Смазана психика - шизофрения ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Смазана психика - шизофрения ?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1901 пъти
Здравейте, пише ви момче на 18год. от 4-5 години изобщо не се чувствам психически добре и здрав. Загубих всякакви умения за общуване. Не мога да започвам разговор с някой човек освен ако не е някой близък, избягвам винаги контакт очи в очи и гледам настрани като говоря (четох из нета че е било симптом на аутизъм). Само когато говоря с родителите ми се чувствам най-освободен. Постоянно имам някакви налудничави мисли и съм като емоционален труп. През повечето време имам чувството че съм като пълен олигофрен. Винаги съм с безизразна физиономия, сякаш съм празен отвътре, дори и да има някаква трагедия пред очите ми гледам като пълен идиот, немога да изразя емоции. Съучениците ми когато говоря с тях ми се присмиват и това ме кара да се чувствам зле, почвам да се потя, да ми се гади. Четох в интернет за това състояние - наричало се Масковиден израз на лицето - състояния, при които лицето на човек остава безизразно. При тях е ограничена възможността на лицето да отрази емоционалното състояние на човек. А в причините за това пишеше редица психични болести (вкл. Шизофрения). За влюбване и любов изобщо неможе да става дума, след като в мен няма грам чувства(сякаш мозъка ми е блокирал). Досега никога не съм имам и приятелка. Искам да отбележа че 6 и 7 клас в училище бях подложен на много гаден психически тормоз и незнам дали това е отключило нещо в мен и това да е причината да съм в това състояние сега. Четох хиляди материали в интернет - синдром за Аспергер, аутизъм, ОКР, ниски нива на серотонин. Скоро трябва да почвам работа и се чудя какво ще стане като работя с хора в екип. Споделих с майка ми какво ме тревожи, но тя всеки път ми казва, че е от възрастта и от хормоните в пубертета. Обмислям дали да отида на психиатър, защото немога така дълго. Нямам проблеми със съня, което поне е някакъв индикатор за някакво психично здраве. Единственото което ме успокоява по-някакъв начин е като хапна един цял шоколад, чувствам се малко по-добре. Имам чувството че мозъка ми е вече тотално изхабен и уморен. А преди не бях така - бях едно щастливо дете, което се радваше на детството си. Сега съм коренно различен. В момента съществувам в полу-живо състояние- тялото ми функционира, но душата ми е мъртва. Това беше моята изповед скъпи читатели. Надявам се някой да се отзове на моята история, и ако може да помогне със съвет или каквото и да е било:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: db5f3ff9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само едно мога да ти кажа - НЕ Е "от възрастта и от хормоните в пубертета"! В тази възраст трябва човек да е пълен с енергия, ако не е - НЕ Е нормално! Според мен най-вероятно е нисък серотонин...
Отиди по-добре на психолог. Но предварително потърси информация дали е добър.
Каквото и да е, колкото по-дълго отлагаш лечението, толкова мозъкът ти свиква с това състояние и шансовете за излекуване намаляват...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e5c0296371
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че не можеш да общуваш с другите не означава, че имаш психологичен проблем. Не ти трябва психиатър, а психолог. И спри да четеш в интернет за разни болести, защото вместо да си помогнеш, само може да задълбочиш проблема. И аз когато бях ученичка бях подигравана от съучениците си и не можех да общувам с тях и от там ми се сваляше самочувствието и се затруднявах да общувам и с другите хора. След няколко години като смених средата, станах друг човек и сега като го разказвам това на другите не ми вярват. Живота е пред теб, ще срещнеш нови хора, и приятелка ще си намериш. За всичко си има време.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 14245389fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз съм така и те уверявам, че не си аутист.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3cb75eb222
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си болен. Спри да четеш инфо в интернет. Лошо са те наранили, като са те тормозили, когато си бил 6-7 клас. Може би е трябвало да помолиш да смениш училището. Оттам са и тръгнали проблемите ти. Според мен отиди ан психолог и започни да работиш над себе си. Имаш някаква травма от тормоза и като се съчетае това с възрастта ти, се е получило днешното състояние. За твое щастие вече си на18 г. И няма да има повече училище и гадни съученици. Не си болен. Отиди ан психолог да оправят травмата ти. успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 58f0bdba88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Описал си мен едно към едно, с разликата, че аз не мога да спя вечер. Постоянно някакви глупави мисли и имам чувството, че ще се побъркам. Но пък невинаги на другия ден се чувствам зле, понякога пък имам доста енергия и чак си се чудя. Чела съм в интернет за шизофрения, биполярно, раздвоение на личността, този синдром на Аспергер и от всичките откривам по някой така синдром. Преди не бях чак така, но като станах на 15 някъде почнаха тези проблеми и колкото време минава усещам, че нещата вървят на зле. Мен пък ме е страх да отида на психолог или някой такъв специалист, защото знам, че ще ми изпишат хапчета пък не знам после как ще се чувствам с тях. И ме е страх какво ще ми кажат, защото съм сигурна, че имам някакъв проблем. Страх ме е някой да не разбере за това, защото при мен е странно това, че го прикривам. На публични места не си позволявам моменти на слабост, а се държа по по-различен начин. Това за безчувствеността за мен е много вярно. Не ме интересува, че някой се чувства зле. Дори човек да умре пред очите ми няма да се трогна. Може вътрешно по някакъв начин да го преживея, но няма да го покажа външно. Вече при мен няма никакви чувства- нито радост, нито омраза. А това за любовта и подобни глупости... убедена съм, че няма да ми се случи никога. Даже не си го представям. Не си представям да имам чувства към някого, ужас. Както и да е. Тормоза в училище също ти е повлиял. За себе си знам, че е смесица от училищен и домашен тормоз и затова може би се чувствам по този начин. Винаги гледам сама да се оправя с проблемите си, но понякога просто не мога. Знам, че сама надали ще изляза от това състояние. Вече се примирих и не правя опити да се измъкна. Просто се чудя понякога колко още ще мога да издържа с тази слаба психика. Но те разбирам много добре. Имам чувството, че аз съм я писала тази история :д Съвета ми е да посетих психолог, но не веднага да тръгваш на психиатър. Той ще ти помогне да се почувстваш по-добре и ще видиш какво точно ти има. Едва ли е шизофрения, доста хора си мислят, че имат това нещо, обаче няма нищо общо с тези, които наистина са болни от това. Шизофренията е много по-тежко заболяване. По-скоро да имаш онзи синдром, за който си споменал по-горе или пък да е просто депресия.
Infinity

 
  ...


...
преди: 7 години, 29 дни
hash: a2640aa3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наспивай се повече, спри да ядеш гадни храни и вземи да тренираш нещо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 29 дни
hash: 40a945114b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си въобразявай някакви неща, няма нужда да ги мислиш. Вярвам, че нищо ти няма, просто се чувстваш потиснат. Не ти трябва психиатър, а психолог, някой, с който да поговориш. За останалото - мисля, че не си попаднал на правилните хора. Не всички са като тези от класа ти. Надявам се скоро да намериш нови, разбиращи хора, с които да имате общи интереси и да успееш да се отпуснеш с тях така, както го правиш с родителите си. Но наистина спри да разучаваш всичко това, което си започнал, не си болен от нищо. Добре е, че не си се изолирал напълно, а говориш с някого. Щом можеш с едни, ще успееш и с други. Въпрос на време е. Успех и знай, че не си сам.

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: 9f61cfd4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вероятно имаш социална фобия и някаква форма на посттравматичен стрес синдром, заради тормоза в училище като по-малък. Иди на психиатър ще ти помогне. Спокойно не е шизофрения, нито аутизъм със сигурност :)

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: f652b0f08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Отпусни се бе младеж! Намери си някоя мацка да те отрака! :)) Наистина намери си някоя приятелка да ти разнообразява живота.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 29 дни
hash: eb8cc88727
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От всичко написано дотук не ми изглеждаш никак безчувствен човек. Много грамотно написано също. Мисля, че имаш нужда от психолог (не психиатър). Ще се справиш!

 
  ...

...
преди: 7 години, 29 дни
hash: e767367026
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се притеснявай да потърсиш помощ от психолог, дори и от психиятър ако е нужно. Много хора на твоята възраст изпадат в депресивни състояния. Една преходна възраст, тъкмо завършваш училище и трябва да почваш работа и/или университет и е нормално да се чувстваш несигурен.
Трябва да проявиш повече смелост и да си надскочиш проблемите, излизай, комуникирай и бъде сред хора. Ако си по- интровертен и затворен, не е нужно да си и асоциален, защото в сегашното ти състоние ти не можеш да функционираш пълноценно. Потърси помощ и стисни зъби, промяната ще дойде и ще видиш, че може и да се радваш на живота

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: 9d04e7198f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   за да събудиш дух в тялото, душата си СПОРТУВАЙ !!!
След 3-4 месеца, ще си нов човек, а след 7-8 месеца съучениците ти сами ще ти се натягат, заговарят и свалят с усмивки.
САМО СПОРТА ше помогне и да не мислиш тъпите мисли и др. Той е за всички възрасти. В нета има много домашни уреди, като лост за стена (50 лв.), уред за кофички (55 лв.) и много други уреди, тези са най-продуктивни и истински !

ГИМНАСТИКА и СИЛОВИ ТРЕНИРОВКИ с лост и успоредката !

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker