Добре ли е да ходя на фитнес? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Добре ли е да ходя на фитнес?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1755 пъти
Здравейте, момиче съм на 14 години, 163 см висока, 57 кг и искам да отслабна поне със 7кг. Преди месец започнах 90-дневната диета и ходя на фитнес 2-3 пъти в седмицата. Гледам да ям около 900-1000 калории на ден. От този 1 месец съм свалила 2 кг и сега съм 55. Притеснявам се обаче, че ако продължавам да ходя редовно на фитнес ще кача мускулна маса, а искам да отслабна и след това да се стегна. Добре ли е да ходя на фитнес преди да съм отслабнала напълно или няма да ми повлияе?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: fc86eacc18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фитнес не е хомогенно занимание, където има само един вид тренировки с един вид резултати. Добрите фитнеси имат инструктори, които ще те упътят, към точно това, което искаш. Мускулна маса се качва със силови тренировки, които са добре познати.

Идеята да ходиш на фитнес, е именно да постигнеш и подържаш стегнато тяло, така че е безмислено да чакаш да остлабнеш.

Но ето три съвета от мен:
1 - Бягане/колоездене - от това се слабее най-много. Бягай редовно. Рано сутрин или следобяд. В парка или във фитнеса. Няма значение къде - просто бягай. Първите седмица-две е най-трудно, но псоле се свиква. Не само, че ще изгубиш доста излишни килкограми, но ще си тунизирана и по-продуктивна, а като още един бонус е, че няма да те е страх да изядеш нещо с по-висока калорична стойност от време на време.

2 - След като приключиш с "диетата" си, помни, че човек винаги трябва да има режим на хранене. Яж в определени интервали на ден. Планувай, какво ще ядеш тази седмица. Можеш да си приготвяш храната за няколко дни предварително и дори и обяда. Така ще си сигурна, че поне част от храната, която ядеш няма да те прави дебела.

И последно - винаги търси съвети от специалисти, а не от случаини хора, било то, приятели или роднини.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 846b3a24f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче на фитнес не! Упражненията там са напомпващи, а не здравословни и стягащи. Бягай навън и прави коремни преси за талия, кръст, и с вдигане на краката са за бедро и дупе. Също и подскоци с прави крака, от пръсти за горната част на дупето.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 846b3a24f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче на фитнес не! Упражненията там са напомпващи, а не здравословни и стягащи. Бягай навън и прави коремни преси за талия, кръст, и с вдигане на краката са за бедро и дупе. Също и подскоци с прави крака, от пръсти за горната част на дупето.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8ec4a9beca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай за фитнеса. Ходи си колкото си искаш, движението винаги е здраве. Когато извършваш повече физическа дейност, гориш повече калории. При такава ниска консумация на калории е трудно да придобиеш мускули. Трябват ти повече калории, особено сега, тъй като растеш. Казваш, че искаш първо да отслабнеш и после да се стегнеш, тогава няма проблем да си ходиш на фитнес редовно, защото така или иначе когато трупаш мускулна маса, малко по малко тя заменя тлъстините (които не вярвам да имаш, защото си с напълно здравословно тегло). Относно калориите при яденето, не ги брой, може да се вманиачиш, просто слушай тялото си. То ще ти каже от какво има нужда. Когато ти казва, че си гладна, яж, но не позволявай да ти стане тежко. Хапвай повече плодове и зеленчуци и не прекалявай с тестеното (по-скоро с нищо не прекалявай). А, и давай на тялото си 1-2 дена почивка от фитнес, тренировки и физически натоварвания, за да може мускулите да се възстановят и да си отпочинат. Късмет с отслабването!!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c9946fc791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си прави експерименти без да разбираш, може да си съсипеш здравето. НЕ ти трябва диета и в никакъв случай и НЕ гладувай - просто не яж боклуци като шоколади, вафли, бонбони, колбаси, пържени храни и подобни ГМО-та. Яж чисти меса като риба, пилешко/свинско, телешко, яйца, мляко, кашкавал, извара. Яж СУРОВИ зеленчуци и плодове, мед, и т. н. бавни/сложни въглехидрати - ориз, картофи, овесени ядки, киноа, пълнозърнест хляб. Приемай качествени мазнини от зехтин, авокадо, ядки, масло и избягвай транс мазнини като хидрогенирано олио, чипсове, пържени храни и т. н. Съчетаваш това правилно хранене с фитнес 3-4 пъти седмично (като включваш и кардио) и резултатие ще са налице. Не си прави експерименти с гладуване на тази възраст и внимавай как изпълняваш упражненията във фитнеса, защото с някои може да се контузиш! Не прекалявай с тежестите - жените трябва да тренират с по-леки тежести и повече повторения. Може да се обърнеш към професионален фитнес инструктор, НО не някой местен, който се прави на разбирач, а човек с висок рейтинг (недостатъкът е, че ще трябва да му платиш за програмата). Все пак си мисля, че на 14 не ти трябва инструктор, нито диета - сега растеш и организмът не трябва да гладува. Просто се храни чисто и правилно и спортувай каквото и да е.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 62337714aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! И аз като теб съм 55кг на ръст от 163, само че съм на 16. Ходя на фитнес от година по 1-2 дена в седмицата и досега не съм качила мускулна маса, макар и когато да отида, прекарвам 3-4 часа там. Обаче си подържам теглото и всички ми казват, че изглеждам много добре.
За калориите... изпробвала съм много начини за отслабване и смея да кажа, че с 1000 калории на ден само ще си навредиш! Имаше в период, в който приемах точно толкова и не свалих и един кг. Метаболизмът ми се забави, чувствах се изтощена и на всичкото отгоре цикълът ми спря.
След това започнах да се храня така: сутрин, преди улилище - горещ чай с лъжица мед. След това на училище към 9 - веган бисквити или пълнозънести/сандвич с извара или с сирене за мазане/ филийка с конфитюр и плод/ сандвич с 25 грама кашкавал на тостер/овесена каша. След това, на обяд към 13:30 -14:00 - броколи, запечени със сирена/ спанак с извара/омлет/салата с месо/боб/леща/ориз/варени или печени картофи/запеканки/зеленчукови супи, зависи какво имаш. Към 16-15 часа плод - до 250 грама, какъвто и да е. Вечер, може да е същото като на обяд, но в по-малко количество. Може и да е някаква салата, но с повечко съставки, за да не останеш гладна. Например - домати с елда и филаделфия/ зелена салата с домати и риба тон/ зелена салата със синьо сирене и семки/ салата от домати, краставици и извара/ може и от зеле/ моркови, което ти е най-вкусно. Но не трябва да добавяш майонеза или някакви други овкусители. Готвените неща трябва да са без мазнина или ако имат, то да е съвсем малко.
Гледай да се придържаш между 1250-1450 калории на ден, все пак зависи и от това колко изразходваш, но щом ходиш на фитнес, мисля, че в тези дни ти трябват повечко калории. Никакво ядене 1 час преди и след тренировка. Никакво сладки или тестени храни. Хлябът за сандвичите е най-добре да бъде пълнозърнест с повечко фибри. Сладко може да се приеме преди тренировка или закуска - във вид на 25 грама черен шоколад или плодов конфитюр за филийката сутрин. Не бива да се комбинират картофи и ориз. Трябва да ядеш на най-много 4-5 часа и най-важното да пиеш много вода от 2-2, 5 л вода.
Надявам се да съм била полезна. Лично аз, с този режим свалих 3 кг за 2 седмици и се чувствах много добре. Дори имаше дни, в които си позволявах и вредни неща, но в малки количества. Трябва да имаш много воля и да не се отказваш.
Впрочем, не мисля, че имаш нужда от повече отслабване, но пък всеки организъм е различен. С този режим ти гарантирам, че няма да качиш свалените кг. Но мисля, че ако продължиш с 1000 калории на ден, ще ги качиш и то двойно.
Пожелавам ти успех и дано постигнеш целта си. Не се отказвай и продължавай да тренираш! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: ae3cad30f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма смисъл да се притесняваш от качване на мускулна маса - това става много трудно, особено пък за жена. Друг е въпросът дали за отслабването ти е нужен точно фитнес занимания.
Трябва да се притесняваш от друго - от преяждането и застоялия живот. Нещата, които предразполагат преяждането са срес, любовни и други мъки, неудовлетворености, късно лягане, непълноценни храни (хранене), чревоугодничество, нисък енергоразход през деня (което съответно сваля летвата за преяждане). За твоят ръст, години и пол, наистина около 50 килограма би било по-добре от 57. Яж само когато си гладна. Вечер никакво тъпкане и висене след полунощ на телевизор или компютър. Физически упражнения с мярка и приоритет на постоянството и избягване на претоварването.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: ff9cc807b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   При 90-дневната диета не се броят калории. Тя е на принципа на разделното хранене, на мен ми се струва, че приемаш ужасно малки порции.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker