Има ли смисъл от антидепресантите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Има ли смисъл от антидепресантите?
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 9662 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19 години. Поне от 5 години не се чувствам щастлива, нервна съм, злояда нещастна, преживях много неща свързани с сексуалният живот, някой ми останаха като травма. Понякога още си спомням за човека които ми причини всичко което дълго време ме караше ден и нощ да плача. Но с годините започнах да забравям.

От както водя полов живот все попадах на неподходящи момчета, и може би от една степен те ме направиха с такъв характер. Винаги бях малкото момиче, което трябва да се учи. Не обичам да споделям с родителите си, по онова време не споделях и на тогавашните си най-добри приятелки. Научих се да живея със страховете си и да мълча. Сега съм някак затворена необщителна. От както завърших не съм работила нищо, защото в малкият ми смотан град няма нищо подходящо за млад човек, а ако има те искат опит. Като им кажа че съм на 19 и не съм работила веднага ме отхвърлят. Не ми се излиза никъде, скучно ми е всичко. Пила съм билкови леки успокоителни, но явно не ми помагат.

От половин година нямам и желание за секс, с приятелят ми с които сме от доста години нещата не вървят, аз не искам да говоря не искам да правим секс, защото се чувствам ненужна, непохватна, не одобрена от обществото. Толкова много неща ми вредят а не знам как да се справя с проблемите. Майка ми от 2 години иска да ме води на психолог, но аз отказвам, не искам да ми предпишат някакви силни успокоителни и да стана, като наркоман.

Тя каза че ако съм в депресия трябва да се лекувам нямало да мине от само себе си. Не искам да застана пред онзи човек, да му казвам какво ми има и той да ми сложи диагноза:Тежка депресия и да ме натъпче с лекарства или да ме прати в някоя лудница временно.

Кажете ми вие, които сте пили лекарства и нещо ви е турмозило години на ред, оправихте ли се? Колко време пихте лекарства и до колко депресията изчезна. Някой хора пият успокоителни с години, но това не значи че проблема си е отишъл просто те друсат, за да се чувстваш по добре, Кажете ми има ли смисъл да отида на лекар или да си продължавам, както до сега и да чакам спомените да избледнеят и да ги забравя? Мерси предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: e78ca414b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има смисъл и то много голям - за фарамцевтичните компании, които ги произвеждат и налагат масово.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9cb827b1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е вярно-има смисъл за теб самата.Ще се почувстваш по-уверена,ще видиш,че животът е хубав.На теб само ти се струва,че си безполезна и непохватна и т.н.Аз самата съм пила и продължавам да ги пия,защото това е единственното решение.Тези нарушения в настроението са в резултат на химични процеси в мозъка-не всички имат такива проблеми,но които ги имат са неразбрани от обществото-в смисъл уж всичко му е наред,а е нещастен.Щастието винаги идва отвътре.Така ,че няма страшно-те не водят до привикване и не са опастни за другите органи.Те не са успокоителни,а просто ти дават увереност.Понякога положението може даже да стане трагично.Отиди на психиатър и ще ти изпише нещо леко като за начало.Ще видиш,че няма страшно-а като се подобриш може да ги спреш нацяло.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: e78ca414b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   №2, посочи ми 1 /един/ действителен случай, при който някой се е оправил с помощта на антидепресанти. Няма! Защо ли... ?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 0a87e72fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Номер 3, много си зле. Аз съм пил 6 месеца и се оправих. Сега нямам никакви проблеми. Не можеш да се изказваш категорично, когато нямаш никакъв опит. Предполагам не си лекар с 30 годишна практика, на която базираш титаничния си извод. Всеки лекар или фармацевт обаче ще ти каже, че ако на някой не му действат антидепресантите, значи няма депресия и диагнозата е поставена грешно. При депресия, антидепресантите определено помагат. Но има състояния, което са подобни на депресията и се лекуват по друг начин. Четете бе, хора.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9cb827b1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   браво номер 4-и аз съм на същото мнение и на мен антидепресантите ми действат.Така човек се чувства жизнен,необходим и не се чувства виновен или каквито там глупости му дойдат на ума в резултат на депресията.много е лошо да живееш с депресия-чувстваш се ненужен,виновен-абе просто е ужасно и всичко вършиш бавно и без желание.Те са пречистени особенно новите видове и не увреждат организма.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5847d26a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ще ти кажа и моето мнение- иди на психиатър, нито е срамно нито е престъпно, аз няма да разказвам моята история само ще споделя детайли, живея в чужбина, няколко месеца бях подложена на стрес, на психически тормоз и на каквито ти дойде на ум неприятности, беше много трудно, купих си успокоителни от аптеката, пих ги 20 дни, след това отидох на лекар и ми изписа други- тях ги пих около месец и половина, благодарение на тях сега съм добре, няма го нервното напрежение, чувствам се една щастлива жена, друг е въпроса че и дразнителите ми ги няма, и друго да ти кажа- тук много голяма част от населението е на успокоителни, това не прави впечатление на никой, иди, лекувай се и след това ела да ни кажеш че ти си една щастлива жена, аз ти го пожелажам от сърце м ако искаш да ти разкажа как сама си помогнах дай ми някакви координати, аз съм жена с опит, не съм на 22, ако мога да бъда полезна с нещо... ..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 15 дни
hash: 3236c5a06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Номер 4, здравей! На мен антидепресанта не ми действа, нито предния. Какво може да е това, което наподобява депресията, а всъщност да не е изобщо депресия? Не открих информация за това. Моля те само ме насочи откъде да се информирам. Чувствам се много зле и едвам издържам на ежедневието. Искам да си сложа дори края на жалките си дни! Помощ!!!

 
  ...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 455ca0aed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има голям смисъл от антидепресантите. Те са стъпка напред, не казвам, че са решението. Решение няма, има еин начин да се справим с депресията и той е чрез натрупване на положителни мисли, чувства, преживявания, усещания за живота. Когато за първи път ми се наложи да пия антидепресанти, един ден бях навън и духаше някакъв вятър - летен, много приятен. За първи път от години усетих полъха върху кожата си. Не просто регистрирах - ето има вятър, а го почувствах и беше толкова приятно - не беше ми се случвало от детството ми. Ето го простият пример каква е разлика на депресирания от другия човек - той не изпитва удоволствие от живота и е жив мъртвец, който се движи като робот. Тогава разбрах колко голяма нужда съм имала от тези лекарства и колко по-пълен и интересен може да изглежда света, щом се върне живеца в човека. На 19 години всичко това е напълно поправимо, не чакай и не се чуди. Колкото по-рано започнеш да си помагаш - по всякакъв начин и да си обръщаш внимание, толкова по-добре.

 
  ...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 3236c5a06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами добре де, но на мен не ми действат и се питам - Ами, ако не е депресия какво тогава?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 77da520ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, аз лично приемам антидепресанти вече 9 години без прекъсване. Не съм полудяла, нито съм станала безразлична или апатична, както много хора смятат. Всеки човек е индивидуален и всеки човек изпаднал в депресия си има своето точно лекарство, или точния антидепресант. Трябва да кажа, че повечето хора, които познавам също приемат антидепресанти. Идва един момент, когато психиката вече не може да се справи сама, когато ти вече си на ръба и трябва да решиш кое по малко зло да избереш. Аз бях станала 47 кг при височина 173 см, благодарение на хапчетата аз се съживих. Депресията е болестта на 21 век и ако ти не се лекуваш и не вземеш мерки рискуваш да се докара до състояние, което няма нищо общо с настроението ти, а физически и вегатативни симптоми. По този начин вредиш на себе си, а и на околните. Често търсим проблемите в другите, когато нещата не вървят, но първо трябва оние самите да се вземем в ръце. Ако нямате физически симптоми, ако не ви прилошава, не получавате панически атаки, които пречат на нормалния ви живот то тогава лекарствата са като последно решение, но ако сте на ръба както вече споменах няма как препоръчвам да ги стартирате. В началото имат леки странични ефекти, но те отзвучават след Първия, втория месец. Късмет на всички.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f49dc71add
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравейте, от няколко месеца се боря с една ужасна депресия.
Отидох на психиатър изписа ми залофт и флуанксол и след първата седмица се почувствах значително по - добре. Казах си това е вече всичко ще се оправи ще стана същият щастлив човек. След три месеца прием решихме да спрем флуанксола и да остана само на золофт, ииииииииии тогава се върна онази гадна тревожност и напрежение. После посетих генеколог защото съм с отстранена матка и един яйчник и той каза че имам посткастрационен синдром и започнахме хормонално заместителна терапия. Започнах да пия хапчетата и всичко потръгна, но на втората седмица пак се появи тревожността. Сега ми смениха антидепресанта с ефектин в добавка пия транксен. Ходих и на ендокринолог защото проблеми с щитовидната също водят до тези симптоми оказа се че имам два възела, но хормоните са ми в норма. Вече незнам какво да очаквам страшно много искам да се оправя. Моля за мнения и помощ. Предварително благодаря.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 109ed8255f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не може да не действат антидепресантите. Възможно е да не са ви предписани правилните или да е минало твърде малко време от започването им.
Аз усетих положителното им действие чак към 5-тия месец, през което време си мислих, че не действат. Но не е така, просто трябва време. И още нещо-не се отказвайте, ако усетите странични ефекти и се чувствате зле в началото. Те отшумяват до месец-два. После ще видите как ще се почувствате като нови хора и ще ви олекне.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4b68afd2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравейте, пиша по повод приема на антидепресантите... при някой помагат, а при други не. всичко е толкова индивидуално. Искам да попитам относно това, че ако имаш вече един инсулт с антидепресантите се вдига кръвното налягане, което не е хубаво за мозъка и сърцето. Става въпрос за майка ми която е на 72години, пие золоф но от него се покачва кръвното, ако се коригират лекарствата за кръвното то е един вид изкуствено вдигане на кръвното.... дайте ми съвет какво да направим...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f49dc71add
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравейте отново аз съм №11 започнах вече трета седмица с новият антидепресант но промяна никаква. Как да се справя? Чувствам тревожност и напрежение, правя всичко насила старая се да се движа много, работя в градината но и това не помага. А толкова искам да съм предишният щастлив човек, моля за някакъв съвет. Предварително благодаря!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 006361a8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Може да има някакъв смисъл от антидепресантите, но е краткосрочен. Търси причините, не лекувай симптомите. Намери психолог и направи една психотерапия за едни 6 м, 1 година. Ако имаш времето и парите, направи си и психоанализа, но трае до 3 години, затова пък те лекува окончателно.
Номер 14, ако си жена - провери си задължително хормоните!!!
Ако си мъж над 40 г. - провери си нивото на тестостерона.
За двата пола - смяна на тапета е полезна, една почивка при умерен климат е много добро решение

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4b68afd2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте отново, аз съм номер 13, бях писала за майка ми.... наскоро посетихме един нов доктор във Варна. Това е доктор Попов и е невероятен професионалист, пробвайте при него, преглежда и по здравна каса иначе прегледа му е 30лв. Кабинета му е в терапията в психиатрична клиника.
Дано ви помогне и на вас...
Ж42

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f49dc71add
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   №15 Аз съм жена на 39 г. махната ми е матката и единият яйчник а другият не функционира след лапароскопия, правих и изследвания на щитовидна жлеза там всичко е наред. Ходих на гинеколог и той каза че имам посткастрационен синдром, сега пия и хормони отначало първите две седмици помогнаха малко но после незнам защо и от там нещо. макар че операцията ми е правена преди три години, лекарят каза че стреса отключва симптоми и депресия. Къде мога да си направя психоанализа и ако ми препоръчате добър психиатър ще Ви бъда много благодарна. Отчаяно търся помощ!!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 488b6106b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   здравейте,
много страдание съм преживяла и продължавам да страдам. Пробвала съм иглотерапия успешно, хомеопатия, пила съм антидепресанти без никакъв ефект, но вече стреса и напрежението ми ива прекалено и иглите вече не помагат много, налага се да пия химия отново, защото вече нямам избор и се надявам да ми повлияе добре брз да се еърнат симптомите и да не пия с години. Гледам, че има различнии мнения, явно е индивидуално, но по принцип ми се струа, че лекарствата трябва да са краен вариант.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker