Психично заболяване и кошмарът около него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психично заболяване и кошмарът около него
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2226 пъти
Пиша тук ,защото опитах всичко почти.Казвам почти,защото се надявам някой ,който знае от опит или е специалист да ми помогне.
Детето ми е пълнолетно с психиатрична диагноза/биполярно/ и всичко беше под контрол ,докато не спря лекарството си.Сега е пълен хаос у дома и той не знае на моменти какво прави,скита навън ,проси пари ,цигари........и още безброй проблеми ........................ние сме в постоянен стрес какво ще се случи.
Не желае да приема лекарството си ,не желае да посети лекар.Твърди ,че е здрав.
Лекарят казва да го заведем на преглед и това е част от проблема,защото той отказва.
Много моля за помощ само от хора ,които са преборили такъв проблем.
А ние се чувстваме силно притеснени,като в мъгла,че искаме да му помогнем ,а .............не може.
Предварително благодаря на всеки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: e7894ee39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е такова многоточие не бях виждал. Според мен ви е счупена клавиатурата.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 079357bde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам психично болен в семейството и разбирам болката ви много добре. Задължително трябва лекар и лекарства, много болни отричат, че са болни и не искат да пият хапчета, това е също част от болестта. Намерете психиатър, който да ви посети у вас - така направихме ние. Ако трябва излъжете, че е семеен приятел/ка и докато вие приготвяте кафе/чай в кухнята, докторът ще говори с него, той си знае как да го предразположи и всичко.
Ако не иска да пие хапчета, давайте му ги тайно - стрити в сок, ядене, говорете с доктора. Много е важно да спечелите доверието му, говорете му спокойно и с разбиране. Всичко това го казвам от опит, ние преминахме през ада - опит за самоубийство, тежки кризи и куп други неща. Но мисля, че биполярното не е толкова тежко и се лекува. Не го оставяйте без лекар, периодично трябват прегледи. Пшшете какво е станало, ще следя

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b5e7e80d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не може ли да платите на доктор, който да дойде у вас и да прегледа детето? Потърсете услугите на психиатър и на него задайте тези въпроси. Има начин да приема лекарството тайно - в храна, напитки. Потърсете услугите на някой център за социални услуги и се консултирайте с психолог там - безплатно е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1a05eb7df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина опитахме всичко. Сега вече не се прибира, скита по улиците и така. Искахме да извикаме лекар, но никога не се знаеше за кога и в колко часа, поради факта, че е пълен хаос със съня и излизанията му. Разговарях с психиатър и наистина не можехме да уговорим час. Просто не се знае утре по обяд ще си отвори ли стаята, ще е вече по улиците ли.
Относно това да се сложи лекарство в храната:от месец не се храни и няма как, нито сок, просто нищо. Отдавна не се храни с нас. Отслабна много, заради пушенето на цигари. Ние не пушим, той си проси по улиците от хората.
А си мисля, че може да се наложи да му сменят лекарството дори.
Не желае лечение и лекари.
От тук накъде? !

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6fcfca568c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 2: говорете с психиатъра за съвет как да постъпите. Друг вариант е да го заключите, когато се прибере, предварително да се уговорите с лекаря и да го извикате. За съжаление мисля, че трябва по насилствен начин да подходите, за негово добро е. Не знам дали е
вариант да звъните на полицията да го намерят, питайте психиатъра как да подходите. Зависи и дали е опасен за себе си и другите. Друг вариант е когато се прибере да звъннете на 112 и да обясните ситуацията. Възможно е да го упоят или да го вземат в болница, попитайте психиатъра. Или искайте съвет от 112 или не знам дали има организации за психично болни за съвет, попитайте психолози. Аз съм звъняла на 112 и те помогнаха, обясних им всичко и съм им много благодарна.
Съчувствам ви, трябва да намерите начин, отговорността е ваша и здравето и живота му са във вашите ръце един вид, защото той не е в състояние да поеме отговорност за живота си в момента. Пишете какво се случва, дано съм била поне малко полезна.
А на номер 1 искам само да кажа - ако ви дойдат такива неща до главата, дали ще говорите за многоточия и клавиатури, не се подигравайте на чуждите проблеми, не знаете какво може да ви сполети - казвам го съвсем добронамерено и от опит

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker