Постоянни газове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянни газове
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 4715 пъти
Здравейте! От 2 години имам проблем с газовете и не мога да намеря решение на този мъчителен проблем, който ми създава огромен дискомфорт от толкова много време... Проблемът започна преди около 2 години с постоянни газове, които и до ден днешен пречат на нормалното ми ежедневие и вече започнах да се отчайвам. Първият път, когато посетих гастроентеролог си мислих, че са преходни от неправилно хранене, предписаха ми мезим форте, спазмомен и комфортекс и ефекта беше за кратко. След няколко месеца отидох при друг гастроентеролог, който направи преглед на ехограф и ми предписа други хапчета с диагноза гастродуоденит, неуточнен + спазване на диета без някои определени храни (спряла съм всякакви газообразуващи храни и напитки). Пих ги известно време, но ефект нямаше и започнах да си купувам билки против газове, отново без голям ефект. Последното ми посещение при гастроентеролог беше преди 2, 3 седмици, този път с пълни изследвания (сонда, кръвни, кардиограми.. ), но всичко ми е нормално, не е открито нищо нередно. Сега ми предписаха силактис и пробиотик и си взех едни хапченца газекс на билкова основа по предписание на един билкар+едни капки, които пия преди хранене, които ги взех от него. Каквото и да ям се подувам и след това започва мъчителния метеоризъморигвания, а корема не спада. Не е от определена храна, не водя заседнал начин на живот, пия вода, храня се нормално и не знам защо се получава така :(. Къде ли не ходих вече, а решение не намирам. Забелязвам, че напоследък имам проблем и с изхождането, не мога да се изходя напълно, което споделих и с лекаря. Четох, че възможна причина може да е ниски нива на солна киселина в стомаха, но не знам. Постоянно съм сред хора, при продължително стоене седнала става по-зле.. не мога да опиша какъв ужас преживявам и нямам търпение да се прибера вкъщи. Не издържам повече, моля ако някой е имал сходен проблем нека сподели. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 36461553ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имах подобни оплаквания и аз обикалях по специалисти. Тези гастробъркания и аз ги преживях, тогава лекарката ме прати да ме изследват за кандида. Оказа се, че имам популация на кандида в червата, спрях сладкото, защото то най добре храни кандидата. Наблегнах на киселото мляко, по възможност домашно. Купените пробиотици са менте, на тях вяра нямам. Ползвай ленено семе, то подобрява перисталтиката и помага на храносмилането. Всеки проблем има решение!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6180a896c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да имаш мускулни схващания, гръбначно изкривяване, а проблемите със стомаха са пряко свързани и с психиката и, ако едното е зле и другото се влошава. Моят съвет е да спортуваш всеки ден и да разтягаш задължително, може да запишеш йога примерно и плуване, и отделно, ако имаш възможност да посещаваш някой добър масажист, който да те релаксира. А относно храната гледай да е здравословна доколкото можеш да си позволиш, но не прави някакви режими да гладуваш или да ядеш често, яж когато ти се яде без да прекаляваш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 07b41777c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Направи си противопаразитно изследване за кандида албиканс, бъди внимателна към храната, прочисти организма и обърни внимание на черния дроб и жлъчката. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: deb18029ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   И аз имах подобен проблем, личната лекарка каза, че е от спазми и ми даде едно хомеопатично: Спаскуприл 4 по 1. Пих го две седмици и нещата се оправиха. Преди това си мъчих дълго време, познато ми е тичането към къщи.
Но, разбира се, идентичнити симптоми не гарантират една и съща първопричина.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 40efaf2f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Привет мила,

1. правиш кръвен тест за хранителна непоносимост (твърдението, че нямаш /ако си без изследвания/ е заблудно. Храната стои в стомаха средно 1- 2 дни. Ако днес хапнеш мляко, например, а червата ти не могат да го преработят, то ще стои в теб 1-2 дни, а след още 2-3 ще започнат да се появяват симптомите от проблема ти. Сети се, че всичко иде от едното мляко, дето си яла отдавна-отдавна)
2. Провери си женските хормони, в частност-естроген и прогестерон. Ако балансът им е нарушен, ще те карат да задържаш излишна вода и храна. (например, както няколко дни преди менструация, когато прогестеронът така силно пада, а естрогенът се вдига, че женското тяло може да се презапаси с до 3-4 кг вода и храна ). Тези хормони причиняват и запек.
3. Не прави грешката да не се храниш редовно на малки порции. Иначе стомхът ще си сформира газообразуващи бактерии и ще се подуе. Яж 4-5 пъти на ден по 200 грама всеки път, за да не се претовари стомаха.
4 Ако си суровоядка/ вегетерианка/любителка на плодове, образуването на "повече" газове, не е заболяване, а нормална реакция

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bf2f9fded6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма лошо да си пърдиш. Ама ако си хубава жена е тогава е проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2ad5e38e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не знам дали си се излекувала вече, но хранителни алергии като gluten intolerance и Celiac desease са много честос рещани в днешно време и един от симптомите са газове. Тествай се за хранителни алергии.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 02e563909b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам същите симптоми - при мен изчезват от само себе си, ако спра да ям хляб, печива и тестени изделия и ако правя поне 3 часа пауза между отделните хранения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker