Прекалено много храна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прекалено много храна
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1083 пъти
Дебела съм. На 18г, 170см, 106кг.
В училище ми се смеят постоянно, подиграват ми се колко ям и от депресия продължавам да се тъпча още повече и повече...
Знам, че сама съм си виновна, че се докарах до тук. Всичко започна преди 1 година, когато се сприятелих с едно момиче и станахме най-добри приятелки. Тогава бях висока 170см и тежах 69кг. Тя беше висока и слаба (175см, 50кг), нито се хранеше здравословно, нито спортуваше... явно ген. По цели дни прекарвахме заедно, от сутрин до вечер. Тя си купи дюнер и аз си купувам дюнер. Тя си купи пица и аз си купувам пица. Тя си купи шоколад и аз си купувам шоколад... Като цяло си промених хранителните навици заради нея и вече не мога да се контролирам с храната. И не, не я вадя нея виновна, ако това ще кажете, сама съм допуснала това да се случи... Иииии ето го резултатът, +37кг за една година. Още по-лошото е, че вече, когато стомахът ми е по-голям, имам нужда от все повече и повече храна. Само докато съм на училище (от 7 до 13ч) ям по 3 пъти, преди това закусвам вкъщи, а след като се прибера обядвам и вечерям по няколко пъти. Средно на ден ям по 10 пъти и то не в малки количества. Например вчера преди училище закусих в 6:30 с 4 палачинки с шоколад, на училище ядох среден дюнер, после чипс, после тостер с луканка, вкъщи обядвах пържени картофи със салата, после шоколад милка, после 1л кока кола с 1 кутия бисквити мираж, вечерях лазаня, после кекс с кисело мляко и преди да заспя пак ядох палачинки. Осъзнавам, че храната е ужасно много, но наистина не мога да се контролирам. Един ден си казах, че няма да ям повече, събудих се сутринта, отидох на училище, издържах до 10ч и ми стана толкова лошо, че щях да припадна иии си наваксах с храната и за сутринта. Търся някакви съвети как да се справя с тази зависимост към храна. Буквално се събуждам и заспивам с нея. Вече се чувствам зле и в дрехите си, купувам си дънки и тениска, след 2 месеца тениската ми е почти до пъпа, а за да си обуя дънките трябва да съм легнала по гръб и да си гълтам корема и когато се изправя всичко започва да изскача от талията на дънките. Други панталони, които си купих януари, мога да ги обуя само до коляното, не и по-нагоре. Спрях и да излизам. От нас на училище и от училище вкъщи. Нямам желание за нищо, освен за още и още храна. Кожата ми стана мазна и в пъпки, появи се и ужасно много целулит. На моменти ми е трудно и ходенето, изморявам се само докато слезна до долния етаж и се кача пак горе или като цяло от всякакви стълби и по-дълги разстояния или пък се запъхтявам докато се облека. Преди 5 месеца прекратих 2-годишна връзка, именно заради това, че съм напълняла и "не сме си подхождали така". Естествено се успокоявах с храна.
Като цяло това е историята ми и дори и да не пишете коментари, се радвам, че я споделих.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9e870a7bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започни хранителен режим, върви при диетолог, той ще ти помогне. Като за начало си намери някакво хоби и започни да спортуваш.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: aa28e0d80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Еми как няма да огладяваш, запъхтяваш и изнемощяваш - все едно си сложила една торба цемент на гърба и постоянно я мъкнеш с теб. Подходът ти за отслабване в оня ден също е грешен - тотално спиране. Трябва да е разреждане на храненнията и с по-малко количество, докато започнеш да свикваш. Също трябва и воля, осъзнаване не ти трябва, но понеже си млада и отлагаш сериозните мерки. Но животът си върви и всички негативи ще ги влачиш и страдаш през годините. Отнеси се сериозно към проблема, защото той не е само до психическото ти състояние, а и до физическото здраве. Никой няма да отслабне вместо теб, от теб зависи.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5052c2040c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 69 на 106 кг за една година е страшно. Изследвай си хормоните, може да имаш голям дисбаланс.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 552ec6383f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не може така изведнъж да спреш храната и да го понесеш лесно. Намаляй количеството лека по-лека. Вкарай и спорт. Например бягай привечер/след училище или спортувай нещо друго, но да те изпотява. След като си се наспортувала яж по по-малко (то и апетитът ти тогава ще е притъпен, освен ако не си прекалила със спорта).

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6ab22019d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ти ядеш адски много, само докато го изчета, ми стана тежко! не може да си чак толкова гладна, това е някаква психологическа зависимост от храната.
първо намали количествата, 4 палачинки за закуска и мъжът ми не яде, а той е 110 кг, 188 см. Една палачинка ти е достатъчна, после нещо малко плод в голямото междучасие, после на обяд примерно печено месо или риба салата. изхвърли всички шоколади, пържени картофи, коли, бисквити и т.н. и се движи повече.
млада си, не позволявай нещата още да се влошат. единствено от теб зависи да си наложиш ограничения и да ги спазваш

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bc06c881d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо ти не само ядеш много, но и нездравословни неща. Защо не пробваш със здравословно хранене изключи чипса, колата, пържено, тестено и всякакви такива глупости от които ще се съсипеш. Второ състоянието ти е на психическа основа това е много храна за момиче на 18 години, така че те съветвам при лекаря за направление за психолог и също така диетолог, който да ти изготви диета, пий много вода и се запиши на фитнес. И не гледай кой какво яде всеки сам решава с какво да се трови и как да процедира с тялото си както виждаш резултата при теб е на лице следствие на хранене с боклуци. Човек трябва да уважава себе си и тялото си не се съсипвай, а се замисли към това да се промениш, но имай предвид, че пътя няма да е лесен. Много лесно се качват килограми, но много трудно се свалят и ако успееш трябва пълна промяна на навиците ти и на живота ти, по-добре се вземи в ръце и се посъветвай със специалисти, защото ще си докараш някоя болест. Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker