Преяждане, преяждане и отново преяждане! :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Преяждане, преяждане и отново преяждане! :(
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1985 пъти
Здравейте.

От както се помня винаги съм била пълна, в детската градина бях най-дебелото момиченце от всички, в училище също - абсолютно всеки ден бях обект на подигравки.
Когато завърших училище (19г, 170см, 85кг) си намерих приятел и след близо 2 години заживяхме заедно. И естествено много влюбени и щастливи - романтични закуски, вечери, излизания по ресторанти и никакви ограничрния от към всякаква калорична храна - за 1 месец от 91кг.

Беше юли месец и с още едно приятелско семейство щяхме да ходим на море. Спортисти са и изглеждат перфектно. Забравих да кажа, че приятелят ми също спорува и има атлетично тяло - 185см и 85кг без никаква мазнина. Малко се отклоних, сега по темата - отидохме на море, нанесохме се в хотела и дойде време за плаж - УЖАС! Представяте ли си как изглеждам до тези красиви тела? Имах чувството, че бях излишна там и се срамуват от мен. Гледах влюбени двойки и се натъжавах. Гледах как момчето (от приятелското ни семейство) се забавлява с приятелката си по брега на морето, как я вдига, как я хвърля във водата, как плуват и си играят заедно... Стана ми тъжно и болно, че не мога да правя същите неща с моя приятел и че ще изглежда смешно отстрани. Депресирах се и приятелят ми забеляза, питаше ме защо, но все си измислях оправдания да не говоря за това, тъй като ми е болна тема.

И така минаха 5 мноооого дълги дни. Прибрахме се вкъщи и ето, че дойде време да поговорим за това какво ми е имало през тези 5 дни и защо не съм се наслаждавала на почивката!

Разказах си му всичко точно както си е, а той ми каза, че когато има любов между двама души, не са важни килограмите. Каза, че се е влюбил в мен, не заради външния ми вид, а заради душичката ми и че дори да стана 200кг пак ще ме обича и пак ще съм най-хубавото нещо в живота му.

Ииии ето, че и най-големият проблем дойде. Не знам дали почувствах успокоение от думите "дори да станеш 200кг аз пак ще те обичам" или просто, когато загубих работата си и близък роднина започнах да си стоя вкъщи и да намирам утеха в храната - тогава започна голямото преяждане.
Ще ви кажа как мина денят ми вчера:
Сутринта станах в 7 да направя закуска и да изпратя приятеля си на работа - изядох 4 принцеси с кайма и кашкавал с 2 чаши айрян. След това пих кафе и към 10 огладнях зверски. Излязох и си купих голям дюнер и 1 шоколад милка. На обяд ядох свински пържоли с картофи. Към 14ч. ми стана скучно вкъщи и се чудех какво да направя, реших да е кекс. Направих го, седнах пред телевизора да ям и по едно време ми стана тежко - дори без да усетя бях изяла половината тава. В 17:30, когато приятелят ми се прибра отново ядохме пържоли с картофи, а към 20:00ч седнахме да гледаме филм заедно и сама изядох един голям чипс, един шоколад милка, един голям пакет солети и изпих около литър кола. Заспахме в 23:30ч, в 1 се събудих и отидох до кухнята и си намазах 2 филии с течен шоколад.
Представяте ли си колко храна за един ден е това! А имам чувството, че мога да изям и повече. Това преяждане стана ежедневие и осъзнавам колко много съм яла чак преди да заспя.
От юли месец до април от 91кг в момента тежа цели 109кг на височина от 170см.

Търся съвет как да се справя с това преяждане. Как да седя вкъщи по цял ден, без постоянно да мисля за храна. Как да се контролирам в яденето. Как да не се изкушавам от шоколад, сладко, газирано и тестяно. Много моля без нападки, наистина искам да се справя с това. И не ми казвайте тичане, защото не мога.

Предварително благодаря за комемтарите и много ви моля редакторите да публикувате историята ми!

Поздрави, А. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 417b233330
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Виж, всеки един от нас е имал проблеми с килограмите и има разбиране с теб. Съвременната жена прекарва 14 г. в диети Важното при теб е, че си осъзнала къде е проблема и имаш волята да се справиш.
Две неща липсват - вярата в теб, че ще успееш и
ЗНАНИЕТО КАК ДА ГО НАПРАВИШ.
Съвременната пропаганда „Яж по-малко и прави спорт“ просто не е вярна. Ако беше така, щяхме да сме по-слаби от преди, вместо да дебелееме. На всяка крачка фитнес студио, никога хората не са се занимавали с теглото си колкото сега. Американците консумират 100 калории дневно по-малко от през 80те и тежат повече!
Сама си забелязала, че има хора, които сякаш никога не са гладни, задоволяват се лесно и са винаги слаби, а ти пълнееш „от въздуха“ и както го описа - имаш винаги глад
Мислиш си, че си дебела, защото ядеш непрекъснато, но зависимостта е обратната - ядеш непрекъснато, защото си дебела. Интересното е, че дебелите хора сте и гладуващи вътрешно хора, защото консумирате бедна на хранителни вещества храна. Слабите хора не изпитваме непрекъснат глад като вас.

За съжаление още от най-ранно детство и ти нямаш представа за лекотата да си слаб, да можеш да се движиш свободно.
Проблемът ти обаче не е в липсата на воля или мързел, защото цялото човечество нямаше да напредваме ако бяхме станали по-мързеливи от преди, а проблемът е хормонален и е причинен основно от 2 хормона - инсулин и кортизол

Инсулинът има за задача да отстранява захарта в кръвта при консумацията на въглехидрати - глюкоза, захари. Захарта в кръвта е токсична, в тялото на здрав човек има 1 чаена лъжичка захар или 5 грама. Инсулинът преобразува отровната за тялото захар в мазнини! Това е хормонът, който те прави дебела и ГЛАДНА. С инсулин можеш да направиш всеки човек дебел - почни да биеш на здравия си приятел само 5-10 мг. инсулин 3 пъти дневно и за 0 време ще качи 20-30 кила.
При теб не е нужно човек да ти бие инсулин - с твоя начин на хранене сама си го причиняваш. Всеки път, когато ядеш сладко, тестено, картофи, ориз, плодове, пиеш сокове и кола БУМ-БУМ-БУМ инджекции инсулин.
Кръвната ти захар качва и пада много бързо и след 1 час си отново истински гладна.

Другият хормон е хормонът на стреса - кортизол, който разгражда мускулна маса за енергия. Предназначението му е било в критична ситуация, примерно ако в Преисторията те подгони мамут, да можеш да реагираш мигновенно. В днешно време обаче сме непрекъснато подложени на стрес... Този хормон блокира изразходването на съхранената енергия под формата на мазнини, защото е по-труден процес, а унищожава за енергия тъканите. При тежки инфекции, алергии и астма се бие кортизол и веднага се вижда как този човек се подува, а децата на кортизол са винаги дебели.

Решението на твоя проблем е да ограничиш секрецията на тези два хормона.

НЯМА ДА БРОИМ КАЛОРИИ, НЯМА ДА ТЕГЛИМ ХРАНАТА
ЩЕ МОДЕЛИРАШ ТЯЛОТО СИ ДА ГОРИ СОБСТВЕНАТА СИ МАЗНИНА, ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕШ В МАШИНА, КОЯТО ГОРИ МАЗНИНИ, не захар! Ти имаш съхранени

Инсулина ще го ограничиш по 2 начина - чрез периоди на гладуване (периодично гладуване) и чрез ИЗКЛЮЧВАНЕ от диетата ти на проститеи въглехидрати с висок глутамичен индекс.

Почвам от второто.
Ти си пристрастена направо към захарта. Това пристрастяване е като към всяка дрога. Добрата новина е, че сравнително лесно можеш да се изчистиш. Единият начин е като гладуваш (само на вода) 3 дни. Ти няма да можеш, защото вече си инсулиново резистентна и не можеш да гладуваш, тялото ти не може да употребява собствените си мазнини за енергия и ще чувстваш вълчи глад, дори ще ти се вие свят, макар че имаш хиляди съхранени калории под формата на мазнини.
Но тялото ти не е научено, няма ензимите да отключи тези мазнини, защото ти го пълниш само със сладко и други прости въглехидрати по цял ден, което то се пробва да преработи, за да не се натрови -твоето тяло знае да прави мазнини, не да ги гори.

За да се изчистиш от пряката зависимост от сладкото веднага спри следните храни

1. ЗАХАР и всичко сладко, включително мед
2. Натурални сокове, включително фрешове
3. Жито и зърнени храни под всякаква форма, включително пълнозърнести продукти
4. Ориз под всякаква форма
5. От плодовете - банан, грозде абсолютно забранени, ябълки, круши, праскови само като изключение по половин плод, останалите костилкови - 1 шепа, ягоди, малини и капини - те са бедни на захари и можеш да ядеш от тях 1 порция на ден.
6. ВСЯКАКВИ БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ без минерална вода
7. всякакви джънк храни, печива, банички, дюнери, макдоналдси, замръзени храни, консерви, компоти и ко.
8 Боб, грах, леща - богати са на фибри, но твърде мнго нишесте

Около 3 дни ще ти е гадно заради зависимостта от захарта, след 2 седмици ще изчезне желанието за сладко.
Можеш от раз да спреш всички горни храни, но можеш и първата седмица да спреш само захарта и хляба, следващата седмица ще спреш картофите, четвъртата седмица ще си спряла всички групи
Плодовете трябва да ограничиш пак заради огромното количество захари в тях. Фруктозата в плодовете се складира около черния дроб под формата на мазнини, ти със сигурност имаш т. н. „затлъстял черен дроб“.
1 път на ден С ОСНОВНО ХРАНЕНЕ можеш да консумираш пиловин ябълка, 1 купа ягоди или 1 нектарина, 1 малка купичка череши - нещо такова, но само с основното ядене и никога повече

КАКВО ЩЕ ЯДЕШ ТОГАВА - ВСИЧКО ОСТАНАЛО без да гледаш количество и да мериш - все жива храна, богата на витамини, минерали и микро елементи, богата на мазнини и протеини храна.

1. Млечни продукти
- масло неограничено - за пържене, за готвене, като топинг
- зрял кашкавал и зряло истинско сирене
- натурално кисело мляко
- с прясното внимавай, защото има лактоза, но не е забранено
Млечните продукти са твоят източник на витамин Е и калции

2. ЯЙЦА

3. Местни продукти
- пилешко С КОЖАТА - цяло пиле, не само пилешките гърди
- свинско - тлъсто.
- тележко - тлъсто

4. Риба и морски дарове - тлъста риба включително, миди, всичко от морето и реките

5. ГЪБИ ЗЕЛЕНЧУЦИ БЕЗ КАРТОФИ
Зеленчуците трябва да запълват 2/3 от твоята чиния.
Ядат се без ограничение като не се ядат картофи и всякакви ряпи с изключение на моркови, лук и чесън. Тези три са бедни на захари.
Сприятели се със Салати, спанак, всякакви видове зеле, ДОМАТИ, КРАСТАВИЦИ, тиквички, патладжани, гъби.

6. Напитки
Не се насилвай да пиеш, а слушай тялото си, пий когато си жадна минерална вода, може и газирана. Прави си у дома студен чай без захар, ЛИМОНИ, сама си прави лимонада с прясно изтискан лимонов сок и вода
НЕ КОНСУМИРАЙ НИКОГА ФРЕШОВЕ ИЛИ НАТУРАЛНИ СОКОВЕ - това са захарни бомби и липсва фибри. Ако толкова не можеш и не можеш и ти трябва да ядеш плод, яж целият плод

Също трик за понижаване на инсулина -пий три пъти на ден преди всяко ядене 2 лъжички ябълков оцет в чаша вода.

ЗАБРАНЕНИ МАЗНИНИ - олио, маргарин

ТВОИТЕ ЛЮБИМИ МАЗНИНИ - за готвене - кокосово масло, масло и маз, за салати - зехтин. Кокосовото масло го продават в интернет, можеш да го ползваш и да си мажеш косата и тялото с него - прави кожата мека и гладка, косата се реше по-добре, идеално за пържене
Ядки - позволени са, но в мярка ако искаш да отслабнеш.

НЕ ОГРАНИЧАВАЙ СОЛТА, защото ще загубиш много вода заради ниско въглехидратното хранене, трябва ти сол поне в началото доста, соли на вкус с морска сол, за да задържиш вода и си купи таблетки Магнезий от аптеката.


ПЕРИОДИЧНО ГЛАДУВАНЕ и бр. хранения на ден

Ти искаш да гориш своите мазнини, твоите „паржолки“ нали?
Това няма как да стане когато непрекъснато се тъпчиш

Първата стъпка за теб ще е да ограничиш храненията на 3 хранения на ден БЕЗ МЕЖДИННИ ЯДЕНИЯ
Не броим калории, не искаме да намаляме калориите и метаболизма.

Примерен дневен план с 3 хранения

Закуска - 3 яйца на очи в масло с парче кашкавал, краставици и домати

Обяд - огромна салата с риба тон, 1 порция ягоди

Вечеря - пържола с гарнитура от зеле или свинско със зеле, може и кюфтета със салата.

Можеш да вариираш двете ядения, но за закуска яж винаги 3 яйца с нещо - може бекон (сланина), може да прибавиш извара, сирене и така нататък. Закуската да е богата на мазнини и белтъчини, за да те държи сита през деня
Сама ще се чудиш, но няма да изпитваш глад на обяд. Ако не изпитваш глад - не ядеш
В началото ще изхвърлиш много вода, защото изгаряш въглехидратните си резерви, а 1 гр. глюкоза съхранява 4 гр. вода. Първата седмица можеш да отслабнеш 3-4 кг., но това ще е вода. има хора, които изхвърлят 6 кила вода първата седмица. Ако ти се вие свят, ще е от загубата на вода.
При виене на свят пий 1 чаша вода с 1 чаена лъжичка сода и лимон. След 2рата седмица на режима ще се нормализира водата в тялото, тялото ще се напасне. Ако имаш подпухнато лице, крака - веднага ще забележат хората, че изглеждаш по-добре, особено лицето ще се промени. Сигурно имаш акне или проблемна кожа - ще се оправи на 2-3та седмица, така както и цикълът ще се нормализира, но за него трябва повече време. Ако имаш поликистоза, ще се оправиш след 3-6 месеца на режима


След като без проблем си етаблирала вече 3 хранения на ден, можеш да почнеш и да пропускаш хранения, така че да се образува 18 часов период в деня без хранене и 6 часов период, в който се храниш

Звучи трудно, но не е, защото когато спиш ги гладуваш. В моя случай аз ям в 12 ч. моите яйца и в 18 ч. вечерям с парче месо, риба със зеленчуци и малко ягоди. Тази тактика се нарича интервално гладуване INTERMITTENT FASTING и се практикува от американските въздушни сили (тюлените) и руските ВВС - те се хранят и 1 път на ден дори с идеята да няма игра на инсулина и умора, мисълта става много ясна. Аритсотел и древните философи са гладували с дни, за да си избистрят мисълта, Достоевски също

Като допълнителен ефект ще наблюдаваш бърза, ясна мисъл, няма да ти се спи следобяд. Затова и много мениджъри, хирурзи, пилитици са на intermittent fasting, Warrior diet се нарича още заради приложението във ВВС. Това е основната причина мъжът ми да е на intermittent fasting. Работи 12 часа на ден свръх стрес работа.
Ти можеш да си избереш какъвто искаш прозорец за хранения, но най-лесно е да използваш гладуването през нощта- можеш да ядеш 13 и в 19ч. , 14 и в 20 ч. и така нататък, можеш и да изместиш прозореца напред - 11 ч и 17 ч., но това е тактика за напреднали - трябва първо изобщо ти 3 пъти на ден да се храниш, преди да минеш на 2 пъти
В ресторанти поръчвай парче месо със зеленчуци. Ако гарнитурата е пържени картофки, искай да ти донесат вместо тях зеленчуци. Винаги става. Салати има също интересни....Аз обожавам в Хепи фитнес салатата, после си взимам каламари по гръцки и нещо от местното им меню, непанирано. Може значи дори в Хепи да се храниш и 3 неща да си поръчаш, камо ли някъде, където има здравословна храна.


Това е целият ни режим.
Мъжът ми беше 115 кг., сега е 95 кг. без спорт за 6 месеца. Аз от 72 кг. съм 65-66 кг. при височина 175 см. задържам, защото не искам да отслабвам повече.

Това не е диета, а режим на хранене, който се продължава цял живот.

НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ИЗКЛЮЧЕНИЯ

Всяко изключение, ядене на хляб или сладко спират твоето горене на мазнини в период от 72 часа. Ти решаваш

Аз ям торта на рожден ден да кажем, като ме поканят на гости и има паста или пица - ям малко от това, но знам, че това е край на отслабването за 3 дни

Не прави спорт, защото си много тежка и ще се нараниш, но се разхождай в парка, ходи пеш до магазина всеки ден и качвай и слизай стълбите многократно. Ти не правиш спорт, защото си мързелива, а защото си много тежка и тялото ти не желае да прави спорт. Когато отслабнеш, ще искаш да се движиш и повече

Свали си приложение от интернет, в което да набираш твоето тегло всеки ден - аз ползвам BMI index

Ще отслабваш 1 -2 кг. седмица, в началото повече, но целта е непрекъснато да се отслабва - може и 300 гр. на седмица да са, но тенденцията да е надолу. Отслабва се бавно, ние не броим калории - ядем масло, мазно месо, за да сме сити, а позитивният ефект от бавното отслабване е, че кожата няма да ти увисне..

Това е тайната... Нарича се ниско въглехидратен и висок на мазнини режим на хранене. Има много LCHF диети, ние сме Paleo хора, защото и консумираме само органична храна или храна от регионални ферми. Има много информация в интернет
Ако си англоезична авторке, препоръчвам следните сайтове, има примери на хора, които са отслабнали и повече от твоето наднормено тегло

www. dietdoctor.com

www. primalblueprint.com

Youtube канали - Dietdoctor, Eric Berg, Healthful Persuit, Primal Edge, интересен влог на огромно момче, което днес е с тренирана фигура е Fat meаts Fire
Интересен влог е Keto Womаn



Успех - за съжаление на български има малко инфо, това е нова тенденция в диетологията, а информацията на български е противоречива. Във фитнес блоговете има много ниско въглехидрати диети, но са бедни на мазнини и свръх високи на протеини (ядат примерно пилешки гърди, яйца без жълтъци), но тези диети са за временно горене на мазнини за култористи и хора, които се занимават с фитнес - опасни са за бъбреците и черния дроб дългосрочно заради изключително високите нива на протеин. Ние не консумираме гол протеин, а с мазнини, а мазнините не натоварват бъбреци. Позлваш мазнини вместо въглехидрати за енергия
Заради бъбреците не препоръчвам - Аткинс немодефициран, Blue Beach диетата, Зоната, и всякакъв друг вид модерни ниски на мазнини диети. Не консумирай повече от 150 гр. протеин на хранене - това е 1 паржола да кажем, нормална, 3 - 4 яйца, парче риба. Тоест не пий протеинови шейкове, освен ако не помпаш мускули
Ако спазваш стриктно съветите ми до лятото ще си отслабнала поне 10-15 кг., но най-вече ще си станала по-подвижна, ведра, ще си изчистила дребни болежки - безсъние, менструаци, нередовен цикъл, акне и проблемна кожа и коса и ще се чувстваш много по-добре. Желанието за секс и самочувствието ще нарастнат.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 278e34ece0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей скъпа авторке. Разбирам перфектно през какво преминаваш, защото самата аз съм преминала през подобен ''период'' в моя живот.

Преди на ден изяждах по 2 снакса, 1 чипс, няколко сандвича с шунка и майонеза, пържени картофи - абе направо да си го кажа, всичко най-вредно. Намирах някаква утеха или по-точно удоволствие от това да ям, харесваше ми да ям ( и все още де ;D )

Обаче един ден, докато разглеждах снимки, които бяха снимани от скъпа моя приятелка от предния ден. Като се видях и ми идеше да се скрия под земята. Изпитах гнус от себе си. Просто.. ужасно чувство да не ХАРЕСВАШ самия себе си. И от тогава реших, че е време да променя начина си на живот, да променя себе си.

Ох, трудно е. Не става ей така. Ще има да се отказваш и после пак да започваш и така докато не хванеш ритъма и нужната мотивация за продължаване в дълъг срок от време.

При мен се случиха промени, които дори не съм си и помисляла преди 3 години.

Единственото, което ще те съветвам е да решиш ти самата дали искаш промяна в себе си ( тази промяна да е слабо и елегантно тяло) или не искаш да променяш нищо.
Ако ти го желаеш, то ти ще намериш начин. Ако искаш гледай по TLC понякога дават за ужасно наднормени хора - по 300 кг. , Може това да те накара да се замислиш.

И ако от там нататъка намериш нужната мотивация трябва да се ограничаваш.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от менюто ти да няма :
- ГАЗИРАНО, СОКОВЕ ОТ МАГАЗИНИТЕ ( освен ако не е изцеден вкъщи ) САМО ХУБАВАТА ПРЕКРАСНА ВОДА.
- Ограничаване на сладкото - под всякаква форма ( дори захарта, която има в продуктите които най-малко очакваш )
- Тестото да е на долен план - за хляб пък въобще да се забрави.

Веганството и Вегетарианството също са супер избор - но и то не се прави ей така.. а е нужно време за да се разбере, дали би могла да го правиш за дълъг период от време или дори за постоянно.

Желая ти всичко най-добро, дано намериш това което търсиш. Може да се поразровиш в интернет, да обогатиш малко знанието си за храната - какво има примерно в една кола или чипс.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 88af2118e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката до номер 1:
Изключително много ти благодаря за съветите и най вече за отделеното време! Ще опитам да направя това, което си ми препоръчала и скоро ще пиша пак. Още веднъж - Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 50d9eed698
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мнението ми г/д се припокрива с Н. 1, но ще ти кажа някои неща, които тя и Н. 2 не са споменали. Ядеш толкова много, защото нямаш работа. По цял ден си у вас, и не ядеш, защото си гладна, а от скука. "Към 14ч. ми стана скучно вкъщи и се чудех какво да направя, реших да е кекс. ". С какво се занимаваш, освен да седиш по цял ден във вас? Не го казвам с лоши чувства, просто от опит ти говоря. Сега ядеш толкова много, защото по цял ден си у вас и се чудиш какво да правиш. Ако се хванеш на работа 8 часа, кога мислиш, че ще ти остане време да ядеш? Някаква лека закуска преди работа да кажем. На работа 1-2 плода, и след работа вечеря. Повярвай, дори и глад няма да усещаш, през това време. Ако работата е леко физическа, още по-добре. Ще гориш калории, и ще приемаш по-малко от преди. Гаранция за отслабване. Другото, което е, според мен ще ти е доста трудно да се ограничаваш, докато приятелят ти не се. Преди да заживея с моя приятел се хранех абсолютно здравословно, много зеленчуци, плодове, само вода или фреш рядко. Без тестяни изделия, без сладко и солено. Главно го карах на супи, и бяло месо или риба, със зеленчуци. Когато се събрахме, разбрах, че той е с коренно различни навици от моите, нещо като теб. Примерно, като се събуди, ще отиде да си купи дюнер или баничка с айрян. На обед ще си намаже 3-4 филии с майонеза и салам. Ядеше много майонеза! За междинни хранения ще изяде 1 вафла, един кроасан, някоя друга филия. За вечеря нещо готвено, но задължително пържено, и от него да мине една салата. :D След това ще гледаме филм, и ще изяде 1 чипс/снакс или нещо подобно. Коренно различно от моя режим, казвам ти. Обича само джънк фууд и пържено. И понеже, когато се събираш с някого трябва да се съобразяваш с тях, и да си изградите един общ режим, и аз го прихванах. Аз също напълнях, и много добре знаех къде е проблемът. Но, имах доста оправдания защо не трябва да се променя. Примерно, не мога да си позволя да готвя по 2 яденета на хранене, защото 1-во, че не можехме да си го позволим, разбирай, че нямахме пари, а и здравословното хранене е много по-скъпо от нездравословното. 2-ро, че не ми се занимаваше, не можех да отделя толкова много време. 3-то не исках да се деля. И 4-то на мен също ми беше болна тема, и не искам да става на въпрос, когато ме попита защо не ядеш същото като мен, и аз трябва да отговарям, а не ми се искаше. Но, няма как. Трябва да се мобилизираш, ако искаш промяна. Килограмите започнаха и на него да се лепят и той го виждаше, за това двамата започнахме да се храним по-здравословно. Е, той още си яде по 1 чипс след вечеря, и когато е на работа на обед си купува закуска. Но, сутрин закусва плодове. Вече не пие газирано, на вечеря ядем супа или някакво месо, винаги със салати или някаква гарнитура. Пак не е кой знае колко здравословно, но е голям напредък за него. Аз, от своя страна съм стриктна в това отношение. Всъщност, за разлика от Н. 1 си броя калориите, и гледам да не ям въглехидрати, наблягам повече на протеини и полезни мазнини, без никакво тестяно, и всякакви други залъгалки. Това, което ми помага да спазвам строгия си режим (поне за мен е такъв), е че веднъж в седмицата имам т. н. cheat day. Хората сме създадени да се адаптираме, няма какво да се лъжим. Същото е и с метаболизма. Когато рязко намалим количеството храна, това е стрес за организма. За това в началото се сваля много повече, отколкото след това. Обаче, нали здравословното хранене вече става системно, следователно си изграждаме режим. Организмът ни вече не е в шок. Дори, започва да привиква към новото хранене, и сваляме килограми мноооого по-бавно. Ако не беше така, примерно ако цял живот се храним здравословно, би следвало постоянно да смъкваме килограми, и накрая да станем живи скелети. Но, това не е така. И тук идва на помощ този cheat day. Избираш си ден в седмицата, най-добре когато и ти, и приятелят ти ще сте свободни, и тогава можеш да ядеш това, което си си забранявала през изминалото време. Но, в никакъв случай да не се стига до тези размери, които си разказала в темата си. Така с повечето храна, организмът отново влиза в шок, и на другия ден, когато пак приемаш по-малко храна, ще свалиш повече. С други думи казано, този cheat day не позволява на организма ти да свиква съвсем със здравословния режим, и така метаболизмът не се забавя. Може да хапнеш малко сладко, една пица, да пийнеш сок/фреш, вечерта да ядете пуканки или чипс, докато гледате някой филм. Но, без да прекаляваш. Задължително в този ден, обаче, имай физическа активност. Поне аз така процедирам.

Обаче, наистина най-важното, което трябва да направиш сега е да си намериш работа, или да се запишеш някъде студентка, и то не само заради килограмите, ами и заради покачване на самооценката, да бъдеш удовлетворен от нещо, което ти си направил, за пари, за независимост, социални контакти и т. н.

И още нещо, имаш гажде-мечта. ;) Цени го, и го обичай. Бъдете много щастливи заедно!

Надявам се да съм ти била полезна. Успех!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3785ec6819
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз бях така. Ядях, когато не се чувствах щастлива. Преяждах си редовно. И ме беше срам да се съблека на плажа. В един момент реших да спра. Беше трудно. Защото се установи, че страстта към храна е свързана с разни травми от детството ми... трябваше да си ги изясня и преодолея. Незнам доколко успях, но това, което започнах да правя е да спортувам редовно. Макар че никога не бях спортувала започнах да тичам... Всеки ден. Паралелно започнах и диета. Моята беше специфична-по един шоколад на ден, 3-4 парчета сирене и Зрънчо. Не те съветвам да я правиш заради шоколада, но започни диета. И така поне една година диета и спорт ще видиш как ще се промениш не само външно.
И не слушай приятеля ти. Вземи се в ръце и започни да спортуваш редовно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 61a514b829
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може приятелят ти да те харесва и пълна, но проблемът е, че тези килограми не са здравословни за самата теб. Според мен трябва да си намериш занимание за през деня, което да ти пречи непрекъснато да нагъваш храна. Може да спортуваш, да се разхождаш и тн. Карай колело, ако нямаш - доста е добре за сваляне на тегло.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 88af2118e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Диета - шоколад, сирене и зрънчо???? Хахахаха, сериозно ли

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 361fa4ade9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До ном 8. Съвсем сериозно. Отслабнах 12 кг и ги задържах. Но заради шоколада не я препоръчвам на авторката.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 88af2118e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом си те обича, какъв е проблема? Тъпчи се и ди дебелей! Много момичета ди мечтаят за приятел като твоя :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker