Пристрастена към захар и калории, ПОМОЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пристрастена към захар и калории, ПОМОЩ
преди: 7 години, 29 дни, прочетена 1364 пъти
Родителите, приятелите и гаджето ми постоянно ми казват, че напоследък съм напълняла и че ям ужасно много, но аз не ги отразявах особено. Усещах, че е така, да, но сега наистина се забелязва значително, тениските вече ми са къси, заради корема, опънати са, имам чувството, че ако си поема по-дълбоко въздух, ще се пръснат, на коланът на дънките вече изместих дупките с 3 напред (последната), а самите дънките докато ги закопчея ми отнема поне 2 минути (на едните даже останах без копче), пролетното кожено яке от миналата година не ми става в ръцете, какво остава да го закопчея...

Всички около мен знаят, че съм пристрастена към захарта и не мога да се контролирам с храната, затова накарах една колежка (и най-добра приятелка) да записва на един лист какво ям през деня и на края на деня да ми го даде да си сметна калориите (за да видя горе-долу по колко консумирам на ден)... (Няма да повярвате! )

Е, дойде края на деня, срам, не срам, ще напиша какво съм яла (без даже да съм усетила кога) и съответно калориите:
6:00 - 2 кроасана с крем брюле (720ккал) и активиа (290ккал)
8:00 - солети (120ккал) и 1 кутия бисквити "Кафе" (750ккал)
10:00 - морени (263ккал) и голям чипс (1050ккал)
13:00 - 250г пържени картофи със сирене (430ккал)
14:00 - сладолед (310ккал)
16:00 - шоколад милка с орео (555ккал)
18:00 - 250г пържени картофи със сирене (430ккал)

Това е докато сме били заедно през деня, вечерта като се прибрах:
20:00 - кроасан с крем брюле (360ккал) и кит кат (212ккал)
22:00 - обикновени бисквити "Изгрев" (550ккал)

Средно това са около 6300ккал за целия ден.

Така като го гледам написано ми се струва невъзможно човек да погълне толкова храна за 1 ден, а реално даже не я усещам, през 2 часа съм гладна и винаги каквото и да изям, никога нямам наяждане! (Приятелят ми се бъзика, че работя, за да си изкарвам пари за храна)

В края на февруари или началото на март бях 81кг, сега на 27 април съм 93 (170 висока, ако това е от значение)

Моля за съвети, как да се справя с това пристрастяване към захарта? Тези неща като ориз, картофи, месо, плодове, зеленчуци просто не са ми вкусни... (Не помня от кога не съм хапвала плод или зеленчук). И също така ако смятате да пишете нещо от рода "диета три пъти ядене на ден", от сега ви казвам, че няма смисъл да си хабите времето. Според вас човек, който се храни по 9 пъти на ден и пак не му стига, би ли издържал на 3 хранения.
Очаквам някакви по-реални отговори, благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 27 дни
hash: 225729ece0
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

1.   Изпадаш в абсурд. Хем искаш съвети, хем ги отхвърляш предварително. Все пак, ще "изхабя малко от времето си", защото си тежък случай и имаш крещяща нужда да се стреснеш. Гледам ти менюто- все едно щанд на сладкарница, с изключение на картофите. А защо не си хапна и една салата с тях? ! Това манджа, супа, месо на скара явно не е храна за теб, щом не са с крем брюле. Осъзнаваш ли, че поемаш 3-4 пъти повече калории от нормалното? Та ти ядеш само захар и палмово масло и то по девет пъти на ден? ! Кърмачетата се хранят по-рядко, осъзнай се! Има едно предаване по ТLC, казва се " Моето тристакилограмово тяло"- гледай го и ще видиш какво ще представляваш след две-три години. Ако ти харесва тази перспектива- продължавай в същия дух. Извинявай за резкия тон, но се налага. И непременно се изследвай за диабет. Надявам се, че "отговорът" ми е що-годе "реален"

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 83363b61b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хахаха ! Как искаш точно да усетиш храната, която поемаш, след като снаксовете,кроасаните и вафлите са просто едни заместители на истинска храна, и само те подлъгват с натрапчивия си вкус карайки те да хапваш още и още. Аз съм пристрастена към шоколад, но се наложи да го спра поради здравословни причини. Иначе, по себе си съдя ,че на ден изяждах по 2-3 шоколада и 1кг банани и пак бях гладна за СЛАДКО и нищо друго (освен ако не е пържено или тестено). В твоя случай, това което трябва да направиш ти е да заместиш вафлите и кроасаните с обилен обяд и вечеря , които включват манджи,супи, дори пържени картофи ако щеш. Ако обядваш и вечеряш любимите ти пържени картофи без да си яла нищо друго през целия ден - ще се чувстваш наядена и ще си поела в пъти по-малко калории. Ако продължаваш да чувстваш глад, това е защото стомаха ти бързо е привикнал към сладките десерти :).

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: c85b08077a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изследвай се за диабет. Това е симптом на диабет тип 2.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: 30b0a61fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравей. Преди и аз бях като теб - ядох по мноогоо сладко, по 2 кутии масленки на ден не ми бяха достатъчни, над половин литър сладолед, обожавах вафлите споко и мура, а 6 вафли ная на ден не ми стигаха. След Нова Година реших да се измеря на кантара - 65 кг. Буквално ми стана лошо. Осъзнах, че ако не спра със сладкото няма да мога да отслабна. Започнах от 1 февруари да ям само по една вафла Ная на ден - като си я разделях на половина(едната половина сутрин, другата не по-късно от 16:00). Свърших 6те вафли за 6 дни и спрях да ям сладко. Имаше моменти, в които не издържах и исках да се натъпча с 1кг сладолед, но вместо това засищах глада си с ябълка. Не спирай веднага сладкото, а постепенно. Така лека полека няма да усещаш липсата. Преди цикъл направо полудявам за сладко, но се сещам за резултата, който съм постигнала до сега и се отказвам. Не забравяй, че изядеш ли нещо сладко - все едно започваш отначало. За 2 месеца без сладко от 65кг станах 57кг(170см съм). Това за мен е доста добре, тренирам 5 пъти седмично и като се стопли започвам да бягам. Най-важното е, да имаш ВОЛЯ, ЖЕЛАНИЕ и ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАШ. Аз се мотивирам като видя миналогодишните ми дрехи - преди ми бяха прилепнали, а сега са леко големи. 36 номер дънки вече не са прилепнати напълно. Спри всякакво сладко, пържено, тестяно, без чипсове, без фаст фууд и подобни. Ще усетиш след 1вата седмица, как ти е много по-леко. Пий над литър и половина вода на ден, 1 час преди всяко хранене. Има ли желание - има и начин, всичко зависи от теб. :)
Ж18

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 857f3e75f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен това е на психическа основа. Имаш някакви проблеми или при теб или около теб в семейството ти. Захарта произвежда един хормон на щастието. Така че ти изкуствено се правиш щастлива. Помисли какво създава стрес при теб или около теб и ако може го елиминирай. Иначе е добре да спортуваш, за да изразходваш толкова много захар.

 
  ...


...
преди: 7 години, 26 дни
hash: f95f3c7d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, би.

Виж, пробвай да ядеш по-малки количества, когато вместо шоколад си купиш вафла по 30-40г. където са, вместо кроасан някакъв сладолед 50-60г., винаги взимай възможно най-малката опаковка, единична и една. Не дръж около себе си храна и помисли над това: разликата за теб между това да изядеш един кросан, два или 10 е само във времето, през което ще го ядеш, т. е. изяждането на 2 кроасана ти дава някакви 5мин. повече щастие, но и в двата случая винаги ще си готова за трети и най-вече максимум час след изяждането на каквото и да е, колкото и да е, ти вече си забравила и мислиш за следващото та идва някакво празно ядене.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: c3b833d133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката:
Благодаря много на всички! На първо време ще почна с постепенно намаляне на храната, че наистина не е много приятно всяка вечер след работа да се прибирам с разкопчани дънки и вдигната тениска, под която се подава коремчето... Не е приятна гледката, а не може да се скрие докато се прибера. Благодаря ви още веднъж!

 
  ...
преди: 7 години, 10 дни
hash: c3b833d133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   и аз съм с подобен проблем, ужасно е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker