Булимия и анорексия в едно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Булимия и анорексия в едно
преди: 7 години, 16 дни, прочетена 6397 пъти
Здравейте , реших да споделя историята си в този сайт , защото е анонимен и няма от кого да се притеснявам. Аз съм момиче , почти на 17 години и имам сериозен проблем с яденето , килограмите , напълняването, отслабването и общо взето всичко , което е свързано с храната и тялото ми. Висока съм 165 см , а тежа 60 кг. Повечето от вас ще ми кажат , че трябва да сваля не повече от 5 килограма , но аз няма да се харесам , докато не стана 45. Това си ми е като цел и искам да я постигна. Не го правя , за да се харесам на приятелите си , какво остава за момче , искам да го направя за себе си. Постоянно си купувам дрехи , които са дълги и широки , за да ми прикриват корема и бедрата. Срамувам се от себе си. През ваканциите почти не излизам , защото не мога да се понасям. Дори и на училище почнах да не ходя някои дни , защото ме е срам да излезна от нас. Живея само с майка си и дядо си , баща нямам , защото са се разделили отдавна и не съм го виждала от почти 7-8 години , дори не си го спомням. Когато майка ми е в нас не вечерям с нея , винаги изчаквам да си влезне в стаята и после отивам в кухнята скришом и изяждам всичко. На другия ден , когато тръгне за работа (тя тръгва към 06:30) и преди да се оправя за училище взимам всичката храна и се натъпквам , а след това отивам и повръщам всичко. Вечерта не го правя , защото ще ме чуе и ще ме хване по този начин. Дядо ми спи през повечето време и има проблем със слуха и няма да ме чуе , което е добре. Когато се върна от училище не ям нищо до късно вечерта и карам на вода , кафе и чай. Като цяло ям само сутринта (тъпченето с много храна и повръщането след това) и късно вечерта ; около 23:00 (пак се тъпча , но не повръщам). Не знам какво да правя вече. Искам до началото на юли да отслабна и да си постигна целта , но всеки ден всичко се повтаря. Постоянно си казвам , че ще почна от утре , но така и не успявам. Искам да ми дадете някаква диета , с която до началото на юли да стана 45 кг. Знам , че това е доста драстично отслабване , но щом стана ще почна да се храня здравословно , да спортувам и да си поддържам тези килограми. Наистина имам нужда от вашите съвети и ще се радвам да ми помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 16 дни
hash: 0d8c43d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам какво е да искаш да си слаб и да се комплексираш от другите момичета. Преди 4 месеца и аз бях така. С разликата, че бях малко по-висока от теб, но с два килограма отгоре и че нямах булимия. Висока бях 168 и тежах 62 кг. Една сутрин си казах, че не мога да карам повече така с това ядене и реших да не закусвам, не обядвах, не вечерях, не ядох нищо през целия ден. Почувствах се доста добре, дори не знаех как издържах. На втория ден бях по същия начин, само една ябълка изядох за вечеря. После почнах да ям салати, плодове, царевица и такива неща и за месец и половина свалих 12 кг, но правех и коремни преси, клякания и се движех постоянно. След това свалих още 3 кг. и реших да спра. В момента съм висока 168 и тежа 47 кг, храня се здравословно и си поддържам фигурата, не се тъпча, но не се ограничавам. Просто трябва да имаш граница, защото повечето момичета минават границата и уж да станат 45-46 килограма и накрая стигат до критични цифри като 30 кг. Недей да го правиш! Но се опитай с това, което аз направих. Надядвам се да съм помогнала.
- момиче на 16

 
  ...
преди: 7 години, 16 дни
hash: fc8764f995
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, твоят проблем се нарича булимия.. не ядеш цял ден, скришом ядеш и после от вина повръщаш на сила.. Тази болест е наистина много коварна и трудно се лекува, ако се задълбочи. Моят съвет е да поговориш първо с майка си, сподели й проблема си. Абсолютно съм сигурна, че тя ще ти помогне и ще те разбере. Иначе рискуваш да задълбочиш проблема си. Казвам ти го от личен опит, самата аз съм била болна от анорексия и изключително трудно се излекувах. Не си съсипвай здравето заради това нещо. Има много начини да отслабнеш, въпреки че не си с наднормено тегло. Храни се 4 пъти ма ден по малки количества и спортувай. Гарантирам ти, че ще успееш да постигнеш нормалните килограми, в които тялото ти се чувства добре. С глад нищо няма да се получи.. ще гладуваш, организюът ще се стресира и ще започне да трупа храната която приемаш вечерта за да се "запаси" за следващо гладуване. И така ще се въртиш в един кръг. А когато му даваш редовно храна в малки количества няма да трупа, а ще изразходва получената енергия защото няма да последва глад. Все още си малка и не разбираш някои неща, знам че ще кажеш, че да си слаба е най-важното за теб, защото ти се е превърнало във фикс идея и не те интересува друго, но повярвай ми има много по-важни неща и както казах тялото, което желаеш можеш да го постигнеш с хранителен режим и спорт. Не е необходимо да си съсипваш здравето с глад. Аз самата мислех, че да съм слаба е най-важното за мен (нищо че бях скелет, аз се виждах ужасно дебела) и не ми пукаше че ми казваха че ако не се храня ще умра.. но всичко си има последствия.. и то лоши.. Надявам се да ме послушаш и да не тръгваш по този мой ужасен път. Ако решиш ще ти напиша и хранителен режим ( в момента съм инструктор) и ще се радвам да отговориш.
Ж21

 
  ...
преди: 7 години, 16 дни
hash: f0a720efd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1-Не може да има булимия и анорексия в едно, защото тогава ще си в ковчег!
2-ро Нямаш булимия, а по-скоро мания за отслабване, но нямаш кураж, да правиш диети или по-скоро, да се храниш здравословно.
3-то 1, 65-60 кг (Уау) Трябва да отслабнеш, но не като изяждаш всичко и след това повръщаш.
4-то Пий една чаша топла вода сутрин на гладно. Закусвай с плодове, а след това премини на месо, но без хляб. В менюто, трябва да присъстват: яйца, месо, морски дарове, зеленчуци и плодове, но в никакъв случай, не и калорични продукти и най-вече храни се равномерно.
5-то Задължително спортувай, без спорт няма лесно да остлабнеш.
6-то Не сваляй прекалено бързо килограмите, защото ще се възвърнат отново с ударна сила.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 16 дни
hash: 0d8c43d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз пробвах диета със соеви хапки (продават се в био магазините, но можеш и да ги откриеш в някои супермаркети на щандовете за диетични храни), евтини са и са нискокалорични, а предимството е, че само се варят за 10 минути и са готови за консумация, много богати са на протеини и засищат бързо. Аз карах на салати, плодове и соеви хапки и за 1 месец свалих 9 кг, което ще рече, че съм сваляла около 3 килограма на седмица. Но те съветвам и да тренираш през това време, защото кожата се отпуска много и ще се тресе като желе буквално. Късмет ти желая!

 
  ...
преди: 7 години, 16 дни
hash: 0d8c43d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако искаш да свалиш толкова килограми главно трябва да се подложиш на глад, колкото и да не ти се иска. Няма как да се тъпчеш постоянно и да очакваш да сваляш килограми едновременно. Та ти дори не правиш упражнения, с които да изгаряш приетите калории. Най-добрият вариант е да ядеш възможно най-нискокалоричните храни и да пиеш много течности, да се движиш много, а когато го направиш няма как да не почнеш да сваляш килограми.

 
  ...


...
преди: 7 години, 16 дни
hash: ff12f52bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш някакъв проблем, вероятно, че баща ти не е около теб. Проблемът ти е на психическа основа и ако трябва отиди на психолог. Та виж Ким Кардашян - какво огромно дупе има и е най-популярната и много богата вече жена, тъкмо с дупето си е прочута. Тя си е дебелка. Тези килограми са ти много добре. Но ако наистина искаш да отслабнеш започни да спортуваш. И намали количеството храна. Яж от всичко, но примерно детски порции. Отслабва се само когато се съчетаят по-малко храна със спорт.
Харесвай се и се обичай такава, каквато си!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 16 дни
hash: 0320c1dd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Бързо на психолог! Иначе ще си поредната умряла анорексичка. Ако това има значение за теб.

п. п. Защо например, не си поставиш за цел да си здрава и хармонично развита личност?

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: 0d8c43d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като цяло такова драстично отслабване изобщо не е здравословно и можеш да си докараш сериозни проблеми, свързани със здравето ти. Споменала си, че го правиш за себе си, а не заради момче или да се харесаш на приятелите си, но малко ме съмнява това, защото щом човек реши да предприеме такава драстична промяна значи нещо го е накарало - или някакво събитие в живота му или нещо друго. Според мен просто искаш да си най-слабата от приятелките ти и един вид те да ти завиждат, но това е доста безсмислено, а ако го правиш за момче - още повече. А и момчетата не харесват кокали, искат месце, дори и сланина може да има, но трябва да се хване нещо, а не където и да се опреш все да ти бие на кокал. Относно самото отслабване - опитай се да пиеш главно вода, чай и кафе, а ако ти се прияде нещо хапни плод или някакъв зеленчук (примерно: краставица със сол, домат), а ако усещаш, че ти прилошава си хапни парче шоколад, защото е нормално да се почувстваш леко отпаднала. Това е от мен, надявам се да съм ти помогнала поне малко.

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: 0d8c43d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Амиии... ще ти кажа една диета, която на мен ми помогна страшно много. Закуска - кафе или чай ; Обяд - салата ; Следобед - плод ; Вечеря - 1 варено яйце. те съветвам да правиш поне по 100-150 коремни преси на ден и клякания (горе-долу колкото коремните) и ти гарантирам, че за една седмица ще свалиш поне 3-4 кг. Аз го пробвах и свалих 3. :) Съветвам те, ако правиш диетата по-дълго от седмица да заместваш яйцето за вечеря с пилешко или риба понякога, защото не е хубаво да се ядат всеки ден яйца. А относно рибата и пилето - варени или печени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 15 дни
hash: ee25a6d4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Четох една диета с кефир . Не си я спомням добре но беше нещо такова 1 ден - варено пил.филе 1л за целия ден кефир и 1.5 л вода ако не можеш вода пиеш прави си чай . Но сокове , алкохоли газирано и сладкиши забрави за тях. Ден 2 риба кефир 1.5 процент масленост пак 1л.имного течности. Ден 3 варени картофи кефир вода. Ден 4 само кефир и течности. Ден 5 каквото си избереш от варено пилешко ; риба или картофи.Пише хубави неща за кефира аз основно имам проблем с метаболизма въпреки че много се движа и пийвам бира и не мога да отслабна а не ям. Купих си днес кефир отвратителен е на вкус но вече усещам реакция в червата , не ми се пие бира и имам чувство за ситост а не съм изпила още 500 гр. Дано да подейства защото не мога да се понасям 1.70 съм и тежа 60.5 и стомахът ми е постоянно подут и не ми стават дрехите , понеже до преди година тежах 55 кг

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 дни
hash: 57a49dab69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей! Страдам от булемия също! Искаш ли да ти се обадя и да си помагаме и разкажем взаимно, защото само хора който страдат от това ще те разбират най добре:) прекрасна си

 
  ...
преди: 7 години, 9 дни
hash: 542aab448b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Може да ти предложа да спортуваш и да се храниш здравословно. И аз имам проблеми с храненето, но със здравословно хранене се отслабва.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker