Нацъфтяла коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нацъфтяла коса
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1245 пъти
Здравейте, косата ми е нацъфтяла, изтощена и изглежда ужасно. Омазнява се на втория ден след като съм я изкъпала, което е отвратително. Не знам с какъв шампоан да я къпя и изобщо какво да направя, за да изглежда по-добре. Намалих използването на преса ( само в специални случаи) Моля ви дайте съвет с какъв шампоан, кристали, маски и каквото и да е да използвам :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7b5e56bc94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо подстригвай косата си на всеки 2, 3 месеца, за да я съживиш. Продължавай така, като не използваш преси, сешоар и т. н. Ако си миеш косата всеки ден това няма да реши проблема с мазната коса, дори може да го усложни.
***Препоръчвам ти шампоан Деркос на VICHY. ***

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6ad8f1cac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За "нацъфтяването" - ами трябва й подстрижка. За да се отстранят цъфналите краища. Иначе ще ти се разцепят космите още по-навътре.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: df276a5364
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Единственият начин да помогнеш на косата си във всякакво отношение (цъфтене, омазняване и т. н. ) е да намалиш къпанията. В това число нямам предвив супер рядко да се къпеш. Сега е перфектният момент да опиташ чрез носенет на шапки, качулки и подобни. Прави я на плитки и няма да си личи, че е мазна. Да, отначало е трудно да я търпиш мазна, но с времетоще спре да се омазнява, а на теб няма да ти се налага да я миеш често, т. е да я съсипваш. Има много теми в интернет относно по-рядкото миене на косата, много хора разказват за своя опити какво са преживяли. Опитай :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 23a6195f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Колкото по-често я миеш, толкова по-често ще се омазнява. Не е здравословно да я миеш повече от 2-3 пъти на седмица. Изтощава се и косъмът изтънява. Минала съм през същото.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: dcdf36a7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Колкото по-често се мие косата, толкова по-бързо се омазнява. Постепенно трябва да разредиш миенето на един, два пъти седмично. Е, лятото по-често, по разбираеми причини, но в никакъв случай при всеки душ. Цъфналите краища трябва да се изрежат напълно, до здраво крайче на косъма, иначе пак ще се сцепи. Ползвай сешоар само в краен случай, най добре е косата да се суши на стайна температура. Не я третирай прекалено с всякакви препарати и уреди, остави я на спокойствие, подрязвай я редовно и ще живне.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2483aaf497
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен е най-добре да отидеш на фризьор да махнат всичко нацъфтяло. По-добре по -къса. но хубава коса отколкото по-дълга и метла. Фризьорката ще ти даде съвети какво да правиш. Моят съвет към теб е да си направиш кератинова терапия за коса. В хубавите салони струва по 100 лева заедно с шампоан и балсам оставащи за теб. но има оферти в сайта Грабо където има и за 20 лева. но не ти дават шампоан и балсам. Ако имаш възможност да дадеш 100 лева го направи. Моята коса беше ужасна и първо ме подстгираха и после ми направиха тази терапия в София. но мисля че и в други градове я има. Действа хем освежително на косата. хем леко прави косата една идея по-светла. хем я изправя идеално. На мен лично ми помогна. Заслужава си да пробваш и то ако имаш дълга коса. Търси във Фейсбук доста салони предлагат. Обади се и разпитай. Не е добра идея обаче месец преди терапията да си се боядисвала и месец след терапията. Имай го на идея ако използваш боя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 905d9d9b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако си в пубертет е съвсем нормално да ти се омазнява на 2рия ден.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fa216bf8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   първо си я подкаси... колкото трябва, за да спреш поне цъфтенето!
От фризьорския салон си вземи шампоан и балсам който ще е специално за твоят тип коса те ще го преценят ти ще поръчаш от самият салон! (не е толкова скъпо тъй като обикновенно шишетата са доста големи и много се пенят топест можеш да използваш много малко колчество)
Преди да започнеш изправянето напръскай косата със термо защитен спрей (той предпазва от самото горене и предпдвраятва цъфтенето, аз използвам syoss черен с лилави насписи, също на loreal розовия!
Разресвай косата си преди да заспиш така не се предпазва от накъсване!
Използвай маска за коса поне два пъти в месеца, бих ти препоръчала loreal professionel както и домашна от белтък на яйце придава страхотен блясък
Ако пресата ти може да се настройват градуси гледай да са възможно най-ниските!
Не я боядисвай и не използвай екстеншъни, за да не влошиш допълнително положението!
За сега е това.... усепх ти пожелавам! :*

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f012f2739d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И моята цъфтеше докато не почнах да я подстригвам всеки месец само връхчетата ( сама го правя, вече не вярвам на фризьори). Мия я всеки ден с много лек ежедневен шампоан и балсам. Косата ми е дълга малко над кръста, с блясък, никакво омазняване и цъфтене, но се иска постоянство и поддръжка, не е боядисана. Ако искаш слушай бабини деветини и се къпи един път седмично - косата ти ще увехне от натрупалата се мръсотия. През деня скалпа се омазнява, отделя се пот, по косата полепват мръсотии от въздуха, прахови частици от автомобилите, освен ако не живееш в гората де. Използвай леки шампоани и я къпи по- често, не е нужно да си даваш парите за скъпи продукти, които нямат ефект. Изборът е твой!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker