След смъртта на баба, дядо почти не се храни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

След смъртта на баба, дядо почти не се храни!
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 4142 пъти
Здравейте, наскоро от света си отиде един прекрасен мой роднина - баба ми. За всички това беше неочаквано, но най - зле се отрази на дядо ми. Яде по 1 път на ден и то малко. По цял ден гледа телевизия, няма желание за нищо и стана по-малко общителен. Ляга си в 01. 00 и става в 06. 00. Моля кажете, как да му помогна, много ме е страх!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: f2eb7730a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много трудно можеш да му "помогнеш". Ако двамата с баба ти са били наистина близки, скоро ще си отиде и той - това е широко разпространен случай от световната психологическа практика. (да, точната думичка е "отиде", а не "умре")

По-скоро ти имаш нужда от (само-)помощ и най-добрата първоначална такава ще е да разбереш, или поне да приемеш на доверие, че смъртта е нещо коренно различно от това, което си мислиш за нея - сега и по принцип...
Сега е момента (докато те боли и се тревижиш) да попрочетеш нещичко по въпроса и да се опиташ да преживееш това-онова от съответните практики. Това ще разсее и страховете ти.

Можеш да започнеш с книгите на д-р Майкъл Нютън.

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6c003edcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лекар? Психолог?

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 054e6fad53
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Аз на скоро загубих баща си, трябва да ти кажа, че моята реакция беше почти същата. Но все пак успях да се преборя. Обграждайте го с повече внимание, повече разходки, не е задължително да си "отиде" както казва №1. Въпрос и на характер и на сила на духа е. Срещите с хора, вниманието, разговорите и времето все пак облекчават нещата. Моя съпруг без да е загубил никого е точно в такова състояние както дядо ти в момента, дори може и по-лошо да е. Изпаднал е в някаква дупка от която той сам не иска да излезе. Вярно е, че няма работа, но ако той сам не иска да си помогне, никой друг не може! Дори на лекар не мога да го накарам да отиде. а най-лошото е, че за всичко обвинява мен.. не ме питай след всичко което ми се струпа / а то има и друго/ как се чувствам. Но знам, че трябва да се боря до край, заради децата си, заради близките и заради самата мен. А каквото е писано.. то ще стане, както казват хората!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d7e4c0f262
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори му...Много му говори и кажи, че имаш нужда от него. Кажи му, че без него ще бъде още по-тъжно и пусто и че имате нужда от присъствието му.Покажи колко го обичаш и колко ти е скъп.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 6a0ff450b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей! Твоята история ми се струва много позната. Аз също имам(имах) баба и дядо, които живееха в града аз на село с нашите. Баба ми почина от болест а след погребението дядо също спря да яде и след време както на мен ми викаха слаб, защото си и бях слаб физически той започна да слабее доста. След време стана около 35-40 кг, това беше човек на 60 години, като го гледах направо все едно гледам човек без месо, когато си обличаше един път ризата и ребрата му бяха толкова изпъкнали, че незнам направо гадно ми стана... след време и той почина. Явно не е успял да се отърси от загубата на баба, но и можеше все още да е жив ако не бяхме в България... .. , защо ли? - Ами когато мама и татко са били на гости на дядо, на него му е станало лошо, тръгнали са по болниците като от едната са им казали да го заведат в другата, от другата в другата и така докато не починал в линейката. После говорете, че държавата била в добро състояние... Неможе човек, който постъпва по спешност, който е на прага на смърта и се нуждае от лекарска помощ да бъде прехвърлян в 3 различни болници докато някои хора в болниците седят там просто, защото нямат къде другаде да идат... . :( Наистина е доста гадно. За мен страната в момента е в много лошо състояние не само в здравеопазването а и във всички области... образвованието, политиката, спорта... . Ако ми се отдаде 1-ва възможност да се махна от тук ще го направя само да стана на 18 да завърша училище и ще се опитам да кандидатствам в чуждестранен университет.. Споменавам образованието, защото не може учители от най-големите гимназий в Пловдив да ти пише 5-ци, защото си физически слаб но правиш всичко каквото ти нареди в час. Ние сме 4-5 момчета в класа от, които 2-ма сме малко така по-слаби от другите физически, те имат 6-ци а ние 5-ци по 5 петици на срок като имаме напредвид, че нас ни кара да правим коремни преси, лицеви опори, кофички и т. н. а те играят по цял час тенис на маса... . После г-жата вика вие нищо ен правите в час, вижте тея до вас цял час упражнения, все едно ние сме играли тенис на маса а те са правили упражнения... .

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d17619f348
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Мило момиче/момче, чети какво се пише тук, но не го взимай буквално! Още повече коментари от рода, щом баба ти си е отишла и той ще си отидел /да е жив и здрав/. Аз също загубих моята прекрасна баба преди една година. Цял живот съм живяла, яла и спала с нея и дядо. Нормално е след такава тежка загуба всеки човек да изпадне в дупка. Моя дядо сега по цял ден гледа сериали и мачове, нищо не го интересува и нищо не му се прави. НО! Това е начин по който човек се опитва да се разсее, не го възприемай, като едва ли не лежи и чака да си отиде! Нега си лежи, да остане с мислите си, да гледа телевизия. Идва пролет, която неизменно ще го накара да излезне на вън, ако имате двор.. знаеш възрастните колко са занимателни. Бих ти дала един съвет, просто по никакъв начин не показвайте съжаление към него. Дръжте се всякаш всичко си е по старо му и когато говорите за баба ти, говорете така всякаш е сред вас. Помага, повярвай ми. За да искаш помощ за тази ситуация тук, значи си много добър и сърдечен човек, което значи, че ще се справиш със ситуацията. Успех от сърце.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker