Моля за помощ, мнения, съвети. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля за помощ, мнения, съвети.
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1795 пъти
Здравейте,
пише Ви мъж на 24г. от Англия. От 3 месеца съм болен, отсъствам от работа и изпаднах в патова ситуация, в която не мога да се прибера в БГ, а съм в края на силите си.
Ще се опитам да бъда максимално ясен и подреден.

1. Симптоми: сърцебиене( 6-7 пъти на ден, дълготрайни, някой път и до час); болка в областта на сърцето(някой път е като пробождане, някой път все едно прескача направо или спира за сек. , много е странно и болезнено), болка в лявото рамо, ръцете и краката - студени, усещане за мравучкане, някой път даже ме заболяват, как да го кажа, кокалите на самите пръсти, някой път лявата ми ръка, все едно е положена на менгеме, или ми е трудно да си движа пръстите все едно са смазани. Усещане за мускулна слабост, в капачките и лактите. Като се разхождам, капачките все едно играят(движат се), на ляво, на дясно... , всетовъртеж - усещане за падане или пропадане, шум в ушите, черни точици( мушички ) пред очите ми, болка в зъбите, отпадналост( таман съм станал и след 2ч. ми се затварят очите и ми се спи, а спя вече по 11-12ч. на денонощие. ), нередовен стомах, чувство, че нещо ме стяга в гърлото, все едно топка застава и пречи, болки в главата( не дълготрайни главоболия, по скоро напрежение, идва и изчезва, най-лошо е отзад в тила, като се навеждам, ме стяга, чак причернява. Имам и мъдрец, от една година, който не е изваден(ляво, долно чене), а зъболекаря и според снимката, е изцяло легнал(обърнат) и е, , като в легло''.

2. Всичко почна преди 3 месеца, една вечер след работа, започнах да усещам странно чувство на разстягане и свиване
точно в ляво, под ребрата, студ, буквално замръзвах, мускулите ми вибрираха от студ и ужасно сърцебиене.
Отидох в спешното, пулс - леко зачестен, темп. - няма, кръвно нормално, - диагноза вирус. - лечение парацетамол и повече вода. След една седмица ( все в същото състояние) се появиха мушичките пред очите и пищенето в ушите).
Отидох при ДжиПи, - кръвен тест, кръвно, темп. - всичко в нормата. След 2 месеца, имах вече 5 кръвни теста и 2 пъти ЕКГ, всичко отново в нормата, няма диабет, няма хепатит, няма чревен вирус, нищо. А на мен ми е все така зле и зле.
След това вече почнаха болките в сърцето, рамото и изтръпването на ръцете.
Тук в Англия са големи катили, дебили.... и на никого не желая да стига до моята ситуация. Не ме вземат на сериозно,
на 24г. какво сърце, какви неща, имаш упорит вирус(който те лекуват с парацетамол, тука така се лекуват повечето неща)на моменти ми се е искало направо да ги взривя сичките. Една от вечерите отново ми стана толкова зле, наложи се да ходя отново в спешното, та на др. ден ДжиПи-то ме прати на ЯМР. - резултатите са нормални. За 3 месеца, в които всяка седмица ходих при доктора и то за тях стана, вече едно такова досадно, неприятно, но какво съм виновен аз, че се боря за себе си?
За 3 месеца - 5 кръвни т. и ЯМР успяха да ми направят.
Седя си вкъщи и буквално се боря със себе си. Когато ми е по-добре, излизам, правя си разходки, кафе пия само сутрин(слабо), цигари - мах 5-6 на ден, пич билков чай, не съм подложен на стрес, не си мисля и за състоянието. Преди няколко дена бях, значително по-добре ( имах само сърцебиение и леко замайване) та отидох на работа само за 3 часа. (готвач съм) и след това, отново криза - внезапна умора, чувство за пропадане, сърцебиене и т. н., направо вече не издържам. Моля Ви за съвети, мнения и ако е имало някой с подобни оплаквания, нека пише.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 273955f100
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При положение, че нищо не откривaт в Aнглия ( a звучи много сериозно ) или се прибирaй спешно в Бългaрия и дa ти нaпрaвят пълни изследвaния или поне нaблегни нa усилвaне нa имуннaтa системa с нaдеждaтa собственaтa ти вътрешнa лaборaтория дa се пребори.
Виж в билкови aптеки кaкво ще ти препоръчaт.
Можеш дa си нaпрaвиш:
3-4 лимонa добре измити, смлени С корaтa зaедно
Скилидки от еднa глaвa чесън, също смлени
1/2 кг мед, aз предпочитaм розмaрин, но всякaкъв ще ти свърши рaботa, сaмо дa е нaтурaлен.
100 гр. орехи, счукaни
Всичко товa го смеси и дa престои поне едно денонощие.
Вземaй сутрин нa глaдно еднa супенa лъжицa, после преди обяд и нaкрaя преди дa. си легнеш дa спиш. Ще ти увеличи имунитетa и aко имaш възпaление вътрешно поне ще редуцирa.
Но все пaк, съветът ми е по нaй- бързият нaчин дa се прибирaш в Бългaрия или aко имaш възможност дa отидеш нa чaстен преглед.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 31348a8020
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да е на нервна почва, все пак си в чужда държава и не ти е лесно. Но най-добре е да се върнеш в България и да отидеш на лекар. То нямаш и друг изход, всъщност. Сега билетите са евтини, особено през февруари.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f50aa50ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ела си в България и ще се оправиш. Толкова проблеми ще се стоварят на главата ти, че няма да имаш време да се занимаваш с хипохондрията си. Като ти няма нищо, какво искаш да ти открият?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d675c86c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Човек, ти си за психиатър или психолог. Не се шегувам. Само че сеансите при тях са съвсем непосилни за теб в чужбина. То и тук е така, ама все пак...

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f73157ff3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Според мен всичко това е от стрес. Най-вероятно става въпрос за паническо разстройство. Можеш да прочетеш повече в интернет. При положение, че изследванията са ти хубави, не виждам друга причина.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 850ece431d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой ли не се сети да ти направи изследване на щитовидната жлеза? Аз съм с Хашимото и имам доста от споменатите симптоми.
Другият възможен вариант е да имаш депресия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 243b350206
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Според симптомите които описвсте става въпрос за неврологичен проблем. Посетете някой невролог, за предпочитане в БГ и опишете подробно симптомите. От стреса най-вероятно ви се покачва и спада кръвното и на това се дължи слсбостта в краката, студените крайници, "мушиците" и шумът. Приемайте повече течности за сърцебиенето, също така препоръчвам лайката и ментата. А сърцето на човек като вас издържа на (220 минус годините ви) удъра в минута дори това да значи да бие с дни.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a2cd4d0fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   случайно да си пил някакво лекарство или да си почнал да консумираш някаква хранителна добавка, която преди това не си? Това, което номер 7 казва също ми се струва възможно... Май съм чувала, че щитовидната жлеза може да се подуе, когато има някакъв проблем с функциите й и това може да е "топката", която усещаш в гърлото си, но не съм мед. лице.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a2cd4d0fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момче, най - вероятно си направил неврологично усложнение на централната нервна система от вируса - сериозно е, но не се плаши - отиди на невролог и кажи непременно, че е след вирус.
Нямаш никакво паническо разстройство, вероятно нямаш и Хашимото - то дава подобни симптоми, но е хронично, оплакванията не са така силни като при теб и няма при него такива мускулни оплаквания като при теб. Усложнение от вируса е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: cbf605307e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Невролог, очен плюс отоневролог да те видят. Кръвното ти варира. Ела си м бг, да те видят и да си починеш психически. Поне един месец.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f73157ff3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, пишеш със страхотна самоувереност и изключваш неща, не знам на какъв принцип. Само ще кажа, че 2 години минавах през Ада заради паническо разстройство и симптомите ми бяха буквално като на автора. Вие сами си правете изводите. Ако имаше усложнения от вируса, кръвната картина нямаше да е перфектна.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 173334f84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Благодаря на всички за коментарите с изключение на номер 5, който ме праща на психолог, шегувам се, разбира се. От няколко дена не извършвам никаква физическа дейност, освен разходки и нещата се кротнаха малко, освен шума в ушите от време на време, умора и леки сърцебиения. Скоро не са ме болели крайниците. Гърлото от дясно е подуто, може да се усети при допир само, не и външно, една жила, точно след долното чене, чак до гушата. И непрекъснато вадя секрет от дробовете, макар че нямам кашлица, свистят и хрипат. Четох за Хашимото, възможно е, кой знае, трябва да се провери. Към средата на февруари ще се прибера, само да устискам дотогава. Благодаря отново, ако някой се присети нещо, нека пише.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 83513a5722
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Лекарите са дебили по принцип. Пробвай хомеопат или китаец некой с акупунктур клиника или зонетерапия.
Иначе здравната плаща и психолог или психиатър но ме мисля че ичаш нужда. А дали мямаш стрес-като готвач на мн места е напрегнато. Аз живея в Копенхаген и ходих тук при един китаец, който за два сеанса ме оправи. Това след обиколки и митарства по лекари и изследвания като тебе. Този китаец имал клиника в Лондон сега... Не знам ти къде си в Англия, ако искаш да проуча за адрес.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 15e083b712
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Е добре де, авторе, как го написа всичко това като си толкова зле? Докато си го писал, да беше си извикал доктор от най-близката до тебе поликлиника. Щяха да ти изпратят - в ТВОЯ случай хеликоптер, вервай ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker