Неспокойно ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Неспокойно ми е
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1879 пъти
Първо ще помоля редакторите да публикуват историята ми.
Ще ви кажа първо какви симптоми имам нека на които са му познати да коментира и да ми каже какво точно мисли че ми е.
1. Не мога вечерта да спя
2. Чувствам се неспокойна и подтисната
3. Постоянно се страхувам от нещо, все си мисля, че нещо лошо ще се случи
4. Когато излизам пак ми е неспокойно особено през нощта.
5. Имам сърцебиене
Общо взето е това предполагам, че може да е депресия или психическо разстройство. Споделям с вас това за да ми кажете какво мислите вие.. Не съм ходила при психолог за сега отлагам. Благодаря ви предварително.

ПС: Последната 2016г ми се случиха някой лоши неща Баба ми почина а приятелят ми влезе в затвора, мисля че това са двете главни неща, които ми се отразиха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6668edddda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е паническо разстройство и имаш нужда от психиатър, а не от психолог. Психологът не е лекар, не може да поставя диагноза и да предписва лечение. Минала съм през това и много добре знам какво е. Не отлагай, защото нещата ще се задълбочават. Има много добри медикаменти, например ципралекс, золофт. Лекарят ще прецени, но имай предвид, че това не е математика, възможно е да не уцели от първия път най подходящия за теб, на всеки действа индивидуално. Няма страшно, лекарството се сменя. Важното е, че това е лечимо, няма нищо непоправимо и страшно. Колкото по-рано започнеш лечение, толкова по-бързо ще се оправиш. Имай предвид, че в началото на пролетта тези заболявания се обострят, затова действай! И още нещо: 50 % от лечението зависи от самата теб. Трябва да си убедена, че ще се оправиш и че всички тези страхове и тревоги съществуват само в главата ти, мозъкът ти си прави лоша шега. Това се дължи на липсата на серотонин в мозъка - появила се е химическа бариера, която не позволява на серотонина, който циркулира в организма, да достигне мозъка, където е особено необходим. Лекарствата преодоляват тази бариера, "захващат" серотонина и го вкарват в мозъка. Бързам да те предупредя: всякакви медикаменти и добавки, съдържащи серотонин, са безполезни, защото проблемът не е в недостатъчното му количество, а в това, че не е там, където трябва. Ако прецениш, че мога да ти бъда полезна, питай! Успех, стискам палци!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9cede983c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо болестно ти няма - имаш две основателни причини да се чувстваш както се чувстваш. Две нормални човешки реакции е това, което изпитваш - скърбиш по баба ти, защото навярно не си имала много "срещи" със смъртта, и си уплашена от сблъсъка с "извън нормата" - влизането на приятеля в затвора. Така пораства човек, от такива срещи, такива реакции и преживяването им. Променяш се, ставаш възрастен човек. Трябва да мислиш, за да променяш себе си, за да можеш да приема такива ситуации и да водиш психично стабилен живот. Това важи за всички ни. Някои са пердета, справят се по-добре от други. Други сме чувствителни, месеци и години оставаме тревожни и тъжни. Нямаш депресия, тя има друга симптоматика, и друга психична болест нямаш, реагираш просто, затова дай си време, и си мисли за хубавите, весели и съзидателни неща в живота. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 179df6f4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Звучи ми като параноя. Аз също страдах от такова нещо след травмиращи събития и симптомите ми се припокриват с твоите, само дето имаше и още. Съветвам те да идеш на психиатър, на мен само хапчета ми помогнаха. Сега вече съм ги спряла и съм добре, но преди това дълго време се опитвах да я оправя с какво ли не включително с психолози и билково лечение. Нямаха почти никакъв резултат, слава богу, че бяха хапчетата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 618b482855
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Започни да четеш езотерична литература или религиозна. Рано или късно всеки от нас се сблъсква със смъртта. А за приятелят ти.... Как е допуснал подобно нещо? Моят съвет е да помислиш за себе си. Обичай себе си. Приятелят ти го остави, може да стане опасенв затвора. А баба ти... Отиди в църква и се помоли за нея. Душата не умира,тя просто е в други светове. Баба ти е в друг свят отишла... Вземи се в ръце, прави неща, които ти харесват, разхождай се сред природата... Радвай се, че си здрава, свободна и млада... Животът не е лесен за никого. Трябва да си по-борбена.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: eb3e5f55b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Бих те посъветвал да отделиш време на стари хобита или направо да почнеш нови. Аз си инсталирам приложения на телефона, свързани с решаване на задачи, логика... така играя поне час и нещо преди сън. Идеята е да се измориш психически и вероятно е спиш дълбоко. Също хапвай рано. Съжалявам, но тези съвети са свързани само с първа точка от твоите въпроси. Дано поне почнеш да заспиваш скоро. Не казваш на колко си години, но за другото ще ти помогне семейството и приятелите, ако евентуално имаш такива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2e4028edba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моля те, не слушай номер 1, не пий лекарства - това е легална дрога!!! Намери добър психотерапевт и следвай съветите му! Лекарствата не помагат, освен при шизофрения, БАР и др. ЗАБОЛЯВАНИЯ, а ти си здрава. Просто стрес, преживяла си много неща, имаш нужда от релакс. Изследвай си щитовидната жлеза, симптомите ти са сходни с хипотиреоидизъм, който е следствие на стреса.

За трети път повтарям - не пий лекарства за ТРЕВОЖНОСТ! Казва ти го човек, който знае какво говори! Не слушай слабохарактерените наркомани, зависими към Золофт и Ксанакс!

Пробвай със спорт всеки ден, с медитация, с релаксация, мента, глог и валериан, валидол, любима музика... Практикувай тези неща поне 3 месеца и ако няма промяна - отивай при психотерапевт.
Номер 1, според законите в РБ психотерапевтите са клинични психолози, а това е медицинска специалност, да, клиничните психолози не могат да предписват медикаменти, но те лекуват чрез терапевтични подходи, които са долазанп ефективни, тъй като никое лекарство не може да те направи смел, но поведенченската терапия - може!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 232ddb4375
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Параноя - стрес - депресия? Все на психическа основа.. най-добрия лек е противоположното - спокойствието.. него търси.. просто е!
Мисли позитивно въпреки че света си е жесток.. просто си казвай "няма да ми се случи защото.. " - повярвай! С лечебна цел.. това бих ти "предписал" успех!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b8a761811e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката: Благодаря ви за съветите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker