Предава ли се ОКР наследствено? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Предава ли се ОКР наследствено?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2244 пъти
Мъж на 29 години съм.
Обвзеха ме разни гадни мисли, че ако имам деца може да наследят ОКР-то.
Има ли принципно някакъв тест 100% сигурен, че човек е болен от ОКР? Не говоря за психиатри ами по-скоро за нещо като рентген на мозъка

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: c958838d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм болен от ОКР и често се съмнявам дали диагнозата е правилна. Какви симптоми имаш?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3a89094531
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има различни психологически изследвания, които доказват наличието на ОКР, но няма 100% гаранция, тъй като това състояние не е типичната патология. Използва се ЯМР, за да се наблюдава активността на мозъка при "нормални" хора и при такива с ОКР и има известни различния в активностите на различните мозъчни структури, но пак казвам - никаква патология...

Колкото до унаследяването на ОКР - и да, и не...
ОКР не е като хепатита, за да се предаде на бебето! Има теории, че генетично може да се предаде предразположеността от развитие на тревожни разтройства, но има и друг фактор - околната среда! А тя зависи от родителите - в този случай ти може да предадеш ОКР на детето си, не биологично, а поведенчески - когато то те гледа, че си миеш ръцете нон-стоп, или че докосваш определен брой пъти даден предмет, детето приема тези действия за правилни и започва да ги върши неосъзнато. Това е притеснителното! И точно поради това всеки, който има тревожност и иска да има деца, трябва да се подложи на качествена психотерапия и да заживее един по-щастлив и осъзнат живот. Тогава и децата му ще са добре!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 86f3f999d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какво по дяволите е ОКР? Това даже не съществуваше миналато година, но сега се нарои по сайтовете и всеки втори го има... Поредната пост-модернистична глупост.
Нищо ти няма, но ако продължаваш с такова отношение, може и да навредиш на децата си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 63c10c748f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До колкото знам можеш да попиташ личният си лекар. Аз съм момче на 16, също съм се забелязал че съвпадам с някои от симптомите. Недей сам да си поставяш диагноза, свържи се с личният си лекар ако имаш съмнения.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e632828fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   това дали има такова нещо като ОКР или не има си "главен" файл с информация, който може да видите в Гугъл и да разберете какво е.

Не знам защо решихте че изгарям от желание да видя приятната физиономия на личния лекар или на психиатър и да ме лъжат как ще намаляваме хапчетата и ще ги спрем и след години да ми кажат "това е положението. цял живот ще ги пиеш". Ще спра дотук с "лошия тон" за да не сметнете целия пост за злобарски и т. н

И малко от забавната част - никога не ходете на разни психоаналитици, които ще ви карат да рисувате пеете да скачате и да викате чик чи рик и какви ли не глупости и да ви взимат парите и да се чувствате още по-отчаян колко са прости и как никога няма да сте ОК.

ЯМР-то до колко се определя като вредно и срещу колко български лева може да ме пъхнат вътре?

Относно симптомите - непрекъснатото чувство за вина и всяко едно нещо което върша трябва да е перфектно за да не случи нещо лошо и ПО-ЛОШОТО - мислено изчистване от това дали съм навредил на някой критично(смърт) досега в живота ми.

Успех! :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 477ec22cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление всички психически разстройства и аномалии се предават на децата.. в по-малка или по-голяма степен. Затова и аз съм решил да нямам деца. Тежко е да си на 27 години и да вземеш такова решение, още повече че страшно много искам дете, жена, семейство, но смятам че само бих ги направил нещастни.. пряко или косвено. Кой нормален човек би искал детето му да наследи най-лошото от него? Само някой егоист, който поставя собствените си нужди и мечти над тези на бъдещото му семейство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a856e59def
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Който ви е казал, че психически разстройства се лекуват с хапчета ви е излъгал най-нало. Химията се използва за потискане на симптомите при психически болести и разстройства. Те не могат да лекуват.
Така че като тръгнеш по тежкия път на "борба" с ОКР посредством хапчета си изгубен за живота. Психическите разстройства се борят с терапия. Примерно при ОКР отказваш да вярваш на страха, който те тресе. Трябва да спреш химиите незабавно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5052583c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   до 7: логиката ти издиша отвсякъде... да не мислиш, че децата ти автоматично наследяват само от твоя род? Нали затова се омешват гените. Както и да е.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ceadcf06ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 е дал чудесен, изчерпателен, полезе н, смислен, право в целта и научно обоснован, в същото време, написан ясно и разбираемо, коментар, моите уважения!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 64bcd0acae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не се предава физически, но ако си агресивен или по-странен(така да се каже) ще го побъркаш рано или късно. Говоря ти от личен опит.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker