Постоянно замайване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянно замайване
преди: 7 години, 29 дни, прочетена 3037 пъти
Здравейте. Момче на 20 години съм, студент във София. От известно време имам проблем, който не успявам да реша. Преди 3 - 4 месеца имах едно постоянно замайване. Не бих казал световъртеж, по-скоро лека замаяност, която си беше постоянно. Първоначално не обърнах внимание, но проблема започна да се засилва. Един ден се бях позамаел доста и отворих да видя в интернет какво пише, естествено се поизплаших от коментарите. Отидох до една мед. сестра да ми измери кръвното и беше малко високо - 134 на 84. Така, реших че нещо съм се понатоварил психически и няколко дни пих валидол. Мина известно време, тренирах си редовно фитнес и сякъш позабравих за проблема. След няколко седмици обаче, отново усетих по-силна замаяност. Дори не мога да го опиша. Нещо като състояние след изпити 1, 2 водки. На моменти имах чувството, че губя представа за реалност и съм във някакъв филм. Не ми е било толкова замаяно, че да усетя че мога да припадна, но си беше неприятно. Тогава реших да ида на лекар. Направиха ми кардиограма и ПКК, при което бях напълно здрав. Изобщо нямаше никакъв проблем. Явно било на психическа основа. Интересно за мен, тъй като винаги съм бил стабилен и тогава не съм имал проблеми, нито съм бил в нервно състояние. Казах си, че просто ще мине и няма какво да го мисля. Така мина още 1 месец, на моменти си се чувствах добре, но на моменти пак си бях леко замаян. Много странно. Понеже съм имал проблеми с ушите, често са се възпалявали, днес сутринта ми се запуши едното ухо. При което бях на лекции и усетих силна замаяност. Та в момента си мисля дали може да имам проблем със вътрешното ухо? Споделете мнения, че искам да взема най-доброто решение и да съм сигурен какво има. Също така ми казаха, че може да е някакъв проблем с очите и от там да съм така. Не знам и аз, доста странна ситуация. Психически се чувствам добре. Не съм изнервен или под стрес. Съшо така нямам никакви други симптоми като гадене, отпадналост или нещо подобно. Абсолютно нищо освен това замайване, което е почти постоянно и на моменти се засилва, на моменти е по-слабо. Ще се радвам да чуя мнения и ще съм благодарен на вашата помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: 8acbff7aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблем с вестибуларния апарат? А пиеш ли достатъчно вода?

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 2b843bd40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ами отиди на отоневролог, да каже дали има някаква връзка между замайването и проблемите с ушите, или поне -> "уши -нос -гърло". Както описваш нещата може да се касае за някакъв психологически проблем - някакви други симтоми???? Тревожност, сухота в устата, сънуваш ли кошмари или тревожни сънища??? Ако не е неврологично, не е лошо да те види психиатър.

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: cb43fc7d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нямам никакви други симптоми. Нито кошмари, нито нищо. Това е единствено. И според вас алкохола може ли да влияе зле на това състояние като цяло?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: c0cb84550d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Алкохолът по принцип може да влияе, особено щом става дума за главния мозък, или психиката на човек. Все пак - за какви количества става дума???
Като гледам себе си, и мои познати - даден здравословен проблем - ако няма логично медицинско обяснение, може да става въпрос за някаква психологическа причина. Валидолът по принцип е за сърце, МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА / има на капки в аптеката /, са подходящи за леки психически пренатоварвания.
А друго, каквото ми идва на ум - да не би да имаш някакъв проблем с оросяването на мозъка, прави се изследване - ДОПЛЕРОВА СОНОГРАФИЯ, за да се види в какво състояние са кръвоносните съдове. Друг вариант - " да ти играе кръвното " и от там да имаш проблем с оросяването. Ако разполагаш със средства, в случай, ч е не ти отминава това състояние, може да направиш - доплер, ЕЕГ, ако джипито ти даде направления още по -добре
Успех

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8477c2e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да ви попитам след няколко дни съм на Ямр, но съм доста уплашена понеже съм постоянно замаяна как да се успокоя, че да не прецакам самото изследване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker