Камъни в жлъчката - операция :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Камъни в жлъчката - операция :(
преди: 7 години, 19 дни, прочетена 2079 пъти
Здравейте, момиче на 21г съм. Преди близо 2 години ми откриха камъни в жлъчката. Казаха ми да спазвам съответната диета и евентуално да се оперирам. Мен обаче много ме беше страх и не исках и да чуя за операция, предпочитах да гладувам. И така близо една година внимавах какво ям и не получавах кризи. По едно време обаче сякаш се поуспокоих, че от толкова време не ме е боляло, и започнах да си позволявам да хапвам все повече забранени храни. И съответно кризите не закъсняха. Така преди около месец отидох на лекар и той ми каза, че съм пълна с камъни и трябва да се оперирам. При което настъпиха паника и ужас. Никога досега не съм оперирана и много ме е страх, а и изобщо не мога да търпя на болка. Вече се примирих че е неизбежно и се готвя следващия месец за операция. Но същевременно умирам от страх. Операцията ми ще е лапароскопска, няма да ме режат, но това не ме успокоява особено. В момента проучвам за добри болници и лекари, защото ми е изключително важно да попадна в добри ръце. Ако някой е преживял нещо подобно, ще се радвам да сподели опита си. Искам да знам, за да съм подготвена, болезнен ли е следоперативния период, трудно ли е възстановяването, и общо взето лесно ли се понася самата процедура. Ще се радвам и да споделите мнения за добри болници и лекари в София, които да са специалисти в този вид операции, понеже за сега на никой не мога да се спра, единствено съм се ориентирала към ВМА като болница. Ще се радвам да чуя мненията и отзивите ви, ще са ми много полезни. Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 19 дни
hash: b737ecc263
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Луда ли си? Не си махай жл. мехур. После няма да стане по добре - напротив ще имаш много ограничения.
Лекарите не лекуват искат кинтите само.
Има много методи за махае на камъни. Смени си диетата първо. Купи си грейка, когато те боли пълни я с гореща вода, слагаш я отдясно, за да разшири каналчетата на мехура и ида излизат камъните.
Има рецепти със зехтин и лимон за изчистване, но са малко хард.
Според мен не бързай да го махаш, искай няколко мнения после няма връщане.

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: f1dc7af838
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш напълно да се довериш на лекарите ни. Няма причина да се страхуваш и да си създаваш дискомфорт, мислейки само за това. След операцията няма да те боли никъде. Временно ще ти дадат лекарства и ще поддържаш някаква диета, най-вероятно.
Успех, и да се излекуваш бързо! :)

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 737c161bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! Тате го оперираха преди месец в София. Довери се на професор Тома Пожарлиев, който е извършил първата лапароскопска операция в България. Голям професионалист е. Възстановяването не мога да кажа, че е много бързо. Истината е, че след операцията трябва да се пазиш от вируси и замърсявания. И другото най- важно е да не я отлагаш, защото няма друго решение. Тате отлагаше и резултата беше 19 часова криза с 50 на 50 % шанс. Успех ти пожелавам! Всичко ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 18 дни
hash: a385ccdfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей, задължително прочети този материал и коментарите към него и направи процедурата! Аз съм мъж и също имах жлъчни кризи, бях пред операция, пробвах да се изчистя от камъните със зехтин и лимон и се получи, изхвърлих ги без болка без нищо и кризите ми спряха само от един път, мисля скоро да повторя процедурата за всеки случай въпреки че вече нищо не ме боли. Направи го, безболезнено е и ти гарантирам че има ефект, защото лично съм го изпитал и отървах операцията по този начин. Успех ти желая!
http://zdraveto-dar-ot-boga. blogspot. com. es/2010/04/blog-post_14. html

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 403065dbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Майка ми претърпя такава операция преди години. И си е Ок. Дори не спазва диета.

 
  ...


...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 4e93d7a8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Направи си прочистване на черния дроб и жлъчката с лимон ов сок и зехтин. В нета е пълно с информация, аз така се избавих от камъните, както и майка ми и приятелката ми, без операция. Ако те е страх от операция, мисля че това си струва да се опита

 
  ... горе^
преди: 7 години, 18 дни
hash: 60ed2f42b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Честно да ви кажа, страх ме е да пробвам бабини рецепти. Подобно прочистване крие много рискове, а и има опасност от запушване на жлъчните канали. Не ми се рискува. Камъните ми са по-големи, около сантиметър, и има реална опасност да запуша жлъчните пътища и тогава вече ще стане много лошо.
За Пожарлиев съм чела доста добри мнения, ще го проверя допълнително.
А до #1 - хич не ми се иска да се оперирам, но всички лекари казват че е неизбежно. И то все съм ходила при гастроентеролози, те не оперират и нямат полза от това да ме пратят при хирург. Просто ако не се оперирам има реална опасност да ми се възпали жлъчката, да направя панкреатит или да запуша жлъчни пътища и тогава вече ще се наложи да се оперирам по спешност и няма да знам на кой касапин ще попадна.
Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 78939e31bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Вярваш ли, че с билки можеш да се справиш? Моята майка имаше камъни в жлъчката и ги махна чрез билки. Цялото ми семейство и аз пием билки и сме здрави. Аз имах камъни в бъбреците и киста на левия яйчник и успях да се справя именно чрез билките. А как си ги набавям? От почти 4 години ходя в Плевен при един билкар в квартал Сторгозия срещу Трета поликлиника и човека сам си ги прави, но трябва да те прегледа. Името му е Никола Алексиев. А той се занимава с Ирисова диагностика. Работи всички дни освен неделя и понеделник (като не записваш час, а отиваш на място и и чакаш реда) Много съм доволна и съм сигурна, че ще ги махнеш ако опиташ.

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 5c2fc193ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   ХОРА ЛИЧИ СИ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО, КОИТО ПИШЕТЕ ЗА ТЕЗИ РЕЦЕПТИ НЕ СТЕ СЕ СБЛЪСКВАЛИ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ. ТОВА МОЖЕ ДА ПОДЕЙСТВА, АКО КАМЪНИТЕ СА МАЛКИ, НО ЗНАЕТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ КАКВО МОЖЕ ДА СТАНЕ АКО ТЕЗИ КАМЪНИ ЗАПУШАТ КАНАЛИТЕ? ПАНКРЕАТИТ МУ СЕ КАЗВА. ТОВА ЗАВЪРШВА СЪС СМЪРТ. МОЯТ КОМЕНТАР Е НОМЕР 3. ЗАПОЗНАТА СЪМ СЪС СИТУАЦИЯТА И СЪМ ПОТРЕСЕНА ОТ ТЕЗИ ХОРА, КОЙТО ТЕ СЪВЕТВАТ ЗА ЛИМОНИТЕ И ЗЕХТИНА. ТУКА СТАВА ВЪПРОС ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ НЕ ЗА РЕЦЕПТА ЗА СЛАДКИШ!

Модератор: Молбата ми е да не пишете с главни букви. Този път публикувам коментара.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 18 дни
hash: a385ccdfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   9, аз самия съм имал зверски кризи и съм изкарал камък колкото половината ми длан само с тази процедура с лимон и зехтин, камъните омекват и не запушват нищо, споделям точно защото съм го ИЗПРОБВАЛ и е напълно безопасно, и мен ме беше страх да го направя, но не издържах повече, а и няма гаранция че след премахването на жлъчката няма да останат камъни в самите канали, докато това чисти и каналите! В линка който съм постнал е обяснено как да се направи, не си махайте важни органи заради нещо, което може да бъде отстранено по лесен начин, единствения дискомфорт е че в последния ден си непрекъснато в тоалетната, няма нито болка, нито други странични ефекти, самите камъни стават меки и излизат без проблем. Лично аз съм нов човек след тази процедура и ще я повторя, говоря от мой личен опит, кризите ми спряха напълно, повече от това не мога да направя за Авторката, споделям това, което помогна на мен и вече не ми е проблем!
М 36

 
  ...

...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 5af35c9e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Колкото "половината длан"!? !? През кой отвор в тялото Ви излезе този " камък", не заблуждавайте, моля!

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: a385ccdfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, излезе ми през аналния отвор, както и другите камъни, и съм имал предвид половин длан вертикално, не хоризонтално, явно никога не сте виждали жлъчен камък, и аз не бях виждал, обаче ми се наложи! Заради такива заблудени "специалисти" като вас хората се подлагат на впиянчени касапи, образовайте се малко, че дори при отстранен жлъчен мехур при много случаи продължават кризите, защото остават камъни в самите канали! Лимона и зехтина са природни продукти и не могат да навредят на никой организъм! Желая успешно лечение на авторката, аз споделих мнение от позицията на човек, който е минал по този път и съм доволен. Всеки взема решение сам за себе си!
М 36

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1c6289515d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Здравейте, авторката съм. Оперираха ме преди седмица. Оперира ме проф. Владов във ВМА. Невероятен специалист и човек. За съжаление имах леко усложнение след операцията, не можех да изкарвам газове, поради което 3 дни бях с ужасни болки в корема. Изписаха ме 1 ден след операцията като казаха че постепенно ще се почувствам по-добре, но положението беше много зле и на следващия ден ме приеха отново в отделението. Тогава вече взеха необходимите мерки и в момента се чувствам чудесно. Не усещам по никакъв начин отсъствието на въпросния орган. Страхът ми обаче си беше основан, имах болки и то доста силни, но при мен си бяха от самия ми организъм, обикновено болки и усложнения няма. Въпреки това не е страшно и се преживява, аз не съжалявам! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker