Тазобедрена става - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тазобедрена става
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 7460 пъти
Здравейте, майка ми е с операция на тазобедрената става, има изкуствена. Има осигуровки които аз плащам тъй като тя е в пенсионна възраст но няма достатъчен стаж. Интересува ме, има ли вероятност да кандидатства за някаква пенсия чрез телк? По принцип единствения вариант за пенсия за нея е социалната когато навърши 70 години, но общият доход на член от семейтвото не позволява да вземе такава, затова ме интересува как стоят нещата с телк, има също и заболяване на щитовидната жлеза, гуша ако това има значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 51420d7f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   По принцип да се вземе ТЕЛК не е толкова лесно. Операциите на тазобедрената става обикновено минават много гладко и човек не е инвалидизиран след тях, напротив. От „гуша“ страда всяка втора жена. Не знам, можеш да се пробваш, но ТЕЛК и без това ще бъдат преразглеждани, защото това беше точка 3. от предизборната кампания на ГЕРБ 1. Магистрала Хемус 2. Образование и заплатите на учителите 3. ТЕЛК и социални злоупотреби ще се разгледат, ТЕЛК ще бъде регламентиран на ново, така че трайните инвалиди да не ходят всяка година, а много хора ще трябва и пари да връщат - подкупилите, има цели села на ТЕЛК
Много те съжалявам. Моите родители не са ми помагали, но и винаги са работили и се пенсионираха без проблеми, вместо да ме поставят в неудобна ситуация като при теб - ти хем сигурно свое семейство издържаш, деца, а и родители. Жалка работа и после младите сме били глезени и тем подобни, но в случая мисля, че нямаш избор. Най-вероятно и протезата ти си платила, и рехабилитацията... ужас

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 052432ddd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Свое семейство нямам, като гледам не знам и как ще имам, но никак не върви нито да ги изоставя старите, нито аз да си пропилея живота... не знам.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a9289cd378
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Има. Взимаш всички УП-та и трудовата й книжка, отиваш до джипито, вади ти едно протоколче срещу 20 лева, водиш я на ортопед, за да направи снимка, след това отиваш на ул. "Иларион Макариополски" с един пощенски плик и 2 марки, подаваш документите, чакаш да ти дойде писмо за насрочена дата, отиваш на посоченото в писмото място с документите, минаваш, след 3-5 дни отиваш за решението (за тазобедрена става дават 60%). С решението отиваш в НОИ, редиш се на една голяма опашка за първа пенсия, подаваш документите, чакаш 2-3 месеца за решението, излиза решението и жената започва да взима пенсия за срок от 3 години. След това - същата работа. Айде със здраве!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 052432ddd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Номер 3 благодаря много за разяснението но нейния стаж е много малък, около 10 години, след което е работела в сивия сектор както се казва, не от желание а от така стекли се обстоятелства. С такъв стаж може само социална пенсия да вземе, но бащата като взема пенсия общия им доход става повече от нужното. Мисълта ми е след като е с толкова малко стаж дали пак може да мине ТЕЛК или трябва и стажа да е нормален що годе.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 51420d7f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   н 4, инвалидността по ТЕЛК не зависи от това дали човек е имал стаж или не. И деца взимат ТЕЛК, а те нямат стаж, но се взима трудно и бюрократично. Пробвай се, защото няма какво да губите. Ако не стане, поне сте опитали, но и условията по ТЕЛК ще се променят. Има хора със стент - малка протеза, която разширява главен кръвоносен съд, което е на практика нищо, и имат ТЕЛК. След ендоскопска операция за стент се възстановява човек за 1 седмица, а отпъската по болест е 6 месеца и има хора работят в тези 6 месеца допълнително. Свекървата на моя близка има сърдечна болест, която е на нервна почва - с две думи си МИСЛИ, че има сърдечна болест, сърцебиене и глупости - ходи на лекари докато на лекарите не им писна и за да се оттърват от нея ѝ дадоха всички документи за ТЕЛК и взима пенсия, стаж има и тя колкото майка ти и е в средата на 50 - те години.
Най-куриозният случай на човек с ТЕЛК е едно глухо момче от моето село, което чува като си сложи слуховите апаратчета. Слуховите апаратчета са платени от НЗОК, но когато ходи на комисия за ТЕЛК просто не си ги слага. Човекът си чува, работи си на черно и си взима ТЕЛК.

Моят девер има 2 изкуствени тазобедрени стави и работи, възстанови се много бързо. Зависи тук дали операцията е минала успешно, защото по принцип такава операция не значи инвалидност, а по-добър начин на живот - след нея и ски може да кара човек, което моят девер си е наумил другата зима, след първата операция ходи на четирите рилски езера.
Самият вид заболяване нищо не значи, а до каква инфалидност се е докарал човек, което ще прецени лекарската комисия., но ако махнат ТЕЛК (което са се заканили), то какви ще са процедурите за напред не знам. Баба ми има диабет 1, 2 пъти е реанимирана и така нататък и няма телк. Познавам хора с рак, сърдечна болест и пак нямат телк.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 052432ddd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Уж се успокоих след операцията вчера, днес не знам да не е някакво следствие от упоиката нищо не разбирам какво ми говори майка ми. Разбирам де но не всички неща, а не е била с пълна упойка не знам нормално ли е това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker