Брат ми е шизофреник. Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Брат ми е шизофреник. Помощ!
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2795 пъти
Здравейте!
Аз съм на 16 г. и имам огромен проблем. Брат ми има шизофрения. Той е на 21 г. и може би от 2012 г. започна да я развива.
Мисля, че този проблем се корени от баща ми който е алкохолик и според мен и той има тази болест просто го прикрива с алкохола. Пет години преди аз да се родя майка ми и брат ми са живели при него, а той е пускал пиратки в леглото му, стресирал го е постоянно.
Също може би и аз имам вина, защото майка ни обръщаше внимание на мен, водеше ме навсякъде, а той оставаше сам вкъщи. Водеше го единствено по болници, защото има и 75% увредено зрение и още от куп неща е страдал.
За сметка на това аз съм здрава като камък, никога нищо не ми е имало. Дори и ръка не съм си чупила - съдба. :(

Нека премина към съществената част.
В днешен план живея в постоянен стрес и уплах. Майка ми работи в Испания и ние живеем с баба ни.
Брат ми си пие редовно хапчетата, но пие и много кафета, което е много лошо. Постоянно е на фази - от добър и можещ всичко се превръща в чудовище. Крещи и обижда!
Може би знаете колко е типично за шизофрениците постоянно да говорят за руската мафия или за извънземни, че са искали да го отвлекат или пък, че някой от семейството ни сме пратеници да го убием и всякакви такива неща.
Притеснявам се за мама и за баба, защото ни е нападал и ме е страх да не стане някое убийство. Страх ме е да се прибера вкъщи като знам какво може да е станало.
По цяла нощ не спи, удря се и говори с неговите внушения, а аз също не спя като го слушам и сърцето ми бие учестено.
Отслабнах много и мисля, че от този стрес ще получа рак. Не ме е страх да умра, дали ще е от рак или брат ми ще ме убие - няма значение, по - скоро ме е страх да не направи нещо на
най - близките ми хора.
Обичам го много, но не може да се живее с такъв човек. Знаете ли преди няколко дни в съседния град някакъв шизофреник наръгал съседа си с нож и бил наредил осем ножа съответно за осем човека точно като по криминалните филми.


Дайте ми някакви съвети, каквито Вие прецените. Имам нужда от помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: db03477982
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно хапчетата не му действат в достатъчна степен. Вървете с баба ти и говорете с личния му лекар, обяснете какво е положението и го помолете да го извика на преглед уж и да му даде направление за психиатър. После намерете начин да се срещнете и с психиатъра предварително и да опишете ситуацията, за да предпише адекватни лекарства. Би трябвало да е под наблюдение и да го лекуват. За кафето му внушете, че е отровно за него. В колибка.ком има едно старо филмче за Аюрведа. Виж и него. Също така потърсете и опитен хомеопат.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 726a2a925d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката: Забравих също да кажа, че се беше обаждал на полицията и беше казал, че има заспала клетка срещу президента Плевнелиев.
Цяла София беше на крака, идваха власти на реда да го търсят, обикаляха къщата, но се потвърди, че е болен.

Благодаря за съвета. А до хапчетата - те бяха сменяни многократно, при психолози ходи също, но той не ги слуша и си внушава, че искат да му навредят и много трудно да го накараш да отиде.

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 63c014889f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Моя баща е шизофреник. Преди 7 години се отключи болестта му. Беше ад! Агресивен и неадекватен. Един ден излезе за работа и 3 дена не се прибра. Обявиха го за издирване, намериха го в една гора. Премръзнал и гладен, говорил за камерата на лордовете как искали да го отвлекат и т.н....
Вкараха го в лудницата, упоиха го, защото беше неконтролеруем и 42 дни беше там. Сега си пие лекарствата редовно, спокоен е и си е същия както преди. Ходи на работа, шофира. Всичко е 6.
Заведете брат ти на психиатър, ако се налага дори да го приемат за лечение. Много е опасно това състояние. Той не е наясно, че може да ви нарани. Заведете го докато не е станало късно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: 6e1f96c4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слаби са му лекарствата. Чувала съм, че електрошоковата терапия помага при такива крайни случаи.

 
  ...
преди: 7 години, 22 дни
hash: a1f6c6f540
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Шансът лекарствата да му помогнат е минимален (казвам го опит с такъв роднина). Това е очевидно, предвид, че и в момента взема лекарства, както казваш. Не си губи времето и парите с психиатри, те са шарлатани. Ще изписват все по-силни и по-скъпи лекарства, а той ще става все по-зле, ще искат все по-често да го "лекуват" в психиатрия и след всяко лечение все по-малко ще прилича на човек и ще създава все повече проблеми, докато не те убедят, че трябва да постъпи в дом за психично болни до живот.

Това, което те съветвам да направиш е да му измислиш някакъв отдушник на параноите или каквото са там, да има на кого да разправя налудничавите си страхове, докато му мине епизода. Другото е да му измислиш някаква балансирана изолация от света, така че да не е опасен за околните и за себе си, впоследствие. Нещо подобно на наркокомуните. Измисли му някаква занимание, примерно на село, в някоя ферма, да не може на практика да излиза от нея без придружител, да не може да вилнее извън нея и т. н. Вече, в рамките на тази среда, може бавно и внимателно да се пробва някакво лечение, може по случайност пък да се оправи, както някой горе е дал пример с баща си. Но не разчитай на това, такива случаи са единични, докато останалите резултати от психиатрично лечение не са приятна гледка.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 794a660c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз имам подобен проблем, само че при мен е дори по - лошо. Освен че брат ми има шизофрения , той е и епилептик. Което значи че той във всеки един момент може да получи припадък и да си глътне езика и за почине, това се случва на доста от епилептиците. Съответно аз съм в постоянен стрес, освен че ме е страй да стоя с него, Защото е много променлив, както е добър и мил изведнъж откача и се променя и почва да крещи да се хвърля на бой.. преди 2 месеца се нахвърли ма баща ми и лежа 1 месец в психиатрията.. другото нещо е че той както е добре и изведнъж получава епилептични припадъци. Просто не знач вече какво да правя . Аз също съм в постоянен стрес , не знам как може да се измъкне от тази дупка . Моля помогнете ако имате някакви съвети.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6ad95fe944
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей, аз също имам брат, който е шизофреник вече 7 години с диагнозата. Беше на 20 като му я поставиха,но аз мисля,че от 18 год взе да се развива болестта. Ад е,на моменти е супер, на моменти ми се къса сърцето като го виждам как изглежда и как се измъчва с халюцинации, отслабва, ходи като луд накъдето му видат очите, ек така без причина..... Психиатърът му е една голяма овца, която не я интересува дали ще се оправи, дават му инжекция на 3 месеца, която вече не действа...... незнам в нашия случай кое ще го подобри. Баща ми е алкохолик откакто се помним. Сега той се грижи за него, аз съм в чужбина от 5 години..... Хора,моля ви, споделяйте какво помага на вашите близки.....

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e50e672893
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Говорите за активната и пасивните фази на шизофренията. При борбата с тази болест за съжаление от 10 години един от родителите ми страда от нея и е мъка, но виждам моменти на подобрения последните 2 години и половина. Не всички психиатри са шарлатани, но голяма част може би просто не си харесват професията. Не всички лекарства действат еднакво на всички. В момента чета за нов метод, който помага, когато не е в активна фаза. Нарича се rTMS в България се прилага от скоро, но от информацията до тук нямам много относно шизофренията. Друго, което може би е добре да се опита при него. Хапчетата създават отвратително чувство на обреченост. Съветвам ви да се обърнете към лекуващия психиатър или някой добър и да го разпитате за терапията с ( КСЕПЛИОН (инжекция на 1 месец) и последваща ТРИВИКТА на 3 месеца (скъпи са доста, но има вариант и да минат по каса, много трудно). При майка ми имаше доста добра ремисия близо 2 години без да влиза, което е много добро постижение. Опасните периоди са Април-Май, и Септември-Октомври основно. Силни магнитни бури също влиаят, не само на психично болните, доста нови изследвания има за тях спрямо шизофрениите и би полярните разтройства. Най важното е да се приеме човекът, че това е състояние, а не присъда ( само с подкрепа). В България официално диагностицираните с тази коварна болест са близо 40 000 ( та това е един малък град, работна сила, която се инвалидизира заради отношението относно на хората към болестта. Трябва да се научите да разпознавате ранните симптоми, Накъсване на съня е първото. При първия симптом трябва да се търси помощ ( регулярни прегледи на 3 месеца работа с психолог) и да се влиза задължително (поне на дневен стационар ако се влоши и малко). Състоянията които описвате са вече, като се "изпуснат" 2-3 седмици след първите симптоми. Съжалявам за не особено позитивния коментар, но още няма панацея за тази болест. Брат Ви е с млад организъм има шанс с правилна медикаментозна терапия и добър психотерапевт да разреди епизодите до минимум.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker