Задушаване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Задушаване
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1440 пъти
Здравейте,
Преди по-малко от 2 седмици бях болен и имах непоносима влажна кашлица. След като се излекувах кашлицата продължи на под нова форма. Тя е като задавяне, нито суха, нито влажна.
Когато започна да кашлям продължава много време и е ужасно неприятно.
Не обръщах внимание до днес. Преди броени минути се промени. Този път продължи над 8 секунди. За секунда реших, че ще повърна, но за миг всичко свърши. После не можех да дишам. Една миниатюрна струя въздух влизаше в гърлото ми и нищо повече.
Много ме е страх да не ми се случи нещо, защото няма никой у нас. Искам какво да знам какво да правя в случей, че се случи пак преди да отида на лекар.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: e4299a4056
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен имаш или пневномия, или най-малкото бронхит. Няма да се задушиш, спокойно, но тялото ти се бори. Трябва да лежиш у дома на спокойствие. Утре е понеделник и задължително трябва да отидеш на личния си лекар да те преслуша и да направят рентгенова снимка.
Вземи си още сега от аптеката БЕЗ РЕЦЕПТА Е прахчета за отхрачване, немски ACC.
Ако пушиш - спри веднага!
Aз за съжаление имам опит с пневмонията и с бронхита. Ако е бронхит, външния слой клетки - бронхи - на белия дроб се бори с вирус/бактерии и е раздразнен, затова и кашляш. Изхвърля се понякога и малко секрет. Ако имаш бронхит, ще се оправи от само себе си, но трае към 10 дни. Обикновено е вирусно заболяване и няма да ти изпишат антибиотици.
Ако имаш пневмония, дробът вече е пълен със секрет и затова и се диша трудно. Бронхите са се провалили в опита си да се преборят с вируса, имунната ти система е отказала. Лекарят чува хрипове със слушалката. Може да е пълна едната половина на дроба, може и двете. В 90% от случаите пак е вирусно заболяването. Лекарите пак ще вземат секрет или просто знаят какво върлува в момента. Могат дори да те сложат под карантина за 3 дни в болницата, но най-вероятно пак ще си те пратят у дома - ще се лекуваш с тези прахчета ACC и витамини. Много не може да се направи. Ако имаш лоша кръвна картина, температура, ще те хоспитализират. Не искай антибиотици, защото няма да ти помогнат при вирусно заболяване
При бактериална пневмония има и антибиотик, но тя е рядка. Аз съм лежала в диспансер заради пневмония 2 седмици само на прахчета ACC, витамини, силна храна, спокойствие и наблюдение.
Не се хоспитализира вече за пневмония, но аз бях на 16 г. и
мисля, че съм била обезводнена, защото и система ми сложиха. Никакви антибиотици, само прахчета за отхрачване. Бях и с поднормено тегло и като цяло в лошо състояние, но по принцип и бронхит, и пневмония днес се лекуват у дома. Ако те хоспитализират си знай, че положението ти е тежко - имаш двустранна пневмония, лоша кръвна картина. В краен случай дори могат да ти изсмучат секрета, за да не се задушиш,но малко могат да направят като медикаменти при вирусна пневмония, а само да те наблюдават, хранят, пускат системи с течности и да чакат какво ще стане. Лекарите не са богове и ще се учудиш, че няма на практика никакви медикаменти за вирусни заболявания.

Силна храна значи - МЕСО, МЕСО, МЕСО, яйца, млечни продукти. Всеки ден месо. Дробчетата са най-богатата на хранителни вещества храна, много зеленчуци, лимони. Не яж сладко, хляб, за да не си натоварваш организма с това, също и фрешове, а ако ти се ядат плодове - цели, но месо. В това се състоеше диетета ми в диспансера- гледаха 3 пъти на ден да има месо, защото не искам да те плаша, но при вирусна пневмония нищо почти не могат да направят лекарите, освен да се стремят да повишат имунитета ти и да те следят да не се обезводниш и задушиш. Местната диета се ползва още от стотици години при белодробни заболявания, турбеколоза в частност, но за да имаш пневмония, това е слаб имунитет. Противно на днешната пропаганда, имунитет не се вдига с изкуствени витамини, с вафли и с плодови фрешове и „натурални“ сокове, а с месо, риба, яйца, млечни продукти - животинска храна, в която вече хранителните вещества са по-достъпни и лесни за обработка от тялото. Хлябът, картофите, оризът нямат хранителни вещества - затова и в един белодробен диспансер 2/3 от чинията ти е заета с месо, има зеленчуци и малко картофи, за десерт 1 плод, но това е храната, която се е доказала при белодробни заболявания. Тя е по-важна дори от медикаментите. Накарай близките ти да ти сготвят пилешки дробчета днес или супа от пиле като при супата да е истинска - да ври с кожата, така се получава богат на цинк бульон, който можеш да пиеш с лимон и сол. Не забравяй сол да консумираш и лимони, за да не се обезводниш, особено ако имаш температура.
Пази се и си пази здравето!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: cb0e8ca763
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз го имах това по време на тежък грип, който прерастна в бронхит. Пих антибиотик и много Проспан -сироп.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: ece5522a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, поздравления за коментара. Не съм автора, но от месец имам подобен проблем. Започна с болка в гърдите, задух и рядка кашлица с зелении и жълти храчки. Без температура. На десетия ден се пооправих, но реших да отида на лекар. Правиха ми кръвни проби и рентген- всичко ок решиха че съм имал бронхит и е минал. Проблема е, че след 3-4 дена пак започна кашлицата, задуха и болките и така вече месец пооправям се за 2-3 дена и после пак започва. Мислиш ли, че е възможно още да се чистя от храчките или месец е доста време и има нещо друго. Изчетох какви ли не глупости в интернет, но твоя коментар ми беше най-полезен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: e4299a4056
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 1 до 3, трябва задължително да отидеш отново на лекар и да искаш и рентгенова снимка, на която окончателно ще се види как са дробовете ти.
Купи си от аптеката БЕЗ РЕЦЕПТА Е немските прахчета за отхрачване ACC. Прочети внимателно листовката, не се взимат вечер, защото няма да можеш да спиш. Аз идвам от много бедно семейство, храната беше лоша и цялото ми детство е минало с пневмонии. Това е и слабото място на нашия род и знам, че ако не умра при инцидент, ще е от белодробно заболяване. Затова и никога не съм пушила. Това е най-вредното за дробовете.
Последно лежах на 16 г. възраст в туб диспансер с двустранна пневмония, буквално 90% от дроба ми не работеха и ако ти кажа с какво ме лекуваха, няма да повярваш.
Както ти писах - със силна храна на първо място, 1 път дневно мултивитамини, но най-вече с прахчетата ACC. Tе втечняват секрета и става като вода направо, изхвърляш много лесно. Моето беше вирално, така както е в 90% от случаите и антибиотиците не помагат, само ще ти навредят. Лекарите добре познават дори по цвета на секрета каква е причината. Твоето може и вече бактериално да е станало. Обикновено вирус (грипен) при слаб имунитет е причинителят, има вируси, които отиват веднага в бронхите, а след това като съвсем отслабне организма става вече и бактериално, защото и бактериите те налягат като нямаш имунитет. Затова се дава антибиотик при по-продължително боледуване.
Мен ме излекуваха спокойствието, храната в диспансера. Единствено подтискащо беше, че всеки втори-трети ден някой от пациентите на долния етаж с турбеколозите го изнасяха с катафалка.
След 16 г. възраст съм нямала никога пневмонии. Сега съм на 32 г. Още на 18 г. се изнесох и от тогава си осигурявам най-добрата и силна храна, която може да се купи с пари.
Интересното е, че най-богатата на хранителни вещества храна на планетата са вътрешностите - черния дроб. Направи си дробчета по селски като не забравяй да замръзиш в камерата дробчетата за 1 нощ, защото така убиваш специфични паразити. Като цяло животинската храна - яйца, мазно месо (пиле с кожата, марморирано свинско и телешко), риба са много важни за консумиране, особено жълтъка на яйцата. 3-4 яйца на ден спокойно яж, митът с холестерола е развенчан, а за да се предозираш с витамин А в яйцата трябва да ядеш 16 яйца на ден продължително или 3 пъти на ден пилешки дроб пак продължително.
Вътрешности както казах каквито намериш, включително яж шкембе чорба, защото е богата на колаген - за кожа, кости, всички тъкани в тялото много необходим.
Зеленчуци на корем без картофите, осван ако нямаш поднормено тегло. Яж сезонни зеленчуци, зелени салати, зеле от всякакъв вид, чушки, домати, краставици, патладжан, лук и чесън
Плодове също гледай сезона, от региона да са, не яж банани и грозде или ограничи
Не яж ориз и хляб, защото са номер 1 причинители на т. н. „пропускливи черва“, което е причина за дефицити на микро хранителни вещества. В и около червата се намират органите, които са най-важни за имунната система - не ги натоварвай особено с всичко, свързано с жито. Не само глутенът, но и други проитеини в него, които не са добре изучени, са причината за пропускливите черва. Проблемът е не само в модерните сортове жито, но и в начина на мелене на брашното и преработката. Дори да намериш стари сортове жито, те ще са мелени със съвременна мелница и на практика още повече дразнят. Буквално нямат хранителни вещества така или иначе. Ако имаш хронично разстройство - ще се оправиш за 3 дни. Ако имаш запек си вземи про и пребиотици от аптеката и яж зеленчуци много на макс.

Като цяло растителната храна е бедна на микро хранителни вещества, защото те са във форма на предвитамин. Примерно е известно, че морковът има витамин А, да ама не - той съдържа само каротин, който е предвитамин. Тялото си прави от него само витамин А, но на практика е невъзможно с моркови да си задоволиш нуждите. Яж дроб, жълтъци на яйца ако виждаш зле на тъмно.
Хранителни добавки, които препоръчвам (аз ги намирам при Марешки) са - ЕСТЕСТВЕНИ източници на минерали от морски водорасли, марката е WALMART и цената е от 4, 5 до 7, 5 лв на опаковка за 1 месец
1. Калтамицин - това е препарат с естествен калции и синтетичен магнезии. Взима се вечер
2. Магнезии - Marine от морски водорасли, скъп е и можеш да останеш само с 1вия препарат, пак вечер се взима
3. Пак на марката WalMart естествен Йод 150 микрограма
4. Витамин Д3 10 микрограма и витамин К2 50 микрограма (взимат се заедно) - усвояват калция, изчистват артериите и органите от излично калциране. Безвредни, дават се на малки бебета в тази комбинация. Лятото задължително на море.
5. Витамини В група, каквото ти препоръчат. Синтетични са, но вършат работа

НЕ КУПУВАЙ - изкуствен калции под формата на калциев карбонат, какъвто има в препаратите Мултивитамин. Това е буквално хума и води до камъни в бъбреците. Приемай калция под формата на сирене и кашкавал, кисело мляко.
Не ползвай и препарати с Витамин С, аскорбинова киселина - тя не може да се усвои от тялото и пак води до проблеми. Яж много лимони и зеленчуци.
От горните хранителни добавки са най-важни Йодът и Магнезият, витамин Д3 ако не излизаш навън и не ходиш на море

НЕ ПОЛЗВАЙ СЛЕДНИТЕ МАЗНИНИ - рапичено олио, олио и маргарин, като цяло хидрогенизирани растителни мазнини. Те са карценогенни при нагряване (причиняват рак) и натоварват съответно имунната система.
За готвене подходящи и стабилни мазнини са - Масло (витамин Е бомба), маз - идентична мазнина като тази в майчиното мляко.
За салати- зехтин
Ако можеш да намериш за готвене също добро е кокосовото масло - то е естествено твърдо на стайна температура.
Увеличи мазнините като цяло в диетата си за сметка на простите въглехидрати (захар, нишесте под формата на картофи ориз, всичко с житни култури, включително пълнозърнести продукти). Без мазнини не можеш да усвояваш минералите и витамините в храната. Ако трябва да напълнееш, прибави картофи в менюто си.
Много спане и почивка
Защо го казвам това - защото срещу вируси няма реално медикаменти, а само нашата имунна система може да се справи с тях. Всяка клетка от тялото ни в крайна сметка е съставена от това, което поглъщаме под формата на храна. Ако ядем некачествена храна, имунната система страда и затова турбеколозата и белодробните заболявания експлодират при нисък стандарт на живот.
Важна е и качествената почивка, защото при стрес се отделя голямо количество кортизол, който разгражда мускули и тъкани. Задължително се раздели със стресиращи хора и задължително море лятото. Нашето Черноморие има не знам защо лош имидж, но климатът е много подходящ, водата е вече чиста, храната е отлична. Дори на палатка на плажа да си, отиди на море задължително и всеки ден се печи на слънцето поне 20-30 мин. без слънчева защита с крем, за да си синтезираш витамин Д, дишай въздуха, богат на йод и се храни с храна от морето - риба и така нататък. Като цяло консумирай морска риба заради йодта.Над 70% от населението имат недостиг на йод и витамин Д3
Не се ограничавай със солта, но ползвай морска, хималайска и т.н. сол, които са ботати на йод и магнезий, освен натрий.
Опитай съветите ми, няма какво да губиш. Яж истинска, жива храна от селата и познати малки стопанства. Яж силна и качествена храна.
Задължително искай консултация със специалист и рентгенова снимка! Може би си за антибиотик - ако ти изпишат, пий го, но ако не ти изпишат - не настоявай.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: ece5522a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 1, 4, благодаря. Номер 3 съм. Странното при мен е, че не се влушавам, вече месец от началото до сега едни и същи симптоми, болката в гърдите е точно на определено място(в средата горе) и се появява само като издишам рязко и изкарам всичкия въздух накрая. Просто мина 1 месец и ми е странно щото чета че до 3 седмици трябва да мине. Единствено храчките намаляха, сега само сутрин. На лекар ще ида ако започна да се влошавам, защото не искам пак да ме облъчват за нищо и да ми кажат че нищо ми няма. Според мен е останал секрет, който не мога да изкарам още. Задуха се появява след като се изкашлям за малко и после минава. Иначе коментара ти за имунитета е супер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker