Да започна ли отново антидепресантите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Да започна ли отново антидепресантите?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2121 пъти
Здравейте!

Попаднах на доста такива теми, но аз искам да задам конкретен въпрос, обръщайки се към хора, които са били в моето положение.
Преди години започнах да пия антидепресанти, които ми помогнаха да изляза от много тежка ситуация. Впоследствие ги спрях като се поддържах със спортуване, здравословно хранене, хубава музика, филми, книги, поставяне на цели пред себе си и т. н. С времето всичко това се превърна в навик или навици, към които се придържам до сега повече или по-малко. Но депресивните ми периоди се върнаха и започнаха да се задълбочават, независимо какво правя. В момента съм в изходна позиция, там, където бях преди няколко години. Сякаш съм на дъното и не мога да отлепя от него, каквото и да правя.
Предполагам, че в моя случай проблемът се корени в хормоните - недостатъчно серотонин и допамин. Затова се чудя дали да започна приема на антидепресанти отново? Или да потърся някакъв друг метод? През последните години се поддържах зает почти през цялото време или си поставях някакви определени цели. В момента, в който нямах цели или не бях достатъчно зает, потъвах отново. И така имам чувството, че не живея, а просто преживявам ден след ден. Това не ми харесва. Искам да започна да изпитвам наслада от тоя живот. Мъж съм, на 20 години, а дори нямам никакво желание да комуникирам с никого, дори и с момичета. Сексуалното ми влечение сякаш се е изпарило, но за сметка на това се пристрастих към порното. Наистина се пристрастих. Просто порното ме зарежда за кратко време със серотонин(като алкохола и дрогата), но след това положението се влошава. Цял ден ми е изморено, отпаднало, и ми се спи, защото пък през нощта не ми спи и не заспивам. Постоянно ми е тревожно и напрегнато, имам и панически пристъпи, които ме правят агресивен, неадекватен и неконтактен.
Ходил съм на психолог, но той играеше ролята на приятел, на когото споделях неща, които не смеех да споделям на другиго. Смятам да се обърна към психиатър и да му обясня как се чувствам, да поискам съвет. Но реших да пусна тема и тук. Проблемът е, че аз гледам на това да започна пак антидепресанти като на крачка назад. Но просто не издържам повече да живея така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2de00fe935
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Само на психиатър не ходи, по разума ти си личи, че не си за такъв специалист. Бях в твоето положение, ходих и при психиатър, не стига, че самата депресия ме правеше на парцал, но лекарствата които ми изписа, съвсем ме скапаха, минаваха ми мисли да скоча от прозореца. Започна много да ме боли глава, тогава отидох при невролог. Разказах му всичко, което тялото и психиката ми изпитаха, той прецени, че трябва да спра всякакви други лекарства. Невролога ми изписа Деаксит, по една таблетка сутрин и обед, вечер не. Бавно започна да ми просветва, започна да идва спокойствието и настроението. Пих Деанксита 4 месеца и постепенно го спрях, в продължение на един месец. Това се случи преди 20 години, от тогава не съм имал проблеми. Не казвам да пиеш Деанксит, а да отидеш при невролог, защото психиатъра ще те направи на парцал. Те са свикнали да работят с откачалки и да ги укротяват, затова изписват силни лекарства. А и с това порно не се занимавай, то съвсем изтощава психиката ти. Повече стой навън, сред природата, повече на слънце, то повишава серотонина и настроението ще дойде. Не пишеш, преди колко време си пил антидепресанти и как си ги спрял. Аз не знаех, че трябва постепенно да се спират(даже и да се чувстваш вече добре), спирах ги веднага щом ми стане добре, но след няколко дни отново ме обхващаше депресията. Тогава лекарят ми каза, как да ги спра и всичко стана ОК. Млад си, няма страшно, повече спорт, по малко порно и всичко ще е наред! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2a5b0cd4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   До 1 - Преди 3-4 години ги пих в продължение на 9 месеца и се чувствах много добре. Иначе аз ги спрях постепенно - от цяло хапче минах на половин, а накрая на четвъртинка. Не знам, лично аз не се чувствах като парцал, докато го пиех лекарството.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3b28bf16d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Моя съвет е да си намериш добър психотерапевт. Това е най-добрия начин за излизане от това състояние и го казвам от личен опит. 1 година пих антидепресанти, 2 месеца след като ги спрях ужасът се завърна с пълна сила, но този път търпях месеци наред, защото бях решила, че вече няма да се тровя с тези гадости. Едни хапчета не мога да променят начина ти на мислене, те само замаскират симптомите. Сега посещавам терапевт и се чувствам много по-добре, а повярвай ми ако кажа, че съм преминала през Ада ще прозвучи слабо казано.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4fceedab84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Антидепресантите те превръщат в пълен РОБОТ. Познавам много такива! Убиват истинската ти емоционалност и ставаш един безчувствен робот! Човешко е да страдаш, да си щастлив, да изпитваш вълнение, страх и т.н. А тези хапчета ти убиват емоциите, състрадателността, човешкото. Не може човек да е щастлив БЕЗ причината за това, и не може да живееш по грешен начин, а да си щастлив само заради някакви хапчета. Това, което трябва е да се вгледаш в причината за нещастието и щастието си. Прави това, което мислиш, че ще те направи щастлив и спри да правиш това което те прави нещастен. А вместо антидепресанти, може да се храниш здравословно, здравословното хранене също е индивидуално, при всеки е различно, но като цяло яж повече храни богати на витамини и минерали. Храни се с вкусна и сочна храна, наслаждавай се. Храненето е изключително важен ритуал. Пий и много вода!
Не те познавам и само това мога да ти кажа като съвет, също така те съветвам да започнеш да ходиш по-често в природата! Да работиш усилено, да даваш всичко от себе си, да си най-добрия в това което правиш! Да общуваш по-често и да се запознаваш с нови хора!

Направи това, което ти казах и ми пиши, ако искаш да ти дам още насоки!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e1d245f23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Психотерапевт, режим, спорт, храна и отбягване на хората, които не ти действат добре. Пробвай и с хомеопатия, има невероятен ефект. Например сетадифа, който е абсолютно безреден, действа много добре, направо ти света пред очите. Не се тъпчи с медикаменти със зелена рецепта и тежка химия. Другото което вместо вода пий само чай, 50 % липа, 50 лайка, 1,5 - 2 литра на ден.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4cfa22cb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   До 6 - Разбирам за какво говориш, минавал съм през тия състояния, и в момента съм в подобно. Не излизам никъде и не ми се прави нищо. Проблема с терапевта е, че изисква пари, които не мига да сипозволя в момента. Това е Платен приятел.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0847aee5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Опитай с медитация... успокояваш се и ти просветва.
Спри порното, защото се пристрастяваш неусетно и ще стигнеш до еректилна дисфункция освен всичко друго.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c77429f67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Благодаря за съветите! Правя почти всичко от препоръчаното. Храня се с полезна(и вкусна) храна, пия вода и чайове, не употребявам вече алкохол, трева, цигари и наркотици. Спортувам три пъти в седмицата, по около час, час и половина, два - с тежести и със собствено тегло. Когато се стопли времето, излизам да тичам през ден. Пия различни добавки(напр. магнезий), както и някои хомеопатични лекове. Когато имам време, отивам на село, където се разхождам сред природата и се занимавам с работа. Но...продължавам да се чувствам зле. Просто постоянно съм напрегнат, разтревожен, изнервен. Когато излизам с хора, се чувствам под невероятен стрес. Колкото повече хора се събираме, включително и в семейството, толкова по-изолиран съм. Не съм се предал, опитвам всичко, но вече нищо не се получава. В един момент ми е много тъжно а в друг съм готов да скоча на бой. Това е, че нищо не ми доставя удоволствие(освен порното и гледането на мачове), и с никой не ми е приятно да говоря(затова и спрях да излизам). А и никой не иска да е около човек като мен, което е разбираемо... Университета съм го зарязал тотално. В последните две седмици съм излизам веднъж-два пъти, на интервю за работа(неуспешно, имах панически пристъп) и да правя кръгчета около блока. Мисълта да се срещам с хора(и то такива, каквито не харесвам, като повечето от групата ми), и да ме виждат в подобно състояние, ме ужасява. Напрягам се, като диво животно ставам, единствено алкохол или някаква лека дрога могат да ме отпуснат...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e95ddcbae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Пич. Сега ще прочетеш истината и единствения ти начин да се спасиш и самосъхраниш.,. Намери си някаква работа без значение каква и за колко . просто да не ти пречи да я работиш. Твоето лекарство се нарича.. Кешшш. Само хубава заплата би те излекувала. С времето и постояннство,отговорност към работата ще я имаш. Ще си купуваш хубави дрехи с тях ще имаш самочувствие,ще си купиш сносна кола и така ще си интересен на повече жени което води до повече секс с разни знаини и незнайни девойки. Ще може да се пробваш с разни хобита .лов,риболов дори и в случая маструбиране пред 55 инча сони бравия с 3 D очила ,качествен лубрикант и изкуствена вагина с дупе вибрираща за 200лв .., пробвай наркотиците отиди на парти,танцувай . Отиди на жива музика напиий се пей . виж живота отвъд границите на България. Всичко това се случва с кеш. Варианта да го имаш е казах ти с много работа.ще цениш кеша. Заеби с престъпност и късмет с детелинки билет.. Работи много да нямаш време за друго да може да. Нямаш време да харчиш и сили да мислиш глупости. Всичко друго психиатър тва са нови и нви хапчета излишни за мн пари.най мн да стигнеш до клиника и там да те направат цар на депресията . повярвай ми с всичко друго освен с това което прочети си крачка по близо до самоубийство. Повярвай ми аз така успях.ако ме послушаш ще успееш и в замяна някога ако се сетиш за поста ми и пречината да си далеч от депресия си длъжен да помогнеш на друг в ситуация в която си бил някога ти

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 13024eb452
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   №7, лесно е да се философства, когато проблема не е на твоята глава. Познавали сте познати, значи, не сте изпитвали проблема депресия. Това не е състояние, придобито само от нездравословен начин на живот, а комплекс от натоварващи нервната система ситуации. Изтощената нервна система не може да се насити с хормона Серотонин, а той е този който регулира нейното равновесие, той е хормона на щастието. Този хормон се произвежда в мозъка и не зависи толкова от храната, а по зависи от светлината, затова е препоръчано, депресираните да стоят повече на светло, а най вече на слънце. Но когато нервната система е много изтощена, не може да се размине без външен заряд. Такъв заряд се получава от антидепресантите, но трябва добре да се процедира с тях. Леките антидепресанти, като Деанксита, изобщо не те правят на парцал. С този антидепресан, аз излязох от голяма пропаст. Докато го ползвах работех като електротехник, и изобщо не ми се е отразил на работата, просто ме успокояваше, но си бях напълно адекватен и общуването ми с околните беше съвсем нормално. Интересно, как хора които не са се срещали с депресията дават съвети как страдащите да се спасят от нея. Все едно, ситият да дава съвети на гладният, че няма страшно, ще се оправи!? Хомеопатията не може да компенсира липсата на серотонин, само ще се загуби време. Най ефективно в случая е пребиваването на слънце и естествено, и здравословен живот!

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e13a74e49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Здравейте, това което е написал номер 13 супер много ми допада като идея! НО... Пич, представи си само че нямаш сили да се изкъпеш да станеш от леглото... освен това усещаш безброй физически симптоми, за каква работа да говорим тогава???
Аз ако можех да работя примерно нямаше да съм толкова зле колкото и Автора на поста
Не пих антидепресантите и стигнах до положение 24/ 7
в леглото...
Има много ВИДОВЕ ДЕПРЕСИЯ
И ако ще давате съвети не от първа ръка поне първо прочетете някоя книга по темата
Защото депресията не е шега работа
Особенно клиничната
При някой депресии се пият лекарства цял живот
Моя съвет към теб е да потърсиш лекар който да поеме лечението ти
Може да отнеме месеци докато се почувстваш добре
Бъди търпелив
Ако имаш по -конкретни въпроси към мен с радост бих отговорила.
На 18 г. започна моята депресия
Сега съм на 35 г.
Като първите 10 се мъчех с кви ли не алтернативи
Работа гаджета хомеопатия психотерапия
/Нито пари са ми липсва ли нито мъже /
И още 1000 неща... Уви
След започване на Антидепресанта получих даже пълна ремисия
Опитах да спра хапчетата понеже качих килограми Но болеста се върна и така отново ги почвам с търпение

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2a5b0cd4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

16.   Автора - Искам да заспя и да не се събуждам никога. От една седмица пия антидепресанта, но се чувствам още по-зле. Предният път, когато го пих, нямаше такива ефекти. Сега обаче болката и празнотата в мен са още по-големи. Има чувството, че съм напълно сам. По цял ден си стоя в нас, защото като изляза навън и се почва една тревожност. Една седмица не излизам дори да изхвърля боклука. А имам ангажименти в университета, шофьорски курсове, които размотавам от сума ти време... Чувствам се супер жалък тип, защото си пропилях тийнейджърските години в тревоги и глупости, а сега продължавам... Изобщо не ми се занимава с момичета, което е най-странното... Не ми се ходи никъде и не ми се говори с никого. Затворил съм се в стаята си не излизам от нея. Искам да умра, но не ми стиска да се самоубия. Случвало ми се е да вървя по улиците и да си мечтая как някой ме застрелва в главата... Фантазирал съм си как се разболявам от смъртоносна болест...


Млад съм, здрав съм, имам покрив на главата, храна на трапезата, семейство, уча в университет, сравнително интелигентен съм, симпатичен съм, спортувам, храня се разделно, чета книга, гледам филми, поддържам хигиена и т. н. Е, поне доскоро го правех... Но се чувствам празен и нещастен, и съм се занемарил...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker