Синдром на Клайнфелтър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Синдром на Клайнфелтър
преди: 7 години, 10 дни, прочетена 1525 пъти
Здравейте, ще започна с това, че съм тийнейджър. Имам съмнения, че имам недостиг на тестостерон. С асансьорен тестис/ крипторхизм съм. На около 10 годишна възраст ме оперираха, като казаха, че в пубертета тестиса ще си слезе, но няма да функционира, което не е проблем, другия щял да върши работата и на двата. Проблема е, че още не е слязъл и ме притеснява, а от друга страна си ми е комплекс и скоро отново ще ходя на уролог. Мисля, че четох на едно място, че наличието само на един тестис няма общо с нивата на тестостерона, но не е ли точно това, в тестисите се произвежда тестостерон, един тестис - по-малко тестостерон? За гореописания синдром има следните симптоми :
*Окосмяването по лицето е оскъдно, ръста – висок, крайниците – дълги, раменете са тесни.
Половите органи са видоизменени, а вторичните полови белези липсват. Болните имат тесни рамене и широк таз (женски пропорции на тялото), дълги ръце, висок ръст, гинекомастия. *

Окосмяването по лицето ми е оскъдно, висок съм, с горе/долу тесни рамене, широк таз и гинекомастия.
За гинекомастията не мога да кажа, че е точно такова но може би в по-малко изразен вид. Именно това ме накара да се разровя и почета повече. Изглеждам и се чувствам като нормален мъж, казват ми, че тялото ми е добре, но на мен тези гърди и по-точно зърната, голямата аерола, са ми проблем. Пробвах със спорт, фитнес, като наблягах на гърдите, тичане, каране на колело и без резултат, същото и за паласките. Това ме навява на мисълта за ниски нива на тестостерон и синдрома на Клайнфелтър. Имам мазнини, които не се махат (гърди и паласки), това явно е от високите нива на естрогена, женския хормон, който съхранява мазнините, а тестостерона ги гори. Всичко води към ниски нива на тестостерон, та дори и, че тестиса още си е горе. Мога ли с един тестис да имам нормални нива на тестостерон или няма значение.
Не се чувствам добре и комфортно в тялото си, положих усилия да променя нещата, но явно е на хормонална основа. Ако се окаже така трябва изкуствено ли да си вкарвам тестостерон? Чувал съм недобри неща за изкуственото вкарване на хормони. Сега пробвам с чай бабини зъби от 2 дни, но ми е ясно, че си трябва лекарска помощ.
Какъв доктор да търся относно гинекомастията/ синдрома?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 дни
hash: f499fa3caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като за начало, почни от личния си лекар. Търси съвет от сертифицирани лица, с дългогодишно образование, а не от случайни тролове в интернет. Това е.

 
  ...
преди: 7 години, 9 дни
hash: 909f442e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре отиди при личния лекар, а той/тя ще те насочи към правилния специалист. Това ти го казвам като студентка по дентална медицина, тоест разбирам горе-долу как вървят нещата. Евентуално директно да отидеш при медицински генетик или ендокринолог.

В кандидатстудентските теми имаше теми за генетика, синдроми и т. н. Ако си с Клайнфелитър, имаш не XY, a XXY полови хромозоми. Х са "женските", тоест една "женска" хромозома в повече => имаш повече естроген и оттам по-малко тестостерон. Това няма лечение, защото самият ти генотип уж ще е такъв, това не се изкоренява. Все пак, не трябва да се психираш, има шанс да си просто с ниски нива на тестостерон, което е поправимо. Може и да си внушаваш, знам ли. Отивай на лекар, дори само заради този тестис ти трябват профилактични прегледи. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 дни
hash: ff0cde3d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Синдромът на Клайнфелтър предполага наличие на една допълнителна Х хромозома и кариотип 47 ХХУ. Диагностицирането на му става чрез анализ на кариотипа. Нормални нива на тестостерон може да имаш дори и с един тестис, а причините за ниски нива са хормона са много. Най-добре си запиши час при някой андролог и той ще те светне за всички видове изследвания, които може да си направиш, като например тестостеронов тест и т. н.
ПС. Но лично за мен, просто си се филмирал от инфото в нета.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 дни
hash: 54bff3bba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има два много мощни механизма ча увеличаване на тестостерона естествено:

- NoFap. Спираш порното напълно и завинаги. Потърси книгата "Your brain on porn" и гледай клипове за NoFap.. има стотици хиляди хора които се отказват от порното и маструбацията... има много, много големи ползи, една от тях е увеличаването на тестостерона и рецепторите в мозъка към допамин. Имаше едно едно изследване че на 7-ят ден има голям ръст в % на тестостерон.

- Fasting. Пак има много литература доста изследвания. Много ползи, подмладяване на тялото, увеличаването на тестостерона със 160% ако 3 дни не ядеш нищо... разбира се това е ъпсурдно, аз просто не ям 14-16ч.

И аз имам паласки с 2 нормални тестиса, та не е задължително да имаш 1 за да имаш хормонален дисбаланс. Фастинга определено намаля % подкожни мазнини а от там и паласките... но трябва и да си на калориер дефицит. Абе просто чети за 2-те и ги пробвай и сам ще видиш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 дни
hash: 70d2790025
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма значение дали е синдром на Клайнфелтър или нещо друго - отивай на лекар, за да можеш да имаш деца един ден. Ако личния ти каже, че нищо ти няма, отиди при специалист без направление.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5122006064
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря ви и се извинявам за късния отговор, бях забравил за темата. Ще си направя хормонално изследване и ще си запиша час при уролог. И попринцип да, така е, четеш симптоми в интернет и си казваш, че всичкото това си ти, но в случея не е така. Тренирам яко, карам колело, взел съм и добавки, но тялото ми си стои същото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5122006064
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви и се извинявам за късния отговор, бях забравил за темата. Ще си направя хормонално изследване и ще си запиша час при уролог. И по принцип да, така е, четеш симптоми в интернет и си казваш, че всичкото това си ти, но в случая не е така. Тренирам яко, карам колело, взел съм и добавки, но тялото ми си стои същото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker