Булимия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Булимия
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1244 пъти
Здравейте! Моля ви да ми дадете съвети, особено ще са от полза от хора, които са страдали от това психично заболяване и сериозно хранително разстройство и са се излекували.
Моето положение не се различава от това на повечето булимички- супер преяждане с храна и опит да я изхърля след това от себе си, само че аз не го правя чрез повръшане а със супер интензивни и тежки тренировки. Опитвам от почти година да оправя състоянието, в което изпаднах напълно неосъзнато, но безуспешно. Какви ли не психологически книги изчетох, начини, диети за излекуване от булимията... Но ефект няма. Още по-зле, след последното супер преяждане, преди три дни развих остър гастрит... Да не ви говоря какви болки на колко вида хапчета съм и тн. И въпреки това пак преяждам! Чувствам се като в затворен кръг! Моля някого наистина за помощ!!! Наистина е сериозно и не знам вече как да се оправя, започвам да се отчайвам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1b9adca927
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обичай себе си, приеми се и се харесвай каквато си! Защо са тези изтощителни тренировки? Виж Адел колко тежи и колко не й пука! И хората я харесват. Има много успешни и щастливи хора, които са с килограми в повече.
Харесвай се, приеми се каквато си. Весели се и се радвай на живота.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a03c2a6189
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей и знай, че не си сама. Сега съм на 26, преди около 15 години бях в този омагьосан кръг. Стигнах до системи, болница от недохранване, следсрвие на повръщането. Дори вода не можех да задържа в стомаха си. Последтсвията бяха анемия, която чак тази година успях да оконтролирам. При мен помогна много страха от ситуацията болница, близки, тежко здравословно състояние. Ходих известно време на психолог, но не мисля, че той бе разковничето. Дадох си сметка, че за да живея пълноценно, трябва да бъда здрава, а системното преяждане и повръщане не ме караха да се чувствам добре. Ти също го усещаш, организма ти го отхвърля. Придържай се към изграден хранителен режим и намали тренировките. Повярвай ми без воля няма да стане и много много време. Аз първите 6 месеца бях на захранване и бе тежко, но изграждаш навик, който замества стария. Няма да се отчайваш, замисли се колко време си издевателствала върху организма си, поме двойно толкова му трябва за да свикне с нов начин на живот. Казван ти го за да не бързаш и да искаш мигновенни резултати. Ще имаш залитания, аз примерно като студентка от стеса по изпитите отново започах да се тъпча и повръщам. Толкова ме облркчаваше, но започнаха болки в стомаха, зъбите, косата и кожата заленяха.
Пожелавам ти сила и воля, не се отказвай да опитваш и да вкараш нов начин на живот във всекиндевието си. Нищо не става бързо, бъди търпелила и постоянна.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1a048e5cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, миличка.
Не, не си сама определено! Преди 4години имах този проблем, това което ми помогна да изляза от омагьосания кръг беше волята! Разбира се и приятеля ми, който ме следеше какво правя в тоалетната! С тежки тренировки, преяждане и повръщане бях стигнала 48кг на визочина 172см, а бях 66кг - ужасно грозно!
Хубавото при теб е, че осъзнаваш проблема си, защото аз не бях така. Трябваше някой да ми отвори очите.

Моят съвет е: Приеми се такава, каквато си- аз съм сигурна, че си прекрасна!
Помисли за здравето си преди да правиш каквото и да било!
Дори и да се пребориш с това състояние, желанието да „пречистиш” себе си след хапването на нещо по-така най-вероятно ще те преследва - след 4 години все още е след мен, но не губя воля!
Бъди победител в тази игра! Успех! Вярвай в себе си и ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 627eaa16c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря ви за подкрепата. Искам да се похваля, защото това е голямо постижение за мен, макар и да изглежда малко. Когато публикувах историята си тук, реших да си изтегля еднонприложение, което да отброява дните без преяждане и без тъпчене и тренировки след това. Заедно с това изтеглих още едно, което е специално за булимички и анорексички, предстаелява дневник в който вписваш как се чувстваш при всяко хранене и какво те подтиква към ядене. Това ми помогна първите 8-9 дни, след което един ден се поддадох, но не ае предадох. Реших да продължа, знам че няма да е лесно. Сега си дадох по-голяма цел-доатигнах 20 дни и знаете ли, вече много рядко се появява желание за преяждане и тъпчене. Просто когато се появи си повтарям че не си заслужава да пропилея малкия успех, който постигнах. Продължавам да броя дните и знам, че сега съм една малка крачка по-близо до преборването на това и съм изклмчително щастлива. Доказах че мога да го направя и че имам достатъчно воля!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker