Счупена ключица - операция или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Счупена ключица - операция или не
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 4383 пъти
Здравейте,
Пише Ви едно 20-годишно момиче с фрактура на ключицата. Счупването е в средната третина (по средата). Има дислокация (разместване) от около 2см. За щастие, няма възпаление и стърчащи крайчета, мога да си движа ръката без изтръпване.

Посетих 3-ма ортопеда, всеки от които даде различно мнение - единствената обща хипотеза е, че ако НЕ се подложа на операция, няма да личи толкова след заздравяването. Последният ортопед, при когото бях, каза, че ако недай си Боже счупи ключица на едно място, няма да се оперира. Предупредена съм да внимавам с позицията на ръката, за да минимализирам разместването. Къпането е кошмар, последващото поставяне на бандажа - също. За факта, че трябва да съм обездвижена много време и да съм непълноценна - да не говорим.

Наясно съм, че ако се съглася на операция, най-малкото ще ми остане огромен белег и ще бъдат засегнати близките меки тъкани. Т. е., при всички положения бих била по-зле след операция, отколкото съм в момента. Има 2 варианта: единият е да ми поставят плака и след зарастването пак да ме оперират, за да я махнат, другият е да ми сложат титаниеви болтове, които да нося цял живот в мен. Дилемата е голяма и наистина не съм сигурна какво да правя. Страхувам се резултатите от консервативното лечение с бандаж-осморка да се окажат недобри. Моля за мнения по темата :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 4fe54879a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един приятел си беше счупил ключицата есента (2016). Беше с превръзка около месец и се оправи. Сега си движи ръката както преди и не му пречи, дори без операция.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 87dad8477b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Била съм със счупена ключица преди около 10 години. Първоначално леко ме болеше и сякаш пречеше на дишането. Имаше леко изкривяване, но като че ли не толкова видимо или не ми е правило впечатление, включително и днес. Тогава един лекар каза, че е наложителна операцията и почти бяхме стигнали до нея. Тогава обаче /за съжаление с протекции/ ме прегледа друг лекар, който буквално забрани операцията. Обясни ни, на мен и родителите ми, че подобни операции са безсмислени и целят само да ти вземат парите. Реално ако не изпитваш дискомфорт и не е видимо и неприятно за теб разместването, съветвам те да не го правиш. Днес само аз си знам къде ми е кривината и никой не може да предположи. И днес ако ме питат, не бех се подложила на това да ми слагат пирони или каквото решат. Просто ако нямаш някакви медицински причини да направиш операцията, не го прави.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4a8d7487e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Имаш ли проблем с ключицата? Усеща ли се болка? И аз счупих с 2 см. отстояние са двете кости. Дали ще остане болка и за напред? Благодаря предварително!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker