Антидепресанти и напълняване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Антидепресанти и напълняване
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 3980 пъти
Здравейте, 9 месеца пих антидепресанти и качих 11 килограма, определено не се харесвам и много от дрехите ми не ми стават (главно панталони, дънки). Сега от месец съм ги спряла, но не съм свалила нито грам. Може ли някой от вас който се е сблъсквал с този проблем, да сподели, нормализирало ли му се е теглото след това и как? Много ще съм ви благодарна :)

П. С. Пих серопрам и флуанксол

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: c33ed87685
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж съм. Аз пих серопрам преди години в продължение на 9 месеца, но не мога да кажа, че съм качил. Максимум 1-2 килограма, даже и толкова няма. Предполагам, че е различно за всеки човек. Мога да те посъветвам да говориш с психиатъра си за това и да го помолиш за някакъв съвет. Моят съвет е напълно обичаен - спортувай редовно, храни се умерено и разделно, намали сладкото, кофеина и НИКАКЪВ алкохол. Ако искаш да сваляш килограми, намали въглехидратите, които се усвояват трудно, и повече потене - секс, тичане и т.н.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f10ad73fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз съм ги пил и двете и още много други, но не напълнях и грам. Сигурна ли си, че е от тях? По начало те са по-модерни антидепресанти и не би трябвало да имат голям ефект върху теглото. Според мен по-скоро си намалила физическата активност и си увеличила яденето, което често се случва при депресия.

Ако започнеш да се движиш повече, депресията ти ще отслабне, апетитът ти ще намалее. От мен да знаеш - от опит ти казвам, че серопрама и който и да е антидепресант няма да ти помогне.

Моя психиатър настояваше да продължа още 2 г., ама му казах не, мерси. ИНаче бях пил и аз около 9 месеца. Отидох на хипнотерапевт и само за 2 сеанса се оправих и тотално спрях антидепресантите. Ако от време не време се появи, пия чай от жълт кантарион и минава веднага. Отделно можеш да кажеш на хипнотерапевта да те научи сама да си правиш хипноза.

При антидепресантите едва 1/3 се лекуват напълно. При класическата психотерапия около половината. При хипнотерапията още след първия сеанс 90% са по-добре, а след третия 99%.

С тия антидепресанти мозъка ти свиква някой да му внася серотонин и допамин наготово и той закърнява и съвсем спира да го произвежда и в един момент когато трябва да спреш, просто се сриваш тотално и става много по-страшно от преди. Имат ефект само първите 2-3 месеца, а след това дори и да увеличаваш дозата ефекта е слаб и доста краткотраен. Нали се сещаш, че не може цял живот да си на антидепресанти, още по-малко пък нон стоп да увеличаваш дозите.

Така че умната?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2d06a9322a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   какви антидепресанти пиеш? ти ли ги купи от самосебе си или ти ги предписаха? и каква беше причината да ги пиеш? разкажи си :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5f5b08f4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Аз 10 месеца пих Сероксат и качих над 10 кг., при положение, че се хранех разделно. В момента спортувам като луда и продължавам да се храня разделно, но ефект почти никакъв. Да не говорим, че докато пиех хапчетата са чувствах ужасно странно. За мен това си е чиста дрога.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ea3e9277e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От авторката:
Започнах да поучавам паник атаки, след това получих постоянни болки в корема и отслабнах със 7 килограма за отрицателно време. Обикалях болниците и след като никой не откри, какво ми има, посетих психиятър. Той ми изписа серопрама и флуанксола. Оплаках му се след 3-4 месеца, че пълнея от тях, защото качвах по килограм и половина на равни интервали и той ми каза, че наистина е от тях, но тъй като съм млада (28), съм щяла да ги сваля бързо като ги спра. Да, но не! Храня се както преди, вярно е, че през зимата нямах физическа активност, но и други зими е било така и съм качвала 2-3 килограма... Сега се чувствам като бахур! Не съм ниска 170 съм и съм 58-59 кг, но те са главно в корема, дупето и бедрата. Ще гледам да спортувам редовно оттук нататък ... Много ви благодаря за коментарите и ще чакам още мнения на хора минали по този път.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ea3e9277e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   От авторката:
Психиатър*

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: acb9ea5229
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спрях абсолютно същите лекарства поради напълняване
Но се оказа че вместо да отслабна почнах даже да качвам

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8083a4f530
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторката: аз откакто съм ги спряла не съм качила нито грам, но и не отслабвам. А номер 7, имаше ли някакви реакции след спирането им Колко време ги пи?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker