Цистит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Цистит
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 12389 пъти
Здравейте, всички!

Момиче, на 15 години съм.
Бих искала жени, които вече са страдали от цистит, да ми дадът тяхното мнение и препоръки.

Та, имах леки болки в долната част на корема и леко парене при уриниране, но от невежество не обърнах особено внимание.

И ставам днес сутринта и едва се замъкнах до тоалетната.
При уриниране или по- точно към края на него усетих ужасна, остра болка от която ми се насълзиха очите, на тоалетната хартия после имаше доста кръв.

Казах на нашите и понеже най-близката приятелка на майка ми е практикуващ лекар звъннахме на нея.
Каза ми да си купя Уринал Акут и да пия много течности. И БИ ТРЯБВАЛО да ми мине до 3-4-5 дни.

Но ако не ми мине трябва да ходя на излесдвания на урината и при специалист, а не ми се ще изобщо! : (
Искам да си ми мине и да съм като нова, че с това чудо не се живее. Тичам към тоалетната през 30 минутки а всъщност са само 2-3 капки много болки и кръв..
Такъв дискомфорт и такава болка на никоя жена не пожелавам!

Та ще Ви помоля, знам, че не е точно това сайта, но да си направиме една темичка и всяка да сподели своя опит и преживявания с тая гадна болест!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 00e586216b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Аз съм пила ципрофлоксацин (който е доста силен и според мен би трябвало лекар да ти го изпише) не на сляпо да го купиш... Иначе можеш да си вземеш цистон и уронат има ефект, бих ти препоръчала и чай от мечо грозде да си купиш...
И се пази, обличай се защото от това идва :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 383e181579
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ЗА ЦИСТИТ АЗ ПИЯ ЦИПРОФЛОКСАЦИН ИЛИ НОЛИЦИН-8 ДЕНА. УСПЕХ.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 72bff725fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ох милото! Цистита е много коварен, да знаеш. На няколко пъти съм страдала от него и напълно те разбирам. Плакала съм със сълзи при уриниране, колкото и смешно да звучи, а прага ми на болка по принцип е много висок. Първият път се наложи курс на лечение с антибиотик и точно този уринал, който споменаваш. В по късен етап, при следващите му появявания, установих една зависимост и си мислех, че е само в моята глава. Цистита ми се появяваше след по груб секс. Веднага се консултрах с лекар и той ми обясни, че просто при жените уретрата е доста по-къса, по-широчка и е налице чисто анатомично предразположение за по-чести инфекции на пикочния мехур, които тръгват от външните полови органи.
В предвид възрастта ти, надявам се все още не правиш секс. Мисли разумно и най-доброто решение е да дадеш химичен анализ на урина, за изследване на микроорганизми. Мъничка си още и вземи мерки докато е време, защото един ден можеш да се окажеш с хроничен цистит. Той е много по упорит и отърване от него няма. Стискам палци да се излекува напълно проблема ти, а да не почне да се появява периодично! И колкото и да е болезнено, пий повечко течности, за да уринираш повече и стискай зъбки!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 69e22be4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Преди 2-3 години имах същия проблем като теб. Ходих на изследвания и ми предписаха Ципрофлоксацин. Много ми помогна това лекарство. След като се оправих, спрях хапчетата и ми бяха останали 2-3 в блистера. Наскоро имах болки в бъбреците и леко парене при уриниране (нямаше нищо общо с ужасяващата болка, която ми се случи преди време) и се сетих, че имам останал Ципрофлоксацин. Извадих го от шкафа и изпих 2-3 хапчета (разбира се не на веднъж, а както ми беше предписано от лекаря преди години).
Всички, които писаха са прави, че това лекарство е силно, но аз лично когато имам по-силни болки в бъбреците и парене при уриниране, пия Ципрофлоксацин без да се консултирам с лекаря си. Е, разбира се това се е случвало не повече от два пъти в рамките на 3 години горе долу. Ако ми се случваше често, да не дава Господ, щях да отида на лекар.
За това според мен ако можеш, купи си от някоя аптека Ципрофлоксацин (ако ти го дадат без рецепта). Не мисля, че ще ти навреди, защото в листовката му пише, че е предназначен за бъбречни и пикочни инфекции и т. н., а ти си точно с този проблем.
Желая ти скорошно оздравяване! Силвия, 21г.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: eb9f32f7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Когато бях на 15 получих също цистит. Бих казала, че това е доста сериозна болест, която иска задължително лекарска намеса. Няма страшно, не се бой от лекарите, сигурно ще те накарат да дадеш урина, но поне ще ти изпишат точни лекарства. На твое място не бих взимала нищо, без да се е намесил професиоталист тъй като мисля е възможно да получиш непоносимост към някои от лекарствата. Лично аз се оправих за два дни, не помня точно какво ми бяха предписали, но пиех около 2-3 л. вода на ден.
Болеста наистина се получава от разголени кръстове и дънки с ниска талия. Съветвам те обличай се по-добре и спокойно ще мине, може даже да не ти си повтори повече ако слушаш съветите на докторите. Бързо оздравяване.

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6667b90271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ужасно е, да. Знам от опит. Не подценявай цистита, защото неизлекуван както трябва, може да доведе до хронифициране, а и до усложнения. Иди на лекар, не разчитай на съвети оттук-оттам, става въпрос за твоето здраве. Лесно можеш да получиш облекчение и да решиш, че си излекувана, а не е редно...
Споделям 15-годишен опит с цистит. Не те плаша, бъди отговорна. :)
Мечото грозде е билка, която се продава в аптеката и можеш да я пиеш, следвайки указанията за варене и прием. Помага, но не замества лекаря. Повечко течности, минимум 2 л на ден, изрядна хигиена и топли дрехи.
М.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: aac21b2ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   ЦИСТОН му е майката... Точно за 1 ден с многооооо пиене на минерална вода се оправих. Преди да разбера за него. Когато ми се "появяваше" цистита, пих много вода защото при всяко ходене ми олекваше и някак ми минаваше :)))
*Пух*

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: bd13918d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами нее трябвало да чакаш толкова много да се обостри пък и още си малка а това мечо грозде е отвратително на вкус как го пиете

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a93b737123
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ципрофлоксацин От първата таблетка минава :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 89b277506e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В момента и аз съм в същото положение незнам дали първо да се опитам сама да се излекувам или да ходя направо на лекар

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 75b1fec2a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Дъщеря ми е на 18 и често има същия проблем и искам да ви кажа, че с цистита шега не бива! На нас лекаря ни препоръча Уринал Акут, помогна й бързо и имаше облекчение. За съжаление след време пак имаше проблем с цистита, но поне знаехме как да реагираме. Искам само да кажа на всички млади момичета – пазете се, за да не стигате до лекари, проблеми, лечение и т. н

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ebcdb38743
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох аз от тази ранна сутрин отново съм със цистит. При мен мисля, че вече е хроничен (през 2-3 месеца съм със цистит от година и половина, а съм на 20 години). Сега пия цифран, понеже само него имах, защото последния път него ми го изписаха, за да не използвам само едно всеки път. Иначе силно препоръчвам Ципрофлоксацин. Наистина действа от първото хапче. Пие се 8 до 10 дни, като след това е добре да си вземеш нещо на билкова основа за пикочни пътища (с червена боровинка). И така единия път пих 10 дни Ципрофлоксацин и 30 дни по една таблетка дневно УроФорте, като след това нямах оплакваня няколко месеца. Иначе ми правиха изследване на урината и ми казаха, че всичко е ок. Е явно не е било, нито пък е сега, но какво да се прави. Сега чета за билки, които помагат при цистит и ако нещо ми помогне ще пиша тук. До скоро!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8bf0068ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Здравей!
Аз съм само на 12, но преди три месеца имах цистит. Много кръв, ммного болки, но се оправих. Пих седем дни сутрин и вечер преди ханене (около 10 мин. ) пих "Ципрофлоксацин". Докато бях с цистит имах много свободно време, не бях на училище и стоях в леглото с телефона или лаптопа. Та прочетох, че цистита е причинен от неправилна интимна хигиена т. е. да не си се измивала, или пък си се подмивала със сапун, при ходене по голяма нужда си се избърсвала като си минавала през срамните устни, а в ануса има много вредни бактерии. Може да си причинила цистита при маструбация (ако не си си измила ръцете преди да маструбираш или си пъхала нещо) също така при петинг. Трябва да пиеш ВОДА организма я изхвърля по-бързо от другите течности. Водата ще изкара тези бактерии (може и да са песачинки, ако си ходила на море напр. ) и така ще се оправиш по-бързо. Успех!!!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 475b950b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   До номер 13, от номер 12. На мен ми беше от басейн. Мръсна вода, бактерии и така си го лепнах. Вече ми е хроничен и дори, че имам отлична хигиена се връща отново. Това се получава при неправилни лечение първия път. Искам само да споделя, че четох в мрежата една рецепта, която ми помогна за болката. Една супена лъжица лимонов сок се поставят в 180 ml. кипяща вода. След това поставете на хладно. Вземайте по 60 ml. от течността на всеки два часа- от 8 ч. до 12 ч. Това облекчава паренето и спира кървенето при цистит. Надявам се и при останалите да помага.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e269d7abb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Антибиотик аз приемах няколко пъти. Последният път лекарят ми предписа Уралгин СР. Доволна съм, сега го пия и при най-малкия дискофорт и съмнение за наченки на цистит. Правете си чай от мечо грозде(намира се в билковите аптеки) и се обличайте топло през зимата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker