началото на цикъла) се увеличава, заради хормонални промени. Тогава този секрет е рядка течност, която може да се разтяга на влакна. Във втората фаза на цикъла има по-малко секрет, който не се разтяга на фазери.

Още при момичетата преди първия цикъл нарастването на концентрацията на остроген води до увеличаване на секрета от влагалището.

Други фактори като взимането на хапчета против забременяване, стрес, бременност, радост и сексуална възбуда също влияят върху вагиналния секрет.
Но тъй като той е без мирис, не би следвало да пречи. Въпреки това много жени използват ежедневно превръзки, дори носят всекидневно тампони. Това обаче вреди на естествената вагинална среда и може да причини инфекции. Те не само не помагат срещу вагиналните секрети, а причиняват дразнене и ги увеличават.

...

По-силно, гъсто и подобно по консистенция на кисело мляко течение е признак в повечето случай за гъбична инфекция, особено ако пари и сърби. Ползват се за лечение ампули за влагалище Clotrimazol, като се опитва да се възстанови нормалната влагалищна среда с живи бактерии - препоръчва се и редовно миене със специален интимен гел с такива млечно-кисели бактерии.
Ако обаче секретът има червеник цвят, дори кафяв или сивкав цвят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обърнете към лекар, защото може да става дума за бактериална инфекция, която се лекува с антибиотик.

от Аворката

надявам се да бях полезна, и аз доста научих. Не съм мислила, че много жени се притесняват от нормалния вагинален секрет. И в заглавната статия ставаше дума за друг вид секрет, разбира се!!!
Аз лично не ползвам разни ароматизирани ежедневни превръзки и т.н., освен в крайните дни от цикъла. По-добре е спред мен човек по-често да си сменя белъото, защото явно тези химии дразнят. Всяка жена си познава тялото...

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a8798f156a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   аз ползвам ежедневни превръзки просто защото мразя да чувствам мокро отдолу.. иначе съм си взимала едни ароматизирани тее така беля ми докараха.. много силно течение и сърбеж...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 42204fbda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Искам да вмъкна нещо... ежедневните превръзки също могат да дразнят и да са причина за бяло течение и други възпаления.... прочетете за Цитросепт... как се прилага и опитайте... аз съм доволна течението ми намаля и почти спря след редовни промивки сутрин и вечер....

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e0e4b4bbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Здравейте! Искам да ви попитам дали знаете как се лекува възпаление на пениса, което е причинено от бяло течение. Приятеля ми няма други полови контакти със сигурност. Сега има малки бели пъп4ици по главичката и лек сърбеж. Благодаря предварително за мнвнията ви :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bb9fb04c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Правете само анален 2-3 години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker