Проблеми след продължителна констипация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми след продължителна констипация
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1274 пъти
От известно време спазвам един хранителен режим за качване на мускулна маса, но проблемът е че се състои от предимно сухи храни и храносмилателната ми система не се справя добре. Доста често имам проблеми с изхождането по голяма нужда. Случва ми се да ходя по голяма нужда 1 път седмично и процеса е продължителен и болезнен. Днес се изходих са първи път от 6 дни и ми отне повече от 1 час мъки. Обикновено в такъв случай резултатът е доста голям, но днес беше повече от обикновено и изхождането ми беше съпроводено с доста болка, но нямаше кръв. Проблема сега ми е че след тази едночасова борба нещо се случи на задните ми части. Имам чувството че задника ми се е разтегнал и сега го чувствам недостатъчно стегнат. Притеснява ме да не се окаже някаква перманентна щета и да се окажа с разтегнат задник завинаги. Срам ме е да отида на лекар, за да не ме помисли за хомосексуалист. Дано да се окаже че се тревожа напразно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0fa10755f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А продължаваш ли с режима? Ако да, ще имаш проблеми не само с ануса ( ануса, а не "задника", макар че и той сигурно страда, след едночасово седене на тоалетната чиния), а и с дебелото черво, и с тънките черва, и със стомаха, и прочие. Помисли, заслужава ли си, заради мускулите, да си прецакаш здравето на млади години.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 221fcc69db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Първо, преди всичко ще ти препоръчам да се изхождаш клекнал. Това е естествената поза при хората и само при клекнало положение ректумът е напълно освободен и изхождането става много по-лесно (виж http://squat.beinsa.info)

Изхождането, както и уринирането, макар да изглежда просто нещо, е всъщност сложен процес, който изисква синхронната работа на доста органи. Един от тях е ректумът, който има множество нервни окончания. Когато процесът на изхождане започне, изпражненията дразнят тези нервни окончания там и подават сигнал до мозъка, че процесът е започнал. Тогава мозъкът включва допълнителни контракции на ректума с цел да го изчисти напълно, същевременно засилвайки перисталтиката на дебелото черво.

Проблемът е, че тази зона е много чувствителна и нервните детектори там лесно се повреждат от разтягане или механично увреждане, което правят големите и твърди изпражнения. Говоря от личен опит, защото след дълъг период на запек с големи изпражнения престанах да усещам позив за дефекация, поради увредени нервни окончания. Оттогава не мога да се изхождам нормално.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 65d93ff286
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момиче съм.. аз също имам проблем относно това.. просто трябва да пиеш повече вода и приемай храни съдържащи фибри, при мен също е доста болезнено и понякога има кръв, за да се избегне появата на хемороиди трябва да се спазва определен хранителен режим и всичко ще бъде наред, а пиенето на вода е най-важно!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 221fcc69db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не допускай да се изхождаш с напъване, когато имаш твърди и големи изпражнения - това уврежда ректума и ще ти докара само проблеми! Прави си клизма, за да се размекнат и излязат лесно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 325d9c21c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторе, не казваш на колко си години, но щом си решил да качваш мускулна маса значи си млад човек. Защо бе пич, ти не ли се харесваш такъв какъвто си, а си решил да ставаш като гладиатор. Мускулна маса се прави с физически упражнения и със здравословна сурова храна. Тази диета е сигурно търговска реклама, даваш си парите, а си разбиваш здравето. Запомни, трябва да се храниш предимно със сурова храна, предимно с плодове и зеленчуци, които имат много фибри, млечни продукти като сирене и най-вече кисело млеко, сурови ядки, яйца, морски дарове, зърнени храни и т. н. Например моркови, целина, зеле, карфиол, домати, краставици и всички видове салати и пълнозърнест хляб. Натурални сокове ако можеш сам да си ги правиш. Запомни сурова натурална храна с мнооооооооого фибри. Ако ти кажа на колко съм години, няма да ми повярваш, но ходя по голяма нужда всеки ден, а понякога и по два пъти. Но аз не ям буклуци и храни без фибри. Изключение прави киселото млеко, яйцата и рибата, но аз компенсирам това със сурови ядки, плодове и зеленчуци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker