Прекалявам ли с протеините - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прекалявам ли с протеините
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 993 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 17 години, висока съм 179, 68 - 72 (варира) килограма, изглеждам добре с нормално телосложение. Забелязвам, че напоследък се храня със страшно много храни с високо съдържание на белтъчини и започвам да се чудя дали не прекалявам. Например мога на едно ядене да ям по няколко яйца с мляко, сирене и кашкавал заедно. Имаме ферма и никога не съм пила друго мляко, освен домашно. Има дни, в които изпивам по 3-4 големи чаши прясно мляко, а все пак е с максимална масленост. Иначе пия редовно поне по една чаша. Ям месо абсолютно всеки ден, всякакво - телешко, пилешко, свинско, заешко, диво и така нататък. Понякога обичам да си напълня чашата с прясно мляко със сирене, което е малко странно. Лятото отслабнах с 16 килограма и косата и кожата ми много се увредиха, вече се оправиха и съм наред, не знам дали това не е начин организма ми да се стреми към възстановяване чрез толкова много протеини, тъй като аз не ям насила тези храни, а защото ми се ядат. Какво е вашето мнение, прекалявям ли с белтъчините? Какво може да ми стане от прекалено много протеини?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0fe8ec4f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За спортуващи/трениращи мъже (предполагам, че и за жените е горе-долу толкова) дневната дажба е около 2. 2гр протеин на кг телесно тегло. Ако не спортуваш поне 3-4 пъти седмично, подобна дажба ще натовари организма ти излишно с протеини - те се разграждат по-бавно и за разграждането им е необходима повече енергия, отколкото примерно разграждането на въглехидратите. Можеш да сметнеш колко протеин приемаш като следиш през деня какво ядеш като грамаж (купи си везна) и каква част от изяденото е протеин (или на опаковката го пише, или има таблици със стойности из интернет). Моят съвет е просто да спортуваш редовно и да не се притесняваш за храната си, още повече, че е домашна и чиста :)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0fe8ec4f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За спортуващи/трениращи мъже (предполагам, че и за жените е горе-долу толкова) дневната дажба е около 2. 2гр протеин на кг телесно тегло. Ако не спортуваш поне 3-4 пъти седмично, подобна дажба ще натовари организма ти излишно с протеини - те се разграждат по-бавно и за разграждането им е необходима повече енергия, отколкото примерно разграждането на въглехидратите. Можеш да сметнеш колко протеин приемаш като следиш през деня какво ядеш като грамаж (купи си везна) и каква част от изяденото е протеин (или на опаковката го пише, или има таблици със стойности из интернет). Моят съвет е просто да спортуваш редовно и да не се притесняваш за храната си, още повече, че е домашна и чиста :)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c20cd09d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За спортуващи/трениращи мъже (предполагам, че и за жените е горе-долу толкова) дневната дажба е около 2. 2гр протеин на кг телесно тегло. Ако не спортуваш поне 3-4 пъти седмично, подобна дажба ще натовари организма ти излишно с протеини - те се разграждат по-бавно и за разграждането им е необходима повече енергия, отколкото примерно разграждането на въглехидратите. Можеш да сметнеш колко протеин приемаш като следиш през деня какво ядеш като грамаж (купи си везна) и каква част от изяденото е протеин (или на опаковката го пише, или има таблици със стойности из интернет). Моят съвет е просто да спортуваш редовно и да не се притесняваш за храната си, още повече, че е домашна и чиста :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker