Запек при дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Запек при дете
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2631 пъти
Здравейте, мами! Позволявам си да пусна тази тема, изчетох и с търсачката, но исках да споделя и нашия случай. Дъщеря ми е на 4г. По принцип е по- запечена, често ака топченца, но след 1-2 дена се изаква като кашичка и се оправя. Всичко се случи в петък, когато получи страхотен запек. Едвам се изака със свещичка Базикодил. Беше много твърдо и огромно като количество. Оттогава само се стиска, а акото се вижда на дупето, но тя не го пуска. Пищи, реве, става вир вода, мята се, но нищо не става. Явно доста е изплашена и стресирана и се страхува да ака, за да не я боли. Вчера пак се принудих да й сложа свещичка. Пробвах с термометърче, сапунче и какво ли не, но тя си прибира акото навътре и пак се стиска. А в същото време казва ако, пипа си дупето, обикаля, нервничи и реве. Непрекъснато й бутам плодове, които тя отказва, вода не пие кой знае колко, сокове също не ще, но пък хапва манджи и супи. Давам й Дуфалак сутрин на гладно. Педиатърката вдига рамене и казва, ще се оправи все някога. Вече наистина незнам какво да правя, как да й помогна да си изкара акото. Моля ви, дайте някакви идеи, детето ми страшно много се мъчи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: b0962e6fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, аз имаХ запек от дете. Един от първите ми спомени беше пиенето на рициново масло и запека, но за мое щастие, майка ми не ме мъчеще чак толкова и така нямах толкова голям стрес като вашето дете. С всичките медикаменти, които го тъпчете, Вие без да искате засилвате проблема. Дуфолак се взима при 4 дни без никакво изхождане, при акутни проблеми, същото със свещичките.
Аз започнах да се занимавам с диетология като хоби преди година и сама се излекувах така да се каже от хроничния запек.
Номер 1 правило - спрях всякакви зърнени храни. Не само от бяло брашно, а ВСЯКАКВИ. Мит е, че пълнозърнестия хляб и т. н. са по-полезни - модерните зърнени храни дразнят лигавицата на червото и да - или запичат, или причиняват хроничен колит.
Спрях също ориз, картофи, банани и СЛАДКО - на детето му давайте само варен картоф от тези храни.
Купете му също пробиотици и пребиотици и направете многократно курс с пробиотици и пребиотици. Не му давайте сокове, фрешове да пие, а айрян със щипка сол, ВОДА МИНЕРАЛНА. Също лятото може да се е обезводнило - слагайте във водата щипка сол. Магнезий е също важен - вземете от аптеката естествен магнезий
С горната, бедна на въглехидрати и нишесте диета се оттървах на 100% от запека. Не бях яла зърнени храни 9-12 месеца, днес чат-пат ям нещо като ми се яде и не ме запича вече, но рядко ям такива неща.
Като дете лятото помня, че нямах запек никога на село. Селото ми е във Врачанско и там има всякакви плодове и ЗЕЛЕНЧУЦИ. Ядохме НЕмити, хващало ме е разстройство, но никога запек. Зимата при майка пак със запек, защото основната ни храна беше хляб и картофи. Баластни вещества най-много има в зеленчуците - броколи, зелета от всякакъв вид, краставици му режете на пръчици със сол да яде, морковчета, домат да си гризка, НЕмити ако са от собествена градина без торове, за да влезнат полезни „мръсотии“ в червата на детето.
Бас държа, че детето ви не е кърмено (много) и/или е родено секцио. Сега на родените секцио деца на Запад им дават с пипета да гълтат от вагиналния секрет на родилката, за да имат нужните бактерии от майката
Също не го мъчете със свещички и глупости, а има едни хомеопатични кремове против хемороиди с пчелно млечице от аптеката (немски) с апликатор - с тях в самото червно достига крема и облекчава веднага и е изцяло натурален.
Не прекалявайте с Дуфолак и ко., защото унищожавате естествената перисталтика на червата. По-добре се научете по забавен начин да предлагате на детето нарязани зеленчуци и плодове, а ако не пие вода - не знам дете да не обича диня! На мен като дете това най-много ми е помагало - живот на село с нередовно ядене, състоящо се от зеленчуци и плодове, МЕСО, включително много тлъсто (имахме тлъсти шилета, млчени продукти и хляб почти не ядохме, картоф и боб също! Заради липса на животински мазнини в съвременната диета също се стига до такива състояния - гответе с масло, маз и давайте на детето да яде и тлъсто - на пилето кожата примерно. Това е естествената диета на човека - не хляба и пилешките гърди, а цялото животно се е яло, а пшеницата е култивирана едва преди 10 хил. години
Сега съм бременна в 5ти месец и много бременни се оплакват от запек, не и аз, макар че си позволявам дори зърнени храни, но преди това се изчистих, пих много пробиотици и пребоитици, а сега пия много айрян, таратор, вода със соли (морска или хималайска сол, магнезий на хапчета). И още - не мъчете детето излишно, оставете го на мира - то ще си се изходи. Природата си знае работата. Не го карайте и да яде на сила. Един пост също помага при запек, оставете тялото само да регулира апетита си. Не му давайте само безалкохолни, сладки сокове, включително фрешове, ХЛЯБ и зърнени храни, ориз (временно за ориза), банани и му предложете плата от зеленчуци ( като и вие ядете от тях!), нарязани в интересни форми, диня, плодове, но най-вече зеленчуците са важни. НЕмити ако имате село и не са пръскани. Детето Ви яде това, което Вие ядете - ако вие не ядете с него зеленчуците, и то няма да има интерес. Детето подръжава на възрастните - каквато е вашата диета, такава е и неговата.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 22f961d62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи много с какво го храниш. Давай му всеки ден круша, ябълка, сок от от сини сливи. Изсушени сини сливи също. Важно е да скача и да тича през деня. Но най-много зависи от храната, която яде през деня. Виж в онтернет кои храни са запичащи и избягвай да му ги даваш. Виж и кои разхлабват и му давай ежедневно от тях.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 32e0606613
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Детето ще се изака когато ти се успокоиш!!!! На 4 г възраст децата се страхуват от това от което се страхува майка им.
Моето дете е на 14г от новородено има запек, винаги е ходило на 4 дни веднъж твърдо с топчета, дори като бебе. През годините съм опитала какво ли не от плодови сокчета до вкисната боза, но полза никаква. На 5 годишна възраст му правихме снимка на червата и лекарите казаха че нещата ще са такива, защото имало по дълго дебело черво.
Все пак мога да ти дам съвет за такива ситуации, смисъл от тъпчене с храни няма, след като дупето е запушено с твърда топка. Така че сложи детето си да седне в вана с топла вода около 37 градуса говори му спокойно че двете ще се изакате, казвай му да е напъва в легена с топла вода така става по лесно. И вярвай ще се справите. Макар да не си казала от колко дни сте така, предполагам че става въпрос за 2-3 дни, при нас се е случвало да се мъчим по 11 дни, така че не се паникьосвай. И спри да ходиш при лекари за запек, лекарите нямат с какво да помогнат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 619a03983b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Здравейте, дъщеря ми беше в подобно мъчително положение. Изписаха ни адаптирано мляко Friso vom и допълнително давах киви да хапва, проблема ни се реши много бързо. Тя сама усети, че изпражненията и станаха по-меки и не я боли когато се изхожда. Млякото си го пиеше в чашка или си топеше бисквитки в него, пихме го няколко месеца, докато и се регулира стомаха и чревцата.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 33b811a793
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако всеки ден яде зеленчуци, вкл. Сурови, щеедобре. Парчета суров морков, краставица, домат. Варени -боб, зелен фасул, картофи... също опитайте с хомеопатични лекарства, вместо да го тъпчете така с лекарства. Има и друго, ако се храни всеки ден с плодове и зеленчуци и пак не ходи -сушени сини сливи всеки ден, сок от сливи. Мисля, че има на Хип такъв.
В краен случай може причините да са психологически-детето да е изтормозено от нещо, примерно разправии в къщи между уродителите, често да му се карате или биете и пр.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1cff529d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Прочетете тази статия, отнася се точно за децата: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1539.msg1760#msg1760

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker