Системен лупус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Системен лупус
преди: 7 години, 15 дни, прочетена 1493 пъти
Здравейте
Преди дни ми поставиха диагноза системен лупус.
Проблемите ми започнаха преди околко година. Първо с прилошаване, на което не обърнах внимание, защото се случваше рядко. След това зачести и освен него започнах да се чувствам много изморена без причина, а бях доста енергичен човек. Тръгнах по лекари и изследвания. Никъде не откриваха нищо. Всичко изследвания, които правих бяха в норма. Но аз се влошавах. Имах и периоди в които се чувствах добре, но започнаха да стават все по - редки. След това пак лекари, пак изследвания и отново не откриваха проблем. Казаха, че е от стрес. Изпратиха ме дори на психиатър. Изписа ми антидепресанти и каза че ще се оправя. Пих ги извстно време, но не ми понесоха добре и ги спрях. Пробвах и с психотерапията тъй като всички твърдяха, че проблема е на нервна почва. Но и това не помогна. Колкото и да се опитвах да се стегна и да се почувствам добре, като преди не се получаваше. Тялото ми сякаш отказваше да работи нормално. Силна умора, сърцебиене, задъхване, замайване на моменти. Кардиолози, невролози, ендокринолози и никъде не откриваха проблем. Към тези неща след известно време се добави и болка в краката. Заради болката в краката посетих ортопед и съдов хирург, но и там нищо. Правиха ми и изследване със съмнение за полиневропатия, но не се установи и невролога заключи, че всичко е на нервна почва. Попитах дали може да е някое автоимунно заболяване, но ми каза да спра да чета глупости, да се успокоя и всичко ще се оправи. А аз все бях изтощена още от събуждането и с болка в краката. Понякога ми прилошаваше от умора, дори след кратка разходка. Изморявах се и от домакинската работа. Личната отново ме увери че е от стрес, да започна да се движа повече и умората и болката ще спрат. Но не се получаваше, колкото и да се опитвах да се оправя. Не се чувствах добре и усещах, че нещо с тялото ми не е наред. Болката в краката не ми дваше мира и отново отидох на ортопед. След преглед ме насочи към ревматолог. Пусна ми изследвания със съмнение за ревматоиден артрит и лупус. След като ги видя каза че според нея е лупус. Сега ми предстои да отида при имунолог за още изследвания. Надявам се на чудо. Иска ми се да се окаже че е грешка, макар, че не се чувствам добре и ми е ясно че проблем има. А и резултатите ми от изследванията не са добре. AHA скрининг-а е 1:1000. Прочетох че при 95 % от болните от лупус е положителен.
Изплашена съм. Това е тежко автоимунно заболяване. Прочетох ужасни неща. Няма лечение, а само временна ремисия. Увреждат се много органи. Лекарствата са със много странични ефекти. Прочетох също че продължителността на живота е от 5 до 10 г. Наистина ли е толкова зле? Моля, ако има хора със същото заболяване или запознати със състоянието
да ми пишат. Как се справят, как се чувстват, как се лекуват, има ли алтернативна медицина за това, от колко време са така, какво им помага или пречи. Ще съм много благодарна за всеки отговор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 14 дни
hash: db0711049a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам приятелка, диагностицирана преди 12-13 години. В момента е на 48. Роди първо дете на 36, без проблем. Работи като шивачка и не е спирала. При нея освен проблемите с костите, се появяват периодично и обриви и зачервявания. Пие си лекарствата, ходи редовно на лекар и е добре. Доста слаба е, но много внимава да не качи килограми за да не натоварва костите. Надявам се, че съм била полезна.

 
  ...
преди: 7 години, 13 дни
hash: a757c82431
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за отговора

 
  ...
преди: 7 години, 13 дни
hash: 9f931143be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей,

Не мога да се изкажа компетентно по твоя въпрос, но ще те посъветвам друго. НЕ чети какво пише в Интернет. Не се напрягай допълнително. Имал съм съвсем дребни и лесни за решение проблеми, но четейки сам из мрежата, съм преживявал подобни страхове. Сама виждаш, че дори лекарите, които би следвало да са специалисти, се лутат и не могат да се орпавят точно с проблема. Не си мисли, че прочитайки 10 статии в Интернет, можеш да си поставиш по-точна диагноза. Не можеш. Това е не само безсмислено, а и вредно. Спри!
Желая ти бързо локализиране на проблема и скорошно възстановяване!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: dce3eea9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявайте, пия си плакенила вече три години и съм в ремисия. Доц Дурмишев от Александровска

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: da5da1f1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нямам медицинско образование.
От книгите, които съм прочел, зная че автоимунните заболявания могат да имат много възможни причини.
Може да имаш нужда от прочистване на черния дроб и жлъчката (gallbladder and liver flush- виж на Google)- ето линк: https://breathing. com/apps/fireamp/blogs/internal-cleansing/liver-cleanse
Използвай Google Translate да го преведеш ако не знаеш английски.

Може да имаш пропускливи черва, причинено от хранителен алерген. Най-често срещаните са глутен, яйца, млечни продукти, морски дарове. В тази ситуация, субстанцията от червата преминава в кръвния поток и имунната ти система се претоварва и започва да не различава враг от приятел.
В този случай, бих ти препоръчал да минеш 3 пълни денонощия само на вода (леко затоплена е най-добре). След това захранваш със салати от зеленчуци и на 5-ия ден и нататък преминаваш само на месо и зелени салати (вкл авокадо, зехтин, БЕЗ сирене). Месо- без колбаси, кайма. Без ограничения на количеството храна, само нейния вид. Без пържене и каквото и да е олио.
Пий достатъчно вода (2, 5-3л/ден), за да изкарваш токсините. Водата- изворна или филтрирана.
Използвай само паста за зъби БЕЗ ФЛОУРИД.
Има разлика между алергия (остри симптоми) и непоносимост (неявни симптоми)- например алергия към глутен е целиакия, но има много хора със замъглен ум и не знаят, че това е резултат от скрита непоносимост към глутен.

Дано това ти бъде от полза.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db901c404c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   от #5: П. П. моля, консултирай се с твоя лекар преди да предприемеш каквото и да е лечение. Дадох само съвет да се обърне внимание на тези неща, но аз не съм лекар, нито учен, така че го приеми с доза съмнение.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: dce3eea9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за съветите, бяха ми много полезни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker