Хеликобакер, гастрит, СРДЧ и още нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хеликобакер, гастрит, СРДЧ и още нещо
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1177 пъти
Здравейте! Почти цялата информация вече съм я писал под името „Хеликобактер, гастрит и СРДЧ", но по случайност попадна в раздела "Любов и изневяра". Затова ще ви споделя основното пак и ще добавя новото.

МОМЧЕ на 15 години съм. До Никулден всичко беше прекрасно, но оттам нататък нещата се преобърнаха. На Никулден имах много гадна болка в стомаха, липса на апетит и чувство за гадене. Минаха 2-3 дни, но нещата не се оправиха. Отидох на гастроентеролог и лекарката ми каза да си направя пълна кръвна картина. След 1 седмица си направих изследванията и още на следващия ден бяха готови - намериха ми Хеликобактер пилори и изследванията показаха 25 (не знам в каква единица се измерва, но от норма 9-11 аз имах 25). Лекувах го с Duomox, Креон, Нексиум и още едно лекарство. От този момент нататък започнах да изпадам в много странни състояния - всяка вечер след училище все едно бях в депресия - постоянно си мислех за корема и си внушавам глупави неща. И така до края на януари. Към 26-27 януари някъде започна да ме боли гастрита. Съобщих на докторката и тя каза, че заради тази болка и заради това, че имах загуба на тегло (от 61 кг. станах 55), трябва да вляза в болница. На 7 февруари ме приеха и стоях до 10 февруари. Правиха ми тестове - имам вторична непоносимост към лактоза, също така ми правиха гастро- и колоноскопия, а също и скенер. Установи се, че имам гастрит и синдром на раздразненото дебело черво (СРДЧ). За гастрита ми изписаха празолпан 40 мг., а за дебелото черво Salofalk, но това лекарство не ми понася и не мога да го пия. И така и до днес - не знам как да се справя със стреса, с всекидневната болка в гастрита и този синдром. Смятам да отида на психолог, защото стреса и напрежението ми дойдоха в повече.

Това е старото. Новото при мен е, че отидох на психолог и ми каза, че имам тревожно-депресивно разстройство (за по-кратко ТДР). Разбира се, ще ходя още няколко пъти, докато нещата не се нормализират. Тъй като съм от „по-нежните, по-чувствителните и по-затворените и неговорещи много момчета”, може би това оказа доста голямо влияние в моя случай. Смених някои от хапчетата и на тяхно място пия нови. Чувствам, че има леко подобрение, но понякога чувствам, че "всичко ме боли". Започнах да си внушавам какви ли не глупости, докато не започнах да си мисля и за най-лошата от болестите, което адски много ме притеснява. Вярвам, че лека-полека всичко ще се оправи, но не знам как да се справя с внушаването. Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker