Аборт .... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Аборт ....
преди: 15 години, 11 месеца, прочетена 16889 пъти
Добър ден ! Или вечер, не знам ... :( Животът ми тъкмо се нареди, приеха ме студентка ... Всичко прекрасно до тук... Имам си приятел от 5 месеца, аз съм на 20, както и той, но изглежда не се опазихме ... Бременна съм .... И решението ми е аборт, той е съгласен с мен. Закъснява ми с 6 дена, направих си два теста и двата бяха положителни... Страх ме е!

Знам, че ние сме си виновни, много добре разбирам последиците от всичко това, но умирам от страх, нерви ... Искам всичко да приключи по най-бързия начин ... Утре имам час при гинеколог... Чувствам се много зле ! Майката на момчето ми ще плати всичко, баба му също е зад гърба ни ... Но не знам как да се справя със стреса, който ме е притиснал, дотолкова , че не мога да спя ... Бих искала да ми кажете след аборта развитието на нещата... Ще съм ви много благодарна ... ! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 месеца
hash: b09303b257
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правят го с упойка нищо не усещаш. След това ти изписват хапчета, вземи ги те са задължителни. А след това нищо. Живота си продължава. Не се стресирай толкова нито си първата нито последната. Късмет.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 830320f3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма от какво да се притесняваш. Казвам ти го от личен опит на мен ми се случи същото нещо преди една година и половина. Правят го с упойка абсолютно нищо не усещаш, единствено вече като се събудиш ще се чувстваш много отпаднала и може да ти се спи. Иначе няма за какво да се безпокоиш, някой казват че после може да не забременееш пак, но медицината вече е доста по-развита и е малко вероятно. Една приятелка е направила 4 аборта, от който два спонтанни и после пак успя да забременее, така че спокойно. Единствено на мен ми беше много гадно от факта, че убиваш едно създание, което не е виновно че се е появило в неподходящ момент, но и това се забравя с времето. Успех от мен!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 15e6ec6147
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Според мен помисли добре преди да направиш аборта. Раната от операцията ще оздравее, но раната в душата и сърцето ти ще си остане за цял живот. Поговори с майка си, а не с майката на приятеля си. Защото всеки гледа собственото си добруване. Вярно е че трудно се градят бъдеще и кариера с дете на ръце. Но недей да забравяш че живота е най-голямата ценност на този свят. Стотици бездетни жени биха дали всичко за да са на твое място...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 7929f103cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бременността ти е дар от Бога. Ако се обичате и кроите планове за общо бъдеще, по-добре си роди детето. Всичко друго се подрежда, стига да има мир и любов.
Аз никога не можах да забременея. Това е голямо нещастие за всяка жена. Живота е пред тебе - има време и да учиш, и да копунясваш, и да работиш. Добре си помисли! ЗАПАЗИ ДЕТЕТО!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 9ddf3d2672
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Знам, че се чувстваш меко казано ужасно... Когато бях на 17-18 години и аз веднъж изпаднах в подобна ситуация. Е, слава богу, не бях бременна, но докато го разбрах със сигурност направо се побърках от страх. А ти си в доста по-неприятна ситуация, защото СИ бременна. Иска ми се да те успокоя по някакъв начин... Ще ти кажа, че една моя приятелка е правила поне 3 аборта и каза, че не е нищо чак толкова страшно. Само след това внимавай какви лекарства взимаш - например не взимай аспирин, защото усилва кръвотечението. Ще имаш такова, но май няма да е много по-обилно от менструация. Няма да имаш кой знае какви болки. Поне моята приятелка нямаше.

Относно моралния аспект нищо не мога да ти кажа, но тя поне не се е терзала много-много. Ти си още дете, не е добра идея да си прецакваш бъдещето толкова рано. Вариантът детето гледа детето не е добър и за двамата. Звучи жестоко, но пък е самата истина. За всичко в този живот има време - изучи се, имай весело, безгрижно студенство, стани пълноценна личност, пък тогава се връзвай с деца, семейство и т.н. Никога не си прави розови илюзии по този въпрос. Стискам палци всичко да мине лесно и бързо.

И искам да запомниш нещо много добре веднъж и завинаги - за да нямаш такива ужасни главоболия повече НИКОГА не прави секс без предпазни средства. Толкова е просто, а хората така го усложняват.

Колкото и да ви се иска и да бързате, все пак хората се различават от животните по това, че могат да мислят и да решат кога да имат поколение. А номерът с изваждането не върви, проумейте го - аз съм живото ДОКАЗАТЕЛСТВО за това - мен така са ме направили мама и тате. Бая убедително доказателство съм, като се замисля. Не се връзвайте и на глупости от рода на това, че той нищо не усещал. Като забременееш и двамата хубавичко го усещате, нали?!

 
  ...


...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: dedb197046
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мила, ти тепърва трябва да се реализираш като човек, приета си студентка...

Моят съвет е да гледаш бъдещето си, на 1 място трябва да обичаш себе си и после да мислиш за др, за приятеля ти и т.н. ! На тази възраст ти е рано да ставаш майка, изучи си вишето и после каквото дойде!

Майка ти би ти дала най-адекватния съвет и предполагам че той не е да загърбиш бъдещето си с момче което познаваш от 5 месеца!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 075091f6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Решила съм, че ще го махна. Аз не съм готова за майка, нито приятелят ми. Нямаме и финансова възможност. Аз ще бъда студентка първа година по право редовно обучение. Той също е учащ и работи за 350 лева... За никъде не сме! Няма място за дете. Не ви питам дали да го запазя или не, защото аз съм го решила. Исках просто да чуя някой, който е минал по този път. В мен няма и грам майчински инстинкт, наистина не му е времето за дете...

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 1e0d299e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не бързай да правиш аборта. С момчето не се ли обичате?

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 1be7438fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравей!!! Самата процедура не бива да те плаши, защото трае няколко минути. Ти имаш подкрепата на близките си, което повярвай е много важно. Относно дали да запазиш детето, отговорът си е в теб и готовността ти за това. Трябва да си много сигурна, че това е човекът на когото ще родиш дете. Занапред внимавай с тези аборти, защото могат да ти изиграят лоша шега. Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: ffd7ae37ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако сте сигурни в чувствата си не махай детето. Хората са казали че първо дете не се маха, след него може 10 да махнеш, но първо никога. Колкото и да е напреднала медицината никой не може да ти даде гаранция какво ще се случи по време на аборта а и след това. Наистина трудно ще ви е, но бабите ще помагат, да видим тогава колко ще са зад гърба ви майка му и баба му. А според мен направиш ли аборт рано или късно ще се разделите. Помисли добре-успех.

 
  ...

...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 1e0d299e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прочети какво ти пишат 3 и 4. Питай гинеколозите и всички ще ти кажат, че след аборт съществува риск повече да не може да имаш никога деца. Номер 2 ти пише, че медицината е много силно развита, но ще ти кажа, че само 30% са успешните опити за "ин-витро". Обади се в здравната каса поинтересувай се и ще видиш колко хора чакат за да имат дете. Гаранция няма. А колко струва оплождането е едно на ръка... Майка му и баба му сега ще платят всичко. А утре ще платят ли за да родиш или заради това ще те остави? А и по някаква друга причина да се разделите, тогава... Искаш ли да си без дете или заради това да си съвсем сама? Вярно е, че много трудно, но следването може и да поизчака. А това, че се забравя с времето е пълна лъжа и измама. Номер 2 го е написала защото е правила аборт. Значи помни.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 075091f6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: НЕ ! Следването не може да почака !!!! РЕШИЛА СЪМ ГО КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ ЩЕ ГО МАХНА ! И никой и нищо не е в състояние да промени мнението ми ! Днес бях на гинеколог в много ранен стадии съм. Прати ме в клиника, където ще ми вземат кръвни изследвания и до понеделник всичко би трябвало да приключи.

Помислила съм добре. Това дете би провалило всичко в моя живот ! Аз имам амбиции, не съм глупава, всичко съм постигала като поставана цел в образование и развитие. Не му е сега моментът!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 162749b4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Жалко за теб и за бебето, което никога няма да се роди и да види света в който искаш да подредиш живота си...Ако не си се чудила дали наистина искаш да го махнеш, защо писа във форума. Това което питаш могат да ти го обяснят и лекарите. Както предполагам вече са направили.
Почти всички които са се включили с мнение във форума най-вероятно са го направили с идеята да спасят човешки живот(или по-скоро два човешки живота:) Но наистина избора си е лично твой. Всичко казано по-нататък ще звучи банално и протъркано... Фактът че говориш за нероденото си дете като за предмет ясно говори какво е отношението ти към него. Жалко наистина...Труден е пътят в който човек превръща сърцето си в камък...и безкраен...защото винаги остава някаква искрица която да ни напомня че сме хора...

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: d592c5f8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз също направих аборт преди 7 години. Ситуацията ми беше подобна на твоята. С момчето бяхме от около 4 месеца заедно - живеехме на общежитие. Той първа година студент, аз трета...За първи път пиша за това и ми е адски трудно...Не мога да кажа, че не съжалявам за това, което съм направила, защото може да се съжалява например, че не съм си купила някоя блузка. Но тогава така реших. Пълна упойка, след това кървене като цикъл. Пиех антибиотик доколкото си спомням. Получих по-обилно кървене след няколко дни, май имах и болка. Тогава започнах да пия още някакви хапчета(по лекарско предписание). Най-лошото беше деня след самата операция, спеше ми се, отпаднала. Но той беше до мен тогава. Днес все още сме заедно и мечтая за деня, когато ще имаме семейство и деца. Това си остана рана в душата и сърцето ми. Но тогава така решихме. Стискам палци всичко да мине добре. След това трябваше да се пазим много, защото пак лесно можеше да се забременее. Аз започнах да пия противозачатъчни. Но това са неща, които лекарите ще ти обяснят. Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 075091f6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   От Авторката :Номер 13, писах в този форум, защото исках по-бърза информация. При мен няма дилема дали да го запазя или не. Е , какво да направя като аз нямам майчински инстинкт ? То е само на 2 седмици бих ли могла да усетя нещо ??? Нищо лично, но твоят коментар звучи доста изтъркано и банално.

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 74b17fe678
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   миналата година направих аборт... нищо особенно не е. Изписват ти едни капки за свиване на матката (хубаво е да ги взимаш), антибиотици също. Няма от какво да се притесняваш. При мен беше грешка да го махна, защото сега се опитваме със същия човек да имаме бебе, но нещо не става... но знам че всичко ще се оправи, човек трябва да има търпение. При теб е съвсем различно, не се плаши, всичко щв мине добре. Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 7e2220093e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Извинявай, но като чета разсъжденията ти се чудя дали въобще някога ще имаш майчински инстинкт. Ами ако беше разбрала, че си бременна в по-късен период, когато вече не може да се махне, тогава какво щеше да направиш, да го родиш и да го оставиш в дом, заради ученето. Щом не си глупава, както пишеш ще можеш да се справиш и с дете и с учене, няма да си единствената. Прочети много добре 4 изречение на номер 16 и каквото и да решиш дано да не ти изиграе лоша шега за в бъдеще.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 274317958f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Абе няма ли кой да ви дръпне ушите на всички тук съветващи да махала детето. Вие нормални ли сте? А на авторката да кажа понеже искаш всичко бързо да приключи - не става така в живота и няма да си го оправиш, по скоро по оня начин ще си го оправиш. И понеже си много точна в думите ще ти кажа че оправданието на приятели майки баби (която мирише на пръст вече) не върви пред никой, Личи си че си още хлапачка, но не само това а си и бебе-убиец. От парите не зависи - само хората които се борят в живота успяват, а тия като теб дето първо студентсво после живот..... ако си толкова умна да си си сложила презерватива бе! Айде и си помисли пак!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: bc8a2d07df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ако не си чела или гледала материали за аборта, можеш да го направиш в Google. Мислех да изпратя някой линк, но това ще си е направо психологически тормоз спрямо теб. Ти прецени дали искаш да видиш какво в действителност ще извършиш.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 9ddf3d2672
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Здравей отново. Аз съм авторката на коментар № 5. Какво става с теб, скъпа? Пиши ни отново.

Реших пак да се включа понеже прочетох коментарите, направени след моя, и ми настръхна косата...Почти всички те обявиха за детеубийца. Олеле, какво им става на тия хора...! Честно казано направо се изумих.

Съветват те да захвърлиш всичко (или поне да го отложиш в далечното необозримо бъдеще, което я се случило, я не)...Съветват те да родиш дете, което не искаш, за да останеш до края на живота си с човек, който познаваш само от 5 месеца...Олеле, представяш ли си що за жени са това и що за мислене имат! Защото аз ЗНАМ какво представляват поне част от тях. Срещала съм такива вече. На такива единствената цел в живота им е да се оженят и да родят. И до тука. Просто така са научени от майките си (няма да употребявам думата "възпитани"). И само това знаят. Е, после се чудят защо всъщност не са постигнали нищо друго и защо има жени, които са постигнали И ДРУГИ НЕЩА в живота си. Е, лесно мога да дам отговор - когато гледаш да се ожениш при първа възможност и да народиш деца и си въобразяваш, че това е голяма работа, няма да стигнеш по-далече от близкия парк - и то с бебешка количка...

Животът не е розов, ясен и предопределен, скъпа. Днес си с това момче и си убедена, че е за теб, а след 2-3 години порастваш още малко и вече разбираш, че всъщност не искаш това. С мен се случи така. Приятелят ми от ученическите години беше свестен, интелигентен, добър, широко скроен и все пак не беше за мен...Никога не бързай в тези неща. Човек трябва да изкара поне 4-5 години с някого, за да знае дали НАИСТИНА може да му посвети живота си. Казвам ти това, защото съм го преживяла и искам да го запомниш, независимо какво ти се случи занапред и какви "умни" съвети получаваш.

Бебетата са много сладки, но ми се струва, че на твоята възраст са най-сладки от разстояние - когато не ти се налага да се откажеш от бъдещето си на юрист, за да родиш, когато не се разкарваш с огромен корем, докато връстничките ти танцуват на бала си, когато не сменяш пелени и не бършеш аки и повръщано, докато приятелките ти са във вихъра на студентския живот...Нещастен брак с полу-непознат, скандали, проблеми, безпаричие, той навън, а ти денонощен карцер у дома, подложена на постоянен детски рев, докато мислиш какво би било, ако не беше родила...Хм, не ти го пожелавам, определено.

Ако жененето и раждането бяха чак такъв уникален успех, то ромите щяха да са най-преуспелите хора - нали се женят най-рано и раждат най-рано и по много...

Скъпа, истината е, че ЗА ВСИЧКО В ЖИВОТА СИ ИМА ВРЕМЕ. Или поне за всичко в живота на умните хора :)

Аз завърших право миналата година. Станах дознател. Живея с настоящия си приятел вече 6 години. И не бързам. Не пришпорвам нищо в живота си. Нали знаеш - бързата кучка слепи ги ражда!

 
  ...

...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: f70b326194
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   От авторката: Здравей номер 5 ! След нападките реших дь не пиша. Направих аборт, всичко мина добре, даже повече от добре, тъй като бях много ранен стадий. Манипулацията беше с вакум. Наистина не можех да го задържа, коментарите, че съм детеубийца не ми се понравиха, лесно е да се дава акъл, но знам, че ако някой попадне в такава ситуация едва ли ще го задържи. Знам, че живота е труден, не съм с нагласата, чe e розов, ако мислех така щях да го задържа, но съм реалистка. Мисля, че взех правилното решение, инак щях да премина през всичко това, което каза ти. За всичко си има време. Благодаря ти за подкрепата!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: d1f6918a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не се терзай! Малка си за дете! Аз съм против абортите, но в твоя случай, добре си го напарвила! Не се тревожи!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 1e0d299e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Към номер 5, номер 21
Oт теб освен кариерист друго не става. Завършила си миналата година и сега бъдещето цъфти пред тебе. Равна на теб няма - Ти си под всички. Другите имали за цел само да родят. А твоята каква е? Чакай още 10 години, ако не повече, да си постигнеш целите и тогава върви да раждаш. А този на който му трябват 4-5 години за да разбере другия за него ли е, има умствена изостаналост.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 9ddf3d2672
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Хаха...Ще ме умориш от смях...Как точно ги направи тези умозаключения? Казала съм, че "Другите имали за цел само да родят"!?! Да, истина е, че доста жени имат за цел само да се оженят и да родят, но не и ВСИЧКИ други....Не съм и казвала, че ще чакам 10 години да родя. Никъде. Но поне изчаках да се поизуча и пооформя като личност. От личен опит мисля, че са нужни 4-5 години с един човек преди да решиш дали да го вземеш, защото общо взето след толкова свиквате един с друг напълно, а когато мъжът се почувства СИГУРЕН тогава почва да проявява интересни черти от характера си. Ясно ми е, че не мога да ти променя мнението, номер 25. Няма смисъл да се заяждаме - всеки да си върви по пътя, както намери за добре.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: f70b326194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От авторката: Не съм искала съвет дали да го задържа или не. Много е лесно да даваш акъл и да наричаш човек с наизустени епитети. Много ви знае устата и въображението, едва ли сте такива моралисти. Това, че нападате човек, който има друго виждане, говори за ограниченост. Никой няма право да съди другият. Махнах го, защото няма какво да му дам. Сега е момента аз да се развивам, за да мога след време да съм способен човек, самостоятелна, узряла, със стабилин човек до себе си и тогава аз ще мога да създам дом.

Лек ден на всички и много усмивки!

 
  ...

...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 9c3c6b1087
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Тези хора който пишат че са против аборта, попадали ли са в тази ситуация??? По добре да съм детеубийца от колкото сама майка или да не мога да дам на детето си това от което ще се нуждае или още по лошо да го обвинявам за нещастията си в живота, разбира се не изключвам и щастливите случаи но за мен те са изключение! Изцяло подкрепям авторката на темата, аз също съм правила аборт много е важно да си информиран за това което се случва да избереш правилния метод и е хубаво след това да се правят чести профилактични прегледи и да се следи състоянието като цяло! Наистина стреса не е малък и всички коментари против просто са излишни, личи си че е зряло момиче желая и успех и много положителни емоции за напред!

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 6a40f3996f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Обаче хората наистина са изкрейзали. Преди години като е нямало аборти как са живяли хората.Все едно, че като имаш дете света свършва, баси му майката. Ходете прайте аборти пък после като се тръшкате по земята за деца ще ви видим. Направо изчетох сумати и глупости, жената е създадена на този свят за да създава живот, няма по красива жена от бременна или майка.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 2e135e04f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Ти така или иначе си решила да махнеш това бебе, незнам защо изобщо се интересуваш от коментара на другите. Ще ти кажа, че преди 10г. точно когато ме приеха 1 курс студентка забременях. Тогава питах родители си как да постъпя, но общо взето решението беше мое и на бившия ми съпруг /защото преди 5г. се разведохме/.

Оставих бебето и сега имам прекрасна дъщеря в 3 кл. Завърших и образованието си, през цялото време майка ми беше зад гърба ми и до днес е така. Преди да забременея с това дете обаче 4 мес. преди това направих аборт за който никой не знае и 1 год след като родих направих още един.

Истината е че нищо не усещаш, физическа болка няма, но душата и до днес ме боли. Не минава ден в който да не се сетя за създанията, които убих. Чувсвам се като убийца на собствените си деца. Това е най големия ми грях и се страхувам че някой ден ще искам друго дете а няма да имам и това ще е най голямото ми наказание. Всичко е в твои ръце успех.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 019a5f7779
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Това ще бъде най-голямата грешка в живота ти !!!

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 57c2987c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Към номер 30, може ли да ми кажеш дали като си раждала са те питали дали си правила аборти преди това? Каква информация искат?

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 0f15685075
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Вярно е, аз също направих два аборта - един на 18г. и един на 20 г. Като медицинска манипулация не се усеща нищо, нито по време на извършването й, нито след това. При мен нямаше и усложнения. И всичко ми премина за дни, но болката в душата ми остана с години, особено много ме боля за първото детенце, защото го исках и защото беше от човек, когото обичах. Но бях като теб - на кръстопът, започвах работа и следване, а и още нещо по-лошо - бях сама, нито бащата застана зад мен, нито роднините. Не мога да опиша колко пъти се опитвах да си представя как са ще ли да изглеждат дечицата ми и колко щяха да са големи...

Добре, че Бог се смили над мен и след 19 години ми даде рожба, едно прекрасно момиченце от един прекрасен човек, който всяка минута е до мен и до малкото ми съкровище.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 5ca1bce06f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Здравейте. И аз не съм много за абортите обаче когато се налага..... аз съм на 19 студентка и ми закъснява вече 3ти ден. С приятеля ми сме заедно 1 година но не сме готови за деца. Моля ви някой ако има повече информация за абортите за това колко струва как става и къде в Сливен може да се направи да ми пише. Искам да съм подготвена за всичко ..... е-маила ми е kapriz4e_89@abv.bg
Благодаря Ви предварително.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 83ccecf667
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз съм на 17 год. и много съжалявам че от малка трябва да се сблъскам с тези неща. Но съм бременна на 1 месец. Просто не е от човек който родителите ми удобряват и нямам избор. Искам да си задържа бебчето но няма как. Много ме е страх от самата процедура... ако може някой морално да ми окаже някаква подкрепа или съвет, ще съм ви много благодарна!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 9bdfdecbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ами мила това, че си решила да го махнеш аз мисля, че е най доброто решение, поради куп пречини споменати от коментарите на №21. Аз лично не съм правила аборт, но имам приятелка която скоро прави. Процедурата е бърза и безболезнена, тъй като си под упойка. След като се махне бебето трябва да останеш в болницата за около 2-3 часа. Моята приятелка също като тебе беше много притеснена и много се страхуваше, но след като направи аборта полежа малко в болницата и отидохме да пием кафе. Хубаво е 1-2 дена да си почиваш. Това е общо взето! айде успех миличка и не се притеснявай!
Лора 21 год.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 7a56b61f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   По време на аборта ще си под упойка и няма да чувстваш никаква болка, след това също. Но само дано не съжаляваш за решението си.....

 
  ...

...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 1025c99724
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Хах! Авторке, правилно си постъпила - поне според мен, но би ли ми казала как, твърдейки, че "не съм глупава, всичко съм постигала като поставана цел в образование и развитие", не си разбрала как да се предпазваш от бременност??? Поредната форма без съдържание... Дерзай! До следващото нежелано бебе...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: ffaea2da9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Абе вие добре ли сте аз имам 4 аборта и пак съм бременна и както винаги махам вие не сте добре да ревете имам си 2 деца повече не мога
вие сте луди да ревете за глупости

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2f182a33f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   ама еии то добре ли сии,, това че на тебе не ти пука и не те боли от ова че си направила 4 аборта не значи че на другите хора не им пука,,, кво се обаждаш където не ти е мястоо.... Ти ако щеш и 4000 аборта си направи то се вижда че си жена без чуства... аре отиваи се обесняваии някъде другаде... бива ли да има толкова прости хора на този святт

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: e74c4bf8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Ужас! Чета и не вярвам на очите си. Някои хора не заслужават да бъдат майки! Коментар 39 беше върха! Не, че е моя работа, ама защо не се пазите бе хора? Не съм против абортите, но съм против базрезборното забременяване! И към авторката - да, правилно си постъпила, това е по-добрия вариант, според споделеното от теб - но защо се е стигнало до това? Защо го направихте това бебе? Какъв е проблема, всъщност - ако не го искаш, хоп аборт! Ужасена съм! В момента съм бременна. Имам две деца. Но и аз самата май ще правя аборт. Забременявам за първи път непланирано. Може би, защото съм на хормонозаместителна терапия и всичко е станало направо на магия. Много ми е тежко, за очудване на някои, тежко ми е, че ще се наложи да прибягна до аборт - но май няма начин. Имам здравословни проблеми, на хапчета съм нон-стоп -хормони, страх ме е дали бебето ще е добре! Имам две момченца, нещо ми подсказва, че това бебе е момиченце... още не съм ходила на лекар, но ми е много, много криво и като ви чета - оставам с отворена уста!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 13 дни
hash: 6a28e3dc66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Когато нещо е непонятно глупака го отхвърля... Такъв е и случая на номер 42....
Медицината е напреднала.... можеш да направиш аборт, и след това да имаш деца....

 
  ...

...
преди: 13 години, 13 дни
hash: e74c4bf8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Не разбрах глупака аз ли трябва да съм? :)))) Мерси. Е, нека глупавите да избягваме абортите, в смисъл - да се пазим от непланирана бременност, а умничките - нека си правят деца и аборти! :)))) Не казвам, че не се случва, но когато е изключение, а не - навик, тогава е простимо! Но да си правиш безразборно аборти, само защото няма проблем после пак да си забременееш, когато ти е кеф - това за мен е подигравка с възможността, която природата ти дава да бъдеш майка. Все пак това са животи - това е тупкащо сърце, на което отнемаш пулса! Дано никога не преживявате чувството да искаш отчаяно дете и да не можеш да имаш. Ако преминете през това, след това едва ли с лека ръка ще си абортирате под път и над път! Обаче не се очудвам де, затова сме такъв народ и няма да се оправим!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 96de0baca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Голяма грешка си направила!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker