Проблем със зъбите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем със зъбите
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1511 пъти
Аз съм момиче на 14 години и имам леки проблеми със зъбите. Предните ми четири зъба отгоре и отдолу са сравнително прави и си ги харесвам. Задните също (макар че два паднаха наскоро и още не са съвсем порастнали). Проблемни обаче са двата ми горни кучешки зъба. Те са израснали доста над останалите, а единия дори е накриво (направо изглежда като повдигнат и избутан на страни). Това попринцип не се вижда, ако не си отворя устата докрай и не си повдигна устните (което не правя), но все пак проблема ми изглежда сериозен. Не съм специалист, но според мен това може да се оправи само с брекети. Казах на мама и тя се притесни (брекетите били много скъпи). Моля ви дайте ми съвет. Някой бил ли е в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4672da3a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако зъбите ти не са много криви, могат да се коригират и с шини, които са много по-евтини от брекетите. Също така, лепилото на брекетите уврежда емайла на зъбите и ще имаш проблеми. Най-безобидно решение са шините, но пак казвам, зависи от ситуацията. Посети специалист, той ще ти предложи лечение.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 736054e98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм на 12 и имам същия проблем и отидох на ортодонт и той ми каза че всичко ще се оправи с брекети ..първо известно вречме ще нося шини (които на мен лично ми струват 250лв) и след това 2-3 години брекети ..още не съм с брекети ..шините ми се правят в момента и немога да кажа дали ще има ефект но се надявам защото при мен кучешките зъби са наистина много нагоре от останалите зъби..и да наистина брекетите са много скъпи моите ще ги наптавят за 2500лв..

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 40e7a10690
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Лепилото на брекетите не уврежда емайла, това са пълни глупости. Наистина са скъпи, започват от около 700-800лв за единия ред зъби. Но щом казваш че имаш проблем само с горните и щом не са чак толкова криви, ще могат да се изправят и с апаратче, което се сваля, просто ще стане малко по-бавно. Мисля че цената на такива шини е около 200-300лв.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4424eeb8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Шините пък увреждат повече неща-захапката, телените елементи увреждат емайла, трудно е поддържането на хигиена. След брекети нищо няма да ти има, само леко оцветяване, което ще се оправи с почистване на зъбен камък и избелване (не е нужно да е при стоматолог, има едни много хубави лентички на крест). Скъпи са брекетите, да, но за зъби не се пести. Слагай ги сега докато си малка и цял живот ще имаш прелестни зъби ;) Виж някоя оферта в нета за намаление.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 30a4259e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Към номер 4. Всички неща, които твърдите за шините са са неверни. Единият ми син беше като лайкоберачка в устата. Криви зъби- не само кучешките, а и резците, прекалено издадена горна челюст- картинка. След двегодишно носене на шини, но упорито и постоянно, и редовно посещение на ортодонта за регулиране, сега има прекрасни зъби и правилна захапка. Емайлът му по никакъв начин не е пострадал, а относно хигиената, не проумявам кое му е трудното да ги свалиш, да ги измиеш, съответно да си изчеткаш и зъбите. Не казвам, че са по-добри от брекетите, но са удачен вариант за хора с по-скромни финансови възможности. Явно сме попаднали при добър специалист и не на последно място мотивацията на детето си изигра ролята за успешния резултат- махаше ги само за измиване. Успех, мила!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4424eeb8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 5 - аз съм в тази сфера и в момента уча много подробно ортодонтията. Не казвам, че от шините няма ефект, има, но за деца с млечни зъби или смесено съзъбие. Хигиената е до човек, но съм виждала с очите си неподдържана такава при носене на апаратче. Самите телени елементи образуват кариеси, но при зъби, които не са кариес резистентни. Има вероятност да няма никакви проблеми детето при носене на апаратче.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker