Как да не ми пука за нищо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да не ми пука за нищо?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 3914 пъти
Тревожността не ме оставя. Писна ми. Млада съм и искам да живея и да не ми пука за нищо. От години пробвам всякакви техники, за да се освободя. Постоянно обслувжвам хората, постоянно съм мила, никога не си изразявам мнението, понякога не говоря дори. Вече дори всичко ми стана безразлично. Понякога просто искам да отида надалеч и да пътувам и никога да не стоя на едно и също място и да направя някаква промяна. Просто искам да изключа всички емоции, да забравя всичко лошо, което ми пречи и ме стресира в настоящето. Искам просто да взема някакво си хапче и всичко лошо да забравя и да живея в натоящето, да не съжалявам за миналото, да не се тревожа за бъдещето. Сега ако можех да избера между това да съм студена, безсърдечна, самовлюбена, безстрашна, живееща така сякаш животът е игра и това да се раздавам прекалено много, но да страдам, щях да избера първото, защото няма да страдам аз. Не знам защо винаги поставям другите пред себе си. Искам, ако трябва дори да съм егоистична и апатична, предпочитам в тази крайност пред самообвинението и страданието, което сама си причинявам. Разбира се, най-доброто е да си в средата, нито прекалено егоистичен, нито прекалено алтруистичен, но ако можех да избера сега, най-вероятно щях да избера 1-вото. Кажете ми, как да се обичам, дори и това да струва това да съм най-лошият човек на света. Бъдейки прекалено услужливи, понякога сами си създаваме проблеми. Искам просто да не ми пука, да не се вглъбявам, да не живея в тревога. Как? Повтарям, дори да струва това да се превърна в пълната си противоположност-апатична.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 51609e57cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За пръв път срещам човек, искащ такова нещо. От години се боря да изляза от това състояние, а то явно е станало модерно.
Ако толкова много го искаш, дай ми около година време, дори само чатове. Имам тази способност да докарвам хората до апатия и отчаяние. Не говоря за самоубийства и подобни нелепици. Просто искам да ти обясня, че всичко, в което вярваш е лъжа. Но не искай такова нещо. Бъди жизнерадостна, бъди добра и вярвай в хората, в щастието. На света не му трябват още хора като мен, повярвай ми. Изобщо знаеш ли какво е да не изпитваш нищо, да нямаш емоции? Да висиш в подобни сайтове, за да почувстваш нещо чрез другите. Знаеш ли какво е да ти е все едно за всичко около теб?
Хората съществуват, за да изпитват емоции. Това е едно от малкото истински неща в тях. А ти искаш да изчезне. Стегни се и се научи на самодисциплина.
Опитай с пълно мълчание. Не говори, не мисли. Седни до бялата стена и просто бъди там. Забрави всичко, прогони всякакви мисли, не се опитвай да постигнеш нищо. Само пълна тишина.
Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 63081159e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Значи представи си Вселената. Може ли нещо да произлезе от нищо? Тц. И тъй като нещо не може да се появи от нищо, то значи, че Вселената е вечна. Освен това е безкрайна. И ти по някое време се раждаш, за да преживееш някакви неща в тази т. нар. реалност (в която няма нищо реално). И после умираш. Сега въпросът е защо трябва да се тревожиш в този период между раждането и смъртта? Ами отговорът е, че не трябва. Преживяването в тази т. нар. реалност е просто един свръх-детайлен сън, една илюзия, която ти сама създаваш. Когато ти изчезнеш, и светът изчезва. И нищо друго няма значение след това, защото няма "след това". Така че докато пребиваваш в тази илюзорна реалност, гледай да ти е приятно. Гледай да ти пука по-малко и да си повече себе си. Това е единственият живот, в който твоята същност, емоции и мисли могат да се проявят, няма защо да ги криеш и потискаш. Няма да има друг живот, в който да преживееш нещата, които искаш.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 79b1a84322
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Възможно е, но си има цена - късане на връзките с познати, минимална комуникация с останалите - предимно продавачи, служители в обществени институции, спешни случаи, а работа само от дома. Струва ми се, че за жена това ще е по-трудно, вие сте по-"социални", така да се каже. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0ac9230502
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм си така от както се помня... много хора са ми казвали, че не съм доре с главата, но аз нямам проблем с чувствата си... Не знам, защо го искаш това. Понякога гледам хората и си мисля, дали осъзнават, че всичко което правят няма никакъв смисъл. Така или иначе ще умреш! Защо да умираш правейки нещо, което не искаш. Вършейки работа, която мразиш... слугувайки на хора, които ненавиждаш? Има ли смисъл да лъжеш себе си и другите, че си някой друг?
Ако, искаш да бъдеш нещо! Разбери, коя си ти! Какво обичаш? Какво те прави щастлива! Живей живот, който обичаш! Няма нужда да слугуваш на чужди мечти и идеи! Можеш да бъдеш всичко! Не знам дали го съзнаваш! Но, можеш да тръгнеш и да отидеш където решиш и да правиш наистина каквото решиш... всичко което те спира е в теб! Ако, искаш мотивация мисли за това, че смъртта чака всички ни и няма нужда да бъцеш като другите... можеш да умреш оставяйки следа в хората или да бъдеш един от всички... всъщност няма значение!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: cba34736e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Имаш право да не искаш да ти пука за нищо, защото ако ти пука за всичко това се равнява на стрес и неприятности. Днешното общество не умее да цени помощта, която му оказват добрите, използват труда ти и се възползват за тяхна изгода. Все пак го казвам от опит и постепенно ме е довело до това да не ми пука за почти никого, освен за близките ми и някои познати. Вече на никого не се усмихвам, никого вече не уважавам, всеки мога да гледам злобно без да ми дреми какво мислят за мене. Това е едно от най-хубавите чувства да не ти пука за повечето неща и да живееш само за своите изгоди, а не за тези на останалите, които утре забравят, че си им оказал помощ. Само ако някой ме попита за нещо ще му отговоря. Това е единствената услуга, която мога да направя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker